Lentäjänkellot

28 tuotetta

Pilottikellolla tyyliä pukeutumiseesi

Lentäjänkello eli ’’aviator watch’’, on kellomalli, joka alun perin suunniteltiin nimenomaan lentäjien käyttöön toisen maailmansodan aikoihin. Tuolloin lentäjänkellot olivat muotoilultaan hyvin yksinkertaisia, jotta niiden käyttäminen olisi mahdollisimman helppoa kaikissa olosuhteissa. Vuosien saatossa lisätoiminnoista on kuitenkin tullut olennainen osa tätä kellotyyppiä, joka tunnetaan myös nimellä pilottikello.

Pilottikelloista löytyy usein mm. ajanotto ja nopeusmittaritoimintoja, joita lentäjät alun perin saattoivat käyttää lentojensa seuraamiseen. Useimmista lentäjänkelloista löytyy kronografi-kellojen tavoin ajanottomekanismi, eri aikayksiköiden seuraamiseen. Myös aikavyöhyketoiminto on nykyään usein nähty lisä näissä kellomalleissa. Mitä muotoiluun tulee, näissä kelloissa on perinteisesti ollut keskeisessä roolissa helppolukuisuus. Suuret selkeät numerot, suurehko nuppi ajan säätämiseen ja pimeässä hohtavat kellon viisarit ovat lentäjänkelloissa tyypillisiä.

Lentäjänkellot sopivat asusteeksi moneen tilaisuuteen. Kokeile yhdistää lentäjänkello tyylikkääksi katseenvangitsijaksi arkiasuun tai luo hieman personallisempi juhla-lookki hieman vintage-henkisemmällä lentäjänkellomallilla.

28 tuotetta

payments-logo
2020 All rights reserved.