Polar julkaisi syksyllä 2018 uuden Polar Vantage-malliston joka sisälsi kaksi uutta sykemittaria: aikansa huippumallin Vantage V:n ja aktiiviliikkujille tarkoitetun keskihintaisen Vantage M:n. Monet suurta kotimaista suosiota nauttivan merkin uskolliset käyttäjät olivat jo menettää toivonsa odotellessaan korvaajaa aikanaan hyvin suositulle, vuonna 2014 julkaistulle Polar V800-sykemittarille. Facebookin kestävyysurheiluryhmissä manattiin jo kempeleläisen yrityksen tuotekehityksen olevan ikiroudassa.

Mutta kyllä odotus kannatti!

Polar Vantage V - malliston uusi huippumittari:

Polar Vantage V

Vantage V oli Polarin sanojen mukaan V800 laitteen korvaaja, jonka kehitykseen on yrityksen edustajien mukaan panostettu kaikki firman resurssit. Polar ei lähtenyt Garminin aloittamaan kilpavarusteluun, vaan pyrki yrityksen historiaan viittaavaa nimeä myöten palaamaan juurilleen: laite aktiiviurheilijalle, joka haluaa analysoida suoritusta ja palautumistaan viimeisimmän huipputeknologian avulla.

Laitteen kovimpia uusia ominaisuuksia olivat mielestämme:

  • Sykemittarimaailmassa ennennäkemätön juoksutehon mittaus ranteesta ilman lisälaitteita. JJuoksuteholla povattiin potentiaalia nousta koko alan uudeksi standardiksi ja juoksuharjoittelun perustaksi pyöräilytehon tapaan.
  • Polarin omaan kehitystyöhön perustuva uusi rannesykemittausteknologia, jossa optisen mittauksen avuksi oli lisätty ihokosketusta mittaavat elektrodit parantamaan mittauksen tarkkuutta niiden aistiessa kellon liikkeen iholla. Lisäksi mittareista löytyy aiempien mallien tapaan 3D-kiihtyvyysanturit laitteen liikkeen havaitsemiseksi. Rannesykemittaus oli kellon julkistuksen aikana kaikissa markkinoilla olevissa mittareissa parhaimmillaan tyydyttävällä tasolla, joten odotukset olivat korkealla tämän ominaisuuden suhteen.

Vantage V sisälsi luonnollisesti myös kaikki tärkeimmät ominaisuudet, joita multisport-sykemittarien huippumallilta voi odottaa, kuten GPS-seurannan ja barometrin, enemmän lajitiloja kuin olympialaisissa on lajeja (+130 kappaletta) ja oman ekosysteemin harjoittelun analysointiin eri päätelaitteilla. Laitteessa on värillinen kosketusnäyttö, joka ainakin ensimmäisessä kumppaneille järjestetyssä testitilaisuudessa vaikutti hyvinkin toimivalta ratkaisulta.

Akun kestoksi Polar lupasi kellolle 35 tuntia täydellä GPS teholla, mutta ilmoitetut arvot vaativat aina todellista testidataa vierelleen. Lisäksi laitteesta löytyvät Polarin uudet ratkaisut “Training Load” ja “Recovery Pro” harjoittelun kuormittavuuden ja palautumisen kokonaisvaltaiseen seurantaan.

Kenelle Vantage V oli tarkoitettu?

Polar Vantage V oli huippu-urheilijoille ja aktiiviurheilijoille, jotka halusivat mitata suoritusta ja palautumistaan kotimaisen huipputeknologian avulla. Maratoonarit, hiihtäjät, pyöräilijät, suunnistajat ja muut aktiiviset kestävyysurheilijat olivat selkeästi olleet Polarin suunnittelun lähtökohtana. He, joille treenitunteja kertyy viikossa yhtä paljon kuin keskivertokansalaiselle Netflix-aikaa tai muuten vain nauttivat harjoittelunsa läpikotaisesta analysoinnista.

Entäpä hinta?

Huippulaite Vantage V lanseerattiin hintaan 499€ ilman sykevyötä ja vyön kanssa 549€.

Laitteen kilpailijat?

Vantage V:n kovimpiin kilpailijoihin lukeutuivat Suunto 9 Baro, joka oli ominaisuuksiltaan ja suunnittelufilosofialtaan hyvin lähellä Polarin laitetta sekä Garmin Fenix 5 Plus, joka oli jo selkeästi kalliimman hintaluokan laite, mutta varustettu enemmän älykelloa lähestyvillä ominaisuuksilla.


Polar Vantage M - keskihintainen aktiivitreenaajan GPS-sykemittari:

Polar Vantage M

Vantage M oli Vantage V:tä edullisempi ja kevyempi laite GPS-multisport -mittareiden keskikastiin, mutta hyvin houkuttelevalla hinnalla. 279€ ilman sykevyötä myytävä laite oli Polarin omien sanojen mukaan tarkoitettu “tavoitteellisille urheilijoille”, mutta sen povattiin nousevan edullisen hintansa ja ulkonäkönsä puolesta keskikastin aikansa sykemittarien hyvin potentiaaliseksi ykköslaitteeksi. Polari M430 jatkoi vielä hetken aikaa mallistossa Vantage M:n alapuolella.

Laitteen tärkeimpiä ominaisuuksia mielestämme olivat:

  • Ranneliikkeen tunnistavilla elektrodeilla paranneltu kokonaan uusi rannesykemittaus “Polar Precision Prime” 
  • Harjoittelukuorman seuranta
  • Keveys ja minimalistinen muotoilu - kelpaa myös jokapäiväiseen käyttöön.

Verrattuna Vantage V:hen, M-mallissa ei ollut juoksutehon mittausta eikä palautumisen seurantaa. Muuten kaikki nykyaikaisen GPS-multisportkellon ominaisuudet laitteesta löytyivät. Laite oli ensinäkemältä selkeästi V:tä kevyempi ja sirompi, eli todennäköisesti sopien hyvin myös pieniranteisimmille ainakin lisävarusteena saatavan lyhyemmän rannekkeen kanssa. Laitteessa ei ollut vielä kosketusnäyttöä, vaan normaali värinäyttö.

Kenelle laite oli tarkoitettu?

Laite soveltui loistavasti aktiivisesti harrastaville ja muille kuntoilijoille, jotka eivät kaivanneet V:n juoksutehon mittausta ja palautumisen seurantaa. Polar itse markkinoi laitetta “tavoitteellisille urheilijoille”, mutta mielestämme laitteen houkutteleva hintapiste tekivät siitä todella kiinnostavan vaihtoehdon myös tavallisille arkiliikkujille ja vähemmän tavoitteellisille pururadan kiertäjille. Ainekset liikkuvan kansan uudeksi suosikiksi ovat olemassa.

Hinnoittelu

Kuten todettua, Vantage M:n hinnoittelu oli todella houkutteleva. Laitteen sai ilman sykevyötä hintaan 279€, joka asettui aikanansa elinkaarensa lopussa olevan Suunto Spartan Trainer Wristin tasolle. Laitetta ei ollut saatavilla pakettina sykevyön kanssa, vaan Polarin sykevyö oli halutessaan ostettava erikseen.

Kilpailijat

Vantage M saapui mittarien keskiluokkaan, jossa sen kanssa kilpailivat Suunto Spartan Trainer Wrist ja Garminin keskihintaiset laitteet.

Saatavuus

Vantage M:n toimitukset alkoivat V:n tavoin marraskuussa 2018.

Yhteenveto julkaisusta

Kaikkinensa Polarin tuotejulkistuksesta ei jäänyt pettynyt olo ja laitteet jo livenä nähneenä totesimme niiden myös vaikuttavan kilpailukykyisiltä, niin ominaisuuksien kuin ulkonäönkin puolesta. Polarin tulevaisuuden kannalta olennainen kysymys oli, että ovatko yrityksen kannattajat ja V800:n omistajat jo ehtineet vaihtaa leiriä vai uskollisesti odottaneet ikiroudan sulamista.


Vantage malliston viimeisin lisäys: Vantage V3

Syksylle 2023 Polar esitteli uuden urheilukellon, Polar Vantage V3 Premiumin, joka on sarjan toistaiseksi tehokkain malli ja jatkaa aiempien Vantage V ja M -mallien innovaatioita. Tämä monipuolinen sykemittari tarjoaa erinomaiset biomittausominaisuudet, kirkkaan AMOLED-kosketusnäytön, kaksitaajuus GPS:n, offline-kartat ja laajan valikoiman treeni- ja palautumistyökaluja. Vantage V3 erottuu suuremmalla akulla ja uudella energiatehokkaammalla teknologialla, jotka takaavat parannetun suorituskyvyn ja pidemmän akun keston.

Polar Vantage V3

Mallisto sisältää kolme tyylikästä väriä: Silver Apricot, Silver Blue ja Night Black, joista kaikki varustettu 1.39 tuuman AMOLED-näytöllä ja Gorilla Glass 3 -lasilla. Uusi Taskulamppu-toiminto valaisee lenkkipolut, ja näytön kirkkaus on parannettu 35% verrattuna edeltävään malliin.

Polar Vantage V3 Silver Blue
Polar
Polar Vantage V3 Silver Blue
598,00 €
549,00 €
Polar Vantage V3 Black
Polar
Polar Vantage V3 Black
598,00 €
549,00 €

Polar Vantage V3:ssa on myös ainutlaatuinen Elixir™-biomittausjärjestelmä, joka sisältää ranne-EKG:n, SpO2-mittauksen, ihon lämpötilan seurannan ja parannellun optisen sykkeenmittauksen. Lisäksi kello tarjoaa offline-kartat ja kaksitaajuuksisen GPS:n, joka parantaa reittitietoja ja navigointia.

Vantage V3 -kellojen kattaviin hyvinvointiominaisuuksiin kuuluu Nightly Recharge™, joka mittaa yöllistä palautumista, ja SleepWise™, joka auttaa ymmärtämään unen vaikutuksia vireystilaan. Uusi malli sisältää myös äänioppaan, lepovaiheen optimoinnin ja yli 150 urheilulajia. Polar Vantage V3 on yhdistettävissä Polar Flow -sovellukseen, joka toimii digitaalisena valmentajana ja treenipäiväkirjana.