Kultasormukset

Tuotteet 1-90 / 529

Loading...

Tuotteet 1-90 / 529

Klassinen kultasormus

Kulta on klassinen kihlasormus- ja vihkisormusmateriaalina ja monen hääparin suosima. Oli sinulla sitten haussa valkokultasormus, ruusukultasormus tai keltakultasormus löydät varmasti vaihtoehtoja laajasta kultasormusvalikoimastamme.

Kulta säilyttää jalometallina tehokkaasti rahallisen arvonsa. Kullan arvo riippuu suurilta osin kullan kultapitoisuudesta, eli siitä kuinka paljon kultaseoksessa on käytetty puhdasta kultaa. Kultapitoisuus ilmoitetaan kullan karaatteina periaatteella mitä enemmän karaatteja sitä suurempi kultapitoisuus. Kultaseoksilla saadaan parannettua kullan kestävyyttä puhtaan kullan ollessa hyvin hauras ja pehmeä jalometalli. Koska kulta säilyttää arvonsa voi siihen suhtautua kuin sijoitukseen. Suosittelemme valitsemaan sormuksen karaatit 14k ja 18k väliltä. Näin sormuksessa on tarpeeksi kultapitoisuutta korun arvon puolesta, mutta riittävästi muita jalometalleja jotta se kestää päivittäistä käyttöä.

Lisäksi useampien jalometallien sekoittaminen antaa mahdollisuudet kullan sävyn hienosäätöön. Kulta on materiaalina hyvin monipuolinen ja istuu moneen tyyliin. Jalometallin ulkonäkö määräytyy pitkälti sen sävyn mukaan. Suosittelemme valitsemaan sormuksesi sävyn muiden omistamiesi kulta-asusteiden mukaan. Näin voit varmistaa että korusi materiaalit sopivat kauniisti toisiinsa kun käytät niitä samanaikaisesti. Keltakulta sopii etenkin heille, joiden ihonsävy on väreiltään lämpimämpi. Valkokulta taas on hyvin ajankohtainen vaihtoehto kun taas ruusukulta miellyttää etenkin muotitietoisia hääpareja.

Muista nämä jotta kulta säilyy kauniina

Kulta säilyy kauniina vuosia kunhan siitä pitää hyvää huolta. On kuitenkin asioita joita kultakorun kanssa ei kannata tehdä ja hyvä jotka on hyvä muistaa etenkin jos korusi kultapitoisuus on korkea. Kulta on erittäin pehmeä metalli. Ota sormus pois tilanteessa kuten kuntosalilla treenatessa, jossa se saattaa naarmuuntua helposti. Ota koru myös pois ennen kuin hyppäät uima-altaaseen. Kloori on yksi kultasormuksesi pahimmista vihollisista! Siivous urakan ajaksi sormus kannattaa pistää talteen sillä monet siivousaineet ovat kultakorulle haitallisia kloorin tapaan. Aamulla laittautuessasi suosittelemme että puet kultakorun päälle viimeisenä vasta meikkaamisen ja hiustenlaiton jälkeen. Meikkituotteet ja hiuslakka kuluttavat herkkää koruasi.

Kultakorun puhdistaminen käy helposti miedolla saippuavedellä, johon voit käyttää esim Fairy-pesuainetta. Liota koruja saippualiuoksessa muutama tunti, huuhtele huolellisesti vedellä ja muista kuivata koru pehmeällä pyyhkeellä. Kultakorusta tulee kuin uusi mikäli jaksat lopuksi vielä kiillottaa sen kiillotukseen tarkoitetulla kiillotusliinalla.


2022 Keskisen Kello Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.