Ylioppilaslyyrat | YO-Lyyrat

12 tuotetta

12 tuotetta

Voit tilata aidot 14 karaatin kullasta valmistetut YO lyyrat eli ylioppilaslyyrat kauttamme nopeasti ja edullisesti. Kaikki YO lyyrat toimitetaan suoraan kotiisi kirjekuoressa. Äidinlyyra on äidin juhla-asun olennainen osa ylioppilasjuhlissa. Se on tärkeä kunnianosoitus huolenpidosta ja hyvästä kasvatuksesta. Jokainen äiti voi kantaa YO lyyraa ylpeänä myös muissa juhlissa. Ilmainen toimitus!

Lyyra on ylioppilaan kiitos äidille vuosien hoivasta ja kasvatuksesta. Perinteisesti valmistuva ylioppilas antaa äidilleen äidinlyyran juuri ennen valmistujaistilaisuutta. Yleinen tapa on, että jokaista valmistuvaa lasta kohden annetaan yksi Lyyra. Missä korua sitten käytetään? Äidit voivat käyttää Lyyraa omien lasten Lakkiaisissa sekä aina vieraillessaan muiden tuttavien ylioppilasjuhlissa. Korua voi käyttää myös tärkeissä perhejuhlissa. Pukeutumisessa Lyyraa käytetään rintakoruna sydämen puolella, mutta sitä voi käyttää myös kaula- tai rannekoruna.

Mistä nimi Lyyra tulee?

Lyyran-merkki kuvastaa antiikin Kreikan jumalaa Apolloa, jonka yksi tunnusmerkeistä oli Lyyra. Apollo oli runouden, taiteiden ja musiikin jumala. Suomessa Lyyra on Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan virallinen tunnus. Lyyra otettiin käyttöön ylioppilaslakkiin, koska aikoinaan ylioppilaskoe oli myös pääsykoe Helsingin yliopistoon. Äidinlyyra on koruna samanlainen kuin ylioppilaslakin koru.

Valikoimistamme löydät edullisesti niin kultaiset kuin hopeisetkin YO-Lyyrat valmistujaisjuhliin. Tilaa nopealla ja ilmaisella 1-2 arkipäivän toimituksella!


2022 Keskisen Kello Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.