Kihlasormuksen ostaminen asettaa ostajan tietynlaiseen ristiriitatilanteeseen. Toisaalta haluaisit uskoa että jokaiselle naiselle (tai miehelle) on olemassa se yksi ja ainoa täydellinen sormus, mutta toisaalta kohtaat tilanteen jossa sormuksia joista valita on erittäin runsaasti.

Tässä oppaassa yritämme auttaa sinua määrittelemään hänen tyylinsä, jotta sinun olisi helpompaa valita juuri häntä miellyttävä kihlasormus, jota hän mielellään kantaisi kädessä kenties koko loppu elämänsä.Sormukset eri vaatetyylien mukaan

Et ehkä tähän mennessä ole juurikaan kiinnittänyt huomiota, saatikaan sitten syvällisemmin analysoinut hänen pukeutumistyyliä. Hän näyttää mielestäsi hyvältä, mutta mikä nyt sitten olisi se sana jolla kuvailisit makua vaatetuksen ja korujen suhteen? Yritä kiinnittää hieman tietoisemmin huomiota siihen mitä hänellä on yllään.


Nämä esimerkit ovat hyvin yksinkertaistettuja, mutta tällä tyylillä sinun kannattaa edetä. Kiinnitä huomiota niin vaatteisiin kuin koruihinkin. Huomaa materiaalivalinnat ja muista myös asut joita hän käyttää arjen ulkopuolella.


Mitä koruja hän käyttää arjessa?

Ehkä hän käyttää koruja päivittäin, tai sitten ei juuri lainkaan. Yritä kuitenkin hieman pohtia, millaisia koruja hänellä useimmiten on yllään ja mikä niitä yhdistää.

  • Käyttääkö hän enemmän kultaa, valkokultaa vai hopeaa?
  • Ovatko metallit sävyltään lämpimiä vai kylmiä?
  • Käyttääkö hän yksinkertaisia koruja kuten timantti- tai helmikorvakoruja ja simppeleitä riipuskaulakoruja?
  • Suosiiko hän tiettyä jalokiveä tai väriä?
  • Onko hänellä mitään korua jota hän ei koskaan ota pois?

Rajaa vaihtoehtosi

Sormuksissa on useita elementtejä ja voi olla helpointa lähestyä sitä täydellistä valintaa pohtimalla jokaista näista erikseen. Valinta tulee esim. tehdä seuraavien asioiden suhteen:

  • Metallin väri: keltakulta, valkokulta, hopea, ruusukulta tai ehkä jokin aivan muu?
  • Jalokivi: perinteinen timantti vai sittenkin esimerkiksi opaali, safiiri tai kenties akvamariin?
  • Hiottu timantti vai maanläheisempi hiomaton kivi?
  • Yksi jalokivi vai useampia? Millä tyylillä kivet on kiinnitettynä sormukseen?
  • Klassinen, moderni tai esimerkiksi vintagen-tyylinen sormus?

Listaa voisi jatkaa, mutta sait varmasti idean. Yritä yksi kategoria kerrallaan valita se täydellinen vaihtoehto, ja lopullisessa valinnassa otat kaikki kategoriat huomioon jotta saat rajattua valikoimaa.


Pyydä apua

Sinun ei tarvitse jättää tätä ostosta vain yhden mielipiteen varaan. Voi olla hyväkin idea kysyä esim. kihlatun ystävältä tai sukulaiselta hieman neuvoja.

Kenties kihlatullasi on Pinterest-tili ja sinne kerättynä esim. inspiraatio kuvia. Hieman menee salapoliisi-työn puolelle, mutta tällaisestakin voisi olla tyyliä määritellessä paljon apua.

Voit myös vaivihkaa saada apua itse sormuksen saajalta. Menkää esim yhdessä koruliikkeeseen ’valitsemaan lahja’ esim. sinun äidillesi. On melko varmaa, että koruliikkeen puolella hän edes hieman haaveilee äänen häntä miellyttävistä koruista (ja jos hän kerran avaa haaveilupelin voitte esim. kumpikin valita mielestänne hienoimmat ja rumimmat sormukset pelimielessä).


Suosituimmat sormukset vuonna 2024

Vuonna 2024 suositaan yhä enemmän vintage-tyylisiä sormuksia. Esimerkiksi kukkaistutus on suosittu valinta juuri nyt, sen ollessa hieman erilainen ja uniikki. Perinteiset yksikiviset solitaire sormukset ja rivisormukset ovat aina tyylikkäitä ja varma valinta jos haluat ajattoman sormuksen. Erilaiset aaltoilevat muodot ovat myös nostaneet suosiotansa tänä vuonna. Lykka Elegance -mallistossa näemme muutaman kauniin sormuksen jossa sileä pinta ja rivi-istutus kohtaavat aaltoilevassa muodossa luoden kauniin kokonaisuuden. Tässä muutama suosittu sormus juuri nyt:

Kaipaatko vielä inspiraatiota?

Keskisen Kellolta löydät laajan valikoiman kihlasormuksia ja hääkoruja ilmaisella ja nopealla toimituksella.