Punakultasormukset

Tuotteet 1-90 / 102

Loading...

Tuotteet 1-90 / 102

Sivu

Punakulta kihlasormus

Onko haaveenasi punakulta vihkisormus? Kauniisti punaista sävyä hehkuva ruusukulta on viime vuosina ollut yhä halutumpi jalometalli hääparien keskuudessa. Materiaalina ruusukulta on tarkalla reseptillä laadittu seos eri jalometalleja. Uniikki punertava väri luodaan sekoittamalla keltakultaa, kuparia, hopeaa ja joskus myös muita jalometalleja. Jalometallin väri määräytyy sen mukaan kuinka paljon seoksessa on käytetty mitäkin jalometallia. Hopealla pystytään tuomaan sävyyn kylmyyttä, kun taas kupari on se ainesosa joka luo ruusukullalle sen ikonisen punertavan hehkun.

Punakullalla on korumateriaalina kauas kantavat historialliset juuret. Toisaalta punakulta taas suorastaan huokuu tyylikkään modernia vivahdetta ja materiaali tuo yksinkertaisen korun muotoiluun tämän ajan henkeä. Ruusukulta nousi alunperin suosioon vuosia sitten, 1800-luvun Venäjällä. Tästä johtuen materiaali tunnetaan myös nimellä Venäjän kulta. Ajan viktoriaanisen romantiikan tahdittamaan muotiin tämä hempeä mutta silti näyttävä jalometalli sopi täydellisesti. Viktoriaanisen ajan koruissa nähtiin siis paljon ruusukultaa, ja sen suosio säilyi aina 1900-luvun puolelle. Materiaalin suosio hiipui kuitenkin 20-luvun jälkeen uusien trendien noustessa pinnalle.

Nyt hiljattain punakulta on jälleen herättänyt trenditietoisten kiinnostuksen ja sitä ollaankin nähty käytettävän paljon muotitalojen koru- ja kellovalikoimissa viime aikoina. Myös kihla- ja vihkisormuksissa ruusukulta on pitänyt pintaansa materiaalvaihtoehtona viimevuodet. Materiaali on täydellinen valinta heille jotka haluavat jotain ei turhan perinteistä, mutta arvostavat toisaalta kullan korulle tuomaa kestävää arvoa.

Kulta ja karaatit

Karaateilla viitataan kullan kultapitoisuuteen, eli kuinka paljon jalometalliseokseen on sulatettu puhdasta kultaa. Useimmiten sormuksia näkee karaattivälillä 9 karaatista 22 karaattiin. Meidän sormusvalikoima edustaa turvallisen käytännöllistä keskimaastoa, ja suurin osa valikoimamme koruista ovat karaateiltaan joko 14k tai 18k koruja. Koska puhdas kulta on materiaalina hyvin herkkä ja pehmeä kuluu 22k sormus nopeammin kuin esimerkiksi koru jossa pitoisuus on 14k tai 18k. 9k sormus saattaa ehkä olla materiaalina tiiviimpi, mutta näin pienellä kultapitoisuudella korun arvo alkaa jo laskemaan merkittävästi. Moni hääpari arvostaa kultakoruissa niiden aikaa kestävää arvoa, mutta toisaalta myös käytännöllisyys kannattaa muistaa. Haluathan korun säilyvän päivittäisessä käytössä vuosia.


2022 Keskisen Kello Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.