sormusten vaihto

Miten tunnistaa täydellisesti istuva sormus? Kokosimme parhaat vinkkimme, joiden avulla on helppoa löytää hyvin istuva sormus.

Vihkisormus on monille ensimmäinen koru, jota tulee käytettyä joka päivä vuodesta toiseen.  Ei siis ihme, että sinulla saattaa olla mielen päällä useampi kysymys liittyen siihen, miten valita varmasti sormeen istuva sormus.  Sormuksen hyvä istuvuus ja mukavuus ovat tärkeitä piirteitä, mistä ei kannata tinkiä. Miten siis valita sopiva sormus, joka istuu sormeen vielä vuosienkin päästä?

Kaikilla meistä on hieman eri malliset kädet ja sormet. On kuitenkin pari nyrkkisääntöä, mistä on varmasti apua kenelle tahansa täydellistä sormusta hakevalle. Etenkin jos sormus ei ennen ole kuulunut vakioasusteisiisi, voi olla hyvin vaikeaa määritellä miltä sormuksen tulisi tuntua. Et tietenkään halua liian suurta sormusta, joka saattaa käytössä tippua, mutta kuinka tiukka on liian tiukka? Haluat kuitenkin, että sormus tuntuu käytössä mukavalta.

Näin tunnistat hyvin istuvan sormuksen

Hyvin istuva sormus liukuu suhteellisen helposti rystysen yli, kun laitat sen sormeen ja istuu sormeen jämptisti tuntumatta kuitenkaan liian tiukalta. Kun vedät sormuksen pois kädestä tunnet hieman vastusta, vetäessäsi sen sormen paksuimman kohdan yli. Sormuksen vetäminen pois sormesta ei kuitenkaan saisi tehdä kipeää.

1. Leveät sormet ja kapeat rystyset

Jos sormesi ovat paksuimmat kämmenen kohdalta ja kapenevat sormen päitä kohti ilman että rystyset erottuvat sen kummemmin, sinun tulisi valita sormus joka istuu suhteellisen tiukasti sormeesi. Istuvuuden tulee olla jämpti ja sormuksen pysyä paikoillaan, mutta koru ei kuitenkaan saisi puristaa.

Kun sovitat sormusta, kokeile pitää sitä kädessä ainakin pari minuuttia tai jos vain mahdollista hieman kauemminkin. Näin varmistat, että koko tuntuu kädessä hyvältä useammassa eri tilanteissa. Laske kädet ja liikuta sormiasi varmistaaksesi, ettei sormus lähde luisumaan sormesta. Nosta kätesi ylös ja ravistele niitä. Pysyykö sormus yhä paikoillaan?

Imitoi myös päivittäisissä askareissa käytettäviä sormien liikettä, kuten esimerkiksi tietokoneella kirjoittamista. Tuntuuko sormus mukavalta? Sormus saa istua tukevasti, mutta se ei missään nimessä saisi häiritä sormiesi luonnollista liikettä.

2. Leveät rystyset ja kapeat sormet

Jos sinulla on selkeästi erottuvat leveämmät rystyset, sinun tulisi valita pienin koko joka liukuu rystysten yli, kun laitat sormuksen sormeesi. Sormus tulisi kuitenkin olla myös helppo ottaa pois, ilman että se tuntuu epämukavalta.

Jos sormus liikkuu tai pyörii liikaa käytössä, se voi aiheuttaa hiertymiä. Liian suuri sormus ei ole myöskään esteettisesti kovin kaunis. Varmista hyvä istuvuus. Et halua, että kaunis timantti pyörii käytössä aina kämmenen puolelle piiloon.

Muista! Sormien koko vaihtelee päivän aikana

Sormuksen sovituksessa kannattaa myös muistaa, että sormiesi koko vaihtelee päivän mittaan eri tilanteissa. Sormen paksuuteen vaikuttavat mm. lämpötila, ruokailut, kehon nestetasapaino yms.  Pidemmällä aikavälillä myös asiat kuten painon putoaminen/nouseminen ja mahdollinen raskaus kannattaa muistaa. Sormuksen kokoa voi kuitenkin usein hieman säätää myös jälkeen päin. Säätövara kuitenkin vaihtelee sormuksen muotoilun mukaan. Kannattaa siis kysyä kultasepältäsi kokoa pohtiessa, miten paljon juuri sinua miellyttävässä mallissa on säätövaraa myös tälläiseen tulee tarve jälkeen päin.