Polar julkaisi uuden Vantage-malliston

Tänään se tapahtui, nimittäin Polar julkaisi viimein uuden Polar Vantage-malliston, joka sisältää kaksi uutta mittaria: uuden huippumalli Vantage V:n ja aktiiviliikkujille tarkoitetun keskihintaisen Vantage M:n. Monet suurta kotimaista suosiota nauttivan merkin uskolliset käyttäjät olivat jo menettää toivonsa odotellessaan korvaajaa aikanaan hyvin suositulle, mutta jo vuonna 2014 julkaistulle Polar V800-sykemittarille. Facebookin kestävyysurheiluryhmissä manattiin jo kempeleläisen yrityksen tuotekehityksen olevan ikiroudassa.

Mutta tässä ne kuitenkin ovat: Polarin uudet Vantage sarjan GPS-sykemittarit. Ja kyllä - ne ovat pyöreitä ja näyttävät edellisten kulmikkaiden laitteiden sijasta todella hyvältä.

Polar Vantage V - malliston uusi huippumittari:

Polar Vantage V

Vantage V on Polarin sanojen mukaan V800 laitteen korvaaja, jonka kehitykseen on yrityksen edustajien mukaan panostettu kaikki firman resurssit. Polar ei ole lähtenyt Garminin aloittamaan kilpavarusteluun, vaan pyrkinyt yrityksen historiaan viittaavaa nimeä myöten palaamaan juurilleen: laite aktiiviurheilijalle, joka haluaa analysoida suoritusta ja palautumistaan viimeisimmän huipputeknologian avulla.

Laitteen kovimpia uusia ominaisuuksia ovat mielestämme:

  • Sykemittarimaailmassa ennennäkemätön juoksutehon mittaus ranteesta ilman lisälaitteita. Juoksuteholla on potentiaalia nousta koko alan uudeksi standardiksi ja juoksuharjoittelun perustaksi pyöräilytehon tapaan.
  • Polarin omaan kehitystyöhön perustuva uusi rannesykemittausteknologia, jossa optisen mittauksen avuksi on lisätty ihokosketusta mittaavat elektrodit parantamaan mittauksen tarkkuutta niiden aistiessa kellon liikkeen iholla. Lisäksi mittareista löytyy aiempien mallien tapaan 3D-kiihtyvyysanturit laitteen liikkeen havaitsemiseksi. Rannesykemittaus on tällä hetkellä kaikissa markkinoilla olevissa mittareissa parhaimmillaan tyydyttävällä tasolla, joten odotukset ovat korkealla tämän ominaisuuden suhteen.

Vantage V sisältää luonnollisesti myös kaikki tärkeimmät ominaisuudet, joita multisport-sykemittarien huippumallilta voi odottaa, kuten GPS-seurannan ja barometrin, enemmän lajitiloja kuin olympialaisissa on lajeja (+130 kappaletta) ja oman ekosysteemin harjoittelun analysointiin eri päätelaitteilla. Laitteessa on värillinen kosketusnäyttö, joka ainakin ensimmäisessä kumppaneille järjestetyssä testitilaisuudessa vaikutti hyvinkin toimivalta ratkaisulta.

Akkukestoksi Polar lupaa 35 tuntia täydellä GPS teholla, mutta ilmoitetut arvot vaativat aina todellista testidataa vierelleen. Lisäksi laitteesta löytyvät Polarin uudet ratkaisut “Training Load” ja “Recovery Pro” harjoittelun kuormittavuuden ja palautumisen kokonaisvaltaiseen seurantaan. Jäämme innolla odottelemaan testilaitteita, jotta pääsemme raportoimaan omakohtaiset kokemuksemme laitteesta ja sen ominaisuuksista!

Kenelle Vantage V on tarkoitettu?

Polar Vantage V on huippu-urheilijoille ja aktiiviurheilijoille, jotka haluavat mitata suoritusta ja palautumistaan kotimaisen huipputeknologian avulla. Maratoonarit, hiihtäjät, pyöräilijät, suunnistajat ja muut aktiiviset kestävyysurheilijat ovat selkeästi olleet Polarin suunnittelun lähtökohtana. He, joille treenitunteja kertyy viikossa yhtä paljon kuin keskivertokansalaiselle Netflix-aikaa tai muuten vain nauttivat harjoittelunsa läpikotaisesta analysoinnista.

Entäpä hinta?

Yllättävän kuluttajaystävällinen hinnoittelu verrattuna viime aikaiseen trendiin esim. Garminien osalta. Huippulaite Vantage V 499€ ilman sykevyötä ja vyön kanssa 549€.

Saatavuus?

Toimitukset alkavat Marraskuussa. Laitteen toimitusketju on hyvin rajattu, mutta kauttamme laitteen voi poikkeuksellisesti ennakkotilata jo nyt ja näin varmistaa saatavuuden ensimmäisestä erästä: Ennakkotilaa Polar Vantage.

Laitteen kilpailijat?

Vantage V:n kovimpiin kilpailijoihin lukeutuvat Suunto 9 Baro, joka on ominaisuuksiltaan ja suunnittelufilosofialtaan hyvin lähellä Polarin laitetta sekä Garmin Fenix 5 Plus, joka on jo selkeästi kalliimman hintaluokan laite, mutta varustettu enemmän älykelloa lähestyvillä ominaisuuksilla.

Polar Vantage M - keskihintainen aktiivitreenaajan GPS-sykemittari:

Polar Vantage M

Vantage M on Vantage V:tä edullisempi ja kevyempi laite GPS-multisport -mittareiden keskikastiin, mutta hyvin houkuttelevalla hinnalla. 279€ ilman sykevyötä myytävä laite on Polarin omien sanojen mukaan tarkoitettu “tavoitteellisille urheilijoille”, mutta nousee todennäköisesti jo edullisen hintansa ja ulkonäkönsä puolesta keskikastin sykemittarien hyvin potentiaaliseksi ykköslaitteeksi. Polarin antamien tietojen mukaan M430 tulee toistaiseksi jatkamaan mallistossa Vantage M:n alapuolella.

Laitteen tärkeimpiä ominaisuuksia mielestämme ovat:

  • Ranneliikkeen tunnistavilla elektrodeilla paranneltu kokonaan uusi rannesykemittaus “Polar Precision Prime” 
  • Harjoittelukuorman seuranta
  • Keveys ja minimalistinen muotoilu - kelpaa myös jokapäiväiseen käyttöön.

Verrattuna Vantage V:hen, M-mallissa ei ole juoksutehon mittausta eikä palautumisen seurantaa. Muuten kaikki nykyaikaisen GPS-multisportkellon ominaisuudet laitteesta löytyvät. Laite oli ensinäkemältä selkeästi V:tä kevyempi ja sirompi, eli todennäköisesti sopien hyvin myös pieniranteisimmille ainakin lisävarusteena saatavan lyhyemmän rannekkeen kanssa. Polar lupaa M:lle hyvin pitkää akunkestoa, johon palaamme omien testiemme jälkeen. Laitteessa ei ole kosketusnäyttöä, vaan normaali värinäyttö.

Kenelle laite on tarkoitettu?

Laite soveltuu mielestämme aktiivisesti harrastaville ja muille kuntoilijoille, jotka eivät kaipaa V:n juoksutehon mittausta ja palautumisen seurantaa. Polar itse markkinoi laitetta “tavoitteellisille urheilijoille”, mutta mielestämme laitteen houkutteleva hintapiste tekee siitä todella kiinnostavan vaihtoehdon myös tavallisille arkiliikkuhille ja vähemmän tavoitteellisille pururadan kiertäjille. Ainekset liikkuvan kansan uudeksi suosikiksi ovat olemassa.

Hinnoittelu

Kuten todettua, Vantage M:n hinnoittelu on todella houkutteleva. Laitteen saa ilman sykevyötä hintaan 279€, joka asettuu jo elinkaarensa lopussa olevan Suunto Spartan Trainer Wristin tasolle. Laitetta ei ole saatavilla pakettina sykevyön kanssa, vaan Polarin sykevyö on halutessaan ostettava erikseen.

Kilpailijat

Vantage M saapuu mittarien keskiluokkaan, jossa sen kanssa kilpailevat Suunto Spartan Trainer Wrist ja Garminin keskihintaiset laitteet.

Saatavuus

Vantage M:n toimitukset alkavat V:n tavoin marraskuussa ja laitteen voit jo ennakkotilata kauttamme, jolloin varmistat saatavuuden Polarin ensimmäisestä tuotantoerästä. Lue lisää ennakkotilauksesta ja Vantagen ominaisuuksista.

Yhteenveto julkaisusta

Kaikkinensa Polarin tuotejulkistuksesta ei jää pettynyt olo ja laitteet jo livenä nähneenä voimme todeta niiden myös vaikuttavan kilpailukykyisiltä, niin ominaisuuksien kuin ulkonäönkin puolesta. Polarin tulevaisuuden kannalta olennainen kysymys on, että ovatko yrityksen kannattajat ja V800:n omistajat jo ehtineet vaihtaa leiriä vai uskollisesti odottaneet ikiroudan sulamista.

Jäämme innolla odottelemaan ensimmäisiä Polarin testilaitteita, jotta pääsemme kirjoittamaan syväluotaavan analyysimme tuotteesta jo ennen varsinaisen myynnin alkua. Jos olet kiinnostunut Vantage-sarjan laitteen hankkimisesta, suosittelemme tekemään laitteesta ennakkotilauksen saatavuuden varmistamiseksi heti ensimmäisestä erästä!