Kihlasormukset

Häämessut hero banner mobile

Kihla- ja vihkisormukset

Katso kaikki


Elämäsi tärkeimpään hetkeenUSP 1 Mobile Banner
USP 1 Mobile Banner


Häämessut Sormusmitta banner mobile

Tilaa ilmainen sormusmitta!

Tiedätkö mikä sormuskokosi on? Meiltä saat helposti tilattua sormusmitan, jotta voit varmistaa oman sormuskokosi.

Tilaa sormusmitta


Häämessut Sormusmitta banner mobile

Haussa kihla- tai vihkisormus miehelle?

Löydä täydellinen sormus laajasta valikoimastamme! Rajaamalla valikoima budjettisi, kokosi ja sormuksen leveyden mukaan näet sinun tyyliisi sopivat vaihtoehdot.

Tutustu valikoimaan


USP 3 Mobile Banner

Meidän valikoimistamme löydät edullisesti upeat kihlasormukset niin hopeisina, keraamisina, valkokultaisina, titaanisina, keltakultaisina, teräksisinä kuin punakultaisinakin. Sormuksia löytyy niin miehille kuin naisillekin tunnetuilta laatumerkeiltä Kohinoor, Festive, Lumoava ja Lykka. Jokaiseen kihlasormukseen on myös mahdollista saada haluamasi kaiverrus täysin ilmaiseksi. Sormukseen on tyypillistä kaivertaa kihlatun nimi ja kihlapäivä. Kaikki valikoimissamme olevat sormukset myös lähetetään suoraan omasta varastostamme 1–2 arkipäivän sisällä. Voit tilata meiltä myös edullisen sormusmitan, jonka avulla oikea koko selviää helposti.

Laadukkaat kihlasormukset valikoimistamme

Valikoimissamme on sormuksia laadukkailta sormusbrändeiltä Lykka, Kohinoor ja Festive ja Lumoava. Kohinoor-brändin nimi puolestaan juontaa juurensa Kohinoor-timanttiin, joka on lähtöisin Intiasta ja joka on nykyisin yksi Englannin hallitsijaperheen arvokkaimmista jalokivistä. Nimi on käännettynä valon vuori. Festive-brändin juuret ulottuvat 1940-luvulle saakka, mistä lähtien yhtiö on valmistanut laadukkaita kihlasormuksia. Kaikki nämä merkit käyttävät vain laadukkaimpia materiaaleja, kuten esimerkiksi kultaa, helmiä, timantteja ja jalokiviä.

Kihlasormuksia eri tyylein

Löydät valikoimastamme useita eri tyylejä, joten jokaiseen makuun löytyy juuri oikea vaihtoehto. Naisten kihlasormuksista löytyy muun muassa sirot kihlasormukset, valkokultaiset kihlasormukset, kultaiset kihlasormukset ja timanttiset kihlasormukset. Miesten kihlasormuksista löydät suosittuja maskuliinisia malleja, kuten mustat kihlasormukset ja hopeat kihlasormukset. Tutustu kattavaan valikoimaan ja löydä unelmiesi tyyli.

Usein kysytyt kysymykset

Kihlautumisen historiallinen merkitys

Perinteisesti varsinaista kihlautumista edeltää vanhemmilta suostumuksen kysyminen avioliittoaikeille. Merkkinä kihlauksesta kihlapari kantaa usein sormusta vasemman käden nimettömässä, vaikka sormus ei olekaan pakollinen kummallekaan osapuolelle. Sormuksen sijoittaminen juuri tähän sormeen juontaa juurensa kreikkalaisesta uskomuksesta, että sormesta kulkisi laskimo sydämeen. Kihlalahjojen antaminen saattaa myös perustua siihen, kuinka joskus ammoisina aikoina oli tapana ostaa morsian. 1900-luvulla sulhanen antoi tulevalle morsiamelleen tämän suostuttua avioliittoon useimmin kivikoristeisen sormuksen. Todennäköisesti tämän vuoksi myös nykyisin useissa naisten kihlasormuksissa on jonkinlainen kivi koristeena.

Missä sormessa pidetään kihlasormusta?

Perinteisesti kihlasormuksia pidetään vasemman käden neljännessä sormessa, joka tunnetaan myös nimellä nimetön. Tämän perinteen uskotaan olevan peräisin muinaisegyptiläisiltä, jotka uskoivat, että "rakkauden suoni" tai "vena amoris" kulkee suoraan vasemman käden neljännestä sormesta sydämeen. Joissakin kulttuureissa ja maissa kihlasormuksia pidetään kuitenkin eri sormissa, kuten oikeassa kädessä tai keskisormessa. Se, mihin sormeen kihlasormus laitetaan, on viime kädessä henkilökohtainen valinta, ja se vaihtelee yksilöllisten tapojen, uskomusten ja perinteiden mukaan.

Milloin ottaa kihlasormus pois?

On useita tilanteita, joissa kihlasormuksen poistaminen on suositeltavaa, esimerkiksi

 • Fyysisten aktiviteettien aikana: Jos harrastat fyysisiä aktiviteetteja, kuten urheilua, jotka voivat mahdollisesti vahingoittaa sormusta, kihlasormus kannattaa poistaa.
 • Puhdistuksen yhteydessä: Olipa kyse sitten astioiden tiskaamisesta, kodin siivoamisesta tai voimakkaiden kemikaalien käytöstä.
 • Ennen suihkussa käyntiä tai uintia: Kloori, suola ja saippua voivat vahingoittaa kihlasormusta, joten se on parasta poistaa ennen suihkua tai uintia.
 • Kun käytät meikkiä tai voidetta: Kosmetiikka ja voiteet voivat aiheuttaa jäämiä sormukseen, joten sormus on parasta poistaa ennen näiden tuotteiden käyttöä.
 • Nukkumisen aikana: Erityisesti jos sormus on suuri tai siinä on ulkoneva kivi, joka saattaa naarmuttaa kumppania tai aiheuttaa epämukavuutta.

Viime kädessä päätös kihlasormuksen poistamisesta on henkilökohtainen valinta ja riippuu tilanteesta. On tärkeää suojella sormustasi ja pitää se hyvässä kunnossa, mutta on myös tärkeää nauttia sen käyttämisestä ja sen esittelemisestä maailmalle!

Kuka ostaa kihlasormuksen?

Perinteisesti kihlasormuksen ostaa avioliittoa kosiva henkilö. Useimmiten tämä on mies, mutta nykyaikana se voi olla kumpi tahansa kumppani. Joissakin kulttuureissa tai parisuhteissa pari voi kuitenkin halutessaan jakaa kihlasormuksen kustannukset tai valita sormuksen yhdessä. Viime kädessä se, kuka kihlasormuksen ostaa, on henkilökohtainen päätös, jonka tulisi perustua parin mieltymyksiin, taloudelliseen tilanteeseen ja kulttuuriperinteisiin.

Onko miehellä kaksi sormusta?

Joissakin kulttuureissa ja perinteissä on tavallista, että miehellä on kaksi sormusta: vihkisormus ja kihlasormus. Monissa kulttuureissa ja perinteissä miehet käyttävät kuitenkin vain vihkisormusta symbolina sitoutumisestaan puolisoonsa. Vihkisormus vaihdetaan hääseremonian aikana osapuolten välillä heidän liittonsa symbolina. Miehellä yleensä kihlasormus tuunataan vihkisormukseksi esimerkiksi kaiverruksella tai timanteilla. Se, käyttääkö mies kahta sormusta vai ei, riippuu viime kädessä hänen henkilökohtaisista mieltymyksistään, kulttuuriperinteistä ja yhteisönsä tavoista.

Mitä eroa on kihlasormuksella ja vihkisormuksella?

Kihlasormus ja vihkisormus palvelevat eri tarkoituksia, ja niitä käytetään eri aikoina hääprosessin aikana.Kihlasormus annetaan tyypillisesti kosinnan yhteydessä, ja sitä käyttää henkilö, jota on kosittu. Se on avioliittolupauksen symboli. Kihlasormusta pidetään yleensä vasemman käden neljännessä sormessa, jota kutsutaan myös nimettömäksi, hääpäivään asti. Vihkisormus puolestaan vaihdetaan yleensä vihkiseremonian yhteydessä. Vihkisormusta käyttävät sekä morsian että sulhanen symbolina sitoutumisestaan toisiinsa. Vihkisormusta pidetään yleensä samassa sormessa kuin kihlasormusta, joko kihlasormuksen ylä- tai alapuolella, ja sitä on tarkoitus käyttää joka päivä parin rakkauden ja sitoutumisen symbolina. Yhteenvetona voidaan todeta, että kihlasormus annetaan avioliittolupauksen symboliksi ja sitä käytetään yleensä ennen hääpäivää, kun taas vihkisormus vaihdetaan vihkiseremonian aikana ja sitä on tarkoitus käyttää joka päivä pariskunnan sitoutumisen symbolina.

Miten valita kihlasormus?

Kihlasormuksen ostaminen voi olla merkittävä investointi rahallisesti ja tunteisiin vetoava kokemus. Nämä asiat kannattaa ottaa huomioon kihlasormusta ostaessa:

Budjetti: Määritä, kuinka paljon sinulla on varaa käyttää kihlasormukseen. On tärkeää muistaa, että kihlasormuksen hinta ei saisi ylittää rahavarojasi.

Sormuksen tyyli: Mieti, millaista sormustyyliä kumppanisi suosii, kuten metallityyppi, timantin tai jalokiven muoto ja yleinen muotoilu. Mieti myös millaisessa käytössä sormus on – huomio kumppanisi työ ja harrastukset.

Timantin tai jalokiven laatu: Jos valitset timantti- tai jalokivikihlasormuksen, ota huomioon kiven laatu, kuten hionta, kirkkaus, väri ja karaatin paino.

Sormuksen koko: Varmista, että sormuksen koko sopii kumppanisi sormeen. Voit mitata hänen sormenkokonsa esimerkiksi meidän sormusmitalla. Vaihtoehtoisesti voit huomaamattomasti lainaamalla yhtä hänen sormuksistaan tai kysymällä ystävältä tai perheenjäseneltä. Siro kihlasormus on moderni ja kaunis malli, joka on suuressa suosiossa tänä päivänä.

Palautusoikeus: Huomio sormuksen palautusoikeus. Kaiverretuilla tuotteilla ei ole palautusoikeutta, paitsi jos kyseessä on valmistusvika.

Muista, että kihlasormusta ostaessasi tärkeintä on valita sormus, joka kuvastaa kumppanisi tyyliä ja persoonallisuutta ja samalla symboloi rakkauttanne ja sitoutumistanne toisiinne.

Mikä on sopiva kihlasormuksen hinta?

Kihlasormuksen hinta on sopiva kun se on oman budjettisi mukainen. On olemassa perinne, jonka mukaan kihlasormuksen hinta = miehen kuukausipalkka ja vihkisormuksen hinta = kolmen kuukauden palkka. Perinteisiin ei kuitenkaan tarvitse takertua. Tärkeintä on että löydät sinun toiveitasi vastaavan kihlasormuksen jonka hinta on sinulle sopiva.

Kihlasormuksen hinta koostuu useasta tekijästä:

 • Sormuksen kultapitoisuus
 • Timantin karaatti
 • Timanttien määrä
 • Timantin puhtaus
 • Kihlasormuksen suunnittelija
 • Tuotannon vastuullisuus