Millaiseen sormukseen hän ihastuisi?

Kihlasormuksen ostaminen asettaa ostajan tietynlaiseen ristiriitatilanteeseen. Toisaalta haluaisit uskoa että jokaiselle naiselle (tai miehelle) on olemassa se yksi ja ainoa täydellinen sormus, mutta toisaalta kohtaat tilanteen jossa sormuksia joista valita on erittäin runsaasti.
Tässä oppaassa yritämme auttaa sinua määrittelemään hänen tyylinsä, jotta sinun olisi helpompaa valita juuri häntä miellyttävä kihlasormus, jota hän mielellään kantaisi kädessä kenties koko loppu elämänsä.
1. Yritä ymmärtää hänen vaatetyyliä
Et ehkä tähän mennessä ole juurikaan kiinnittänyt huomiota, saatikaan sitten syvällisemmin analysoinut hänen pukeutumistyyliä. Hän näyttää mielestäsi hyvältä, mutta mikä nyt sitten olisi se sana jolla kuvailisit makua vaatetuksen ja korujen suhteen? Yritä kiinnittää hieman tietoisemmin huomiota siihen mitä hänellä on yllään.
Tuleeko hänen vaatevalinnoistaan kenties mieleen:
- Minimalistinen ja skandinaavinen tyyli: rauhallisia maanläheisiä värejä, puhtaita leikkauksia, eikä liikaa kikkailua kankaiden kuvioinnin tai leikkausten suhteen. koruina hän suosii simppeleitä malleja, joissa ei juurikaan ole mitään extraa.
- Feminiininen ja hempeä tyyli: Käyttääkö hän esimerkiksi paljon pastellisävyjä, mekkoja, röyhelöitä tai vaikkapa helmikoruja?
- Klassinen tyyli: Useimiten hänellä on yllään klassinen t-paita ja farkut-combo. Toimistolle hän pukeutuu suoriin housuihin, jakkupukuihin tai esim. kotelomekkoihin. Koruissa kannattaa kiinnittää huomiota onko hänellä enemmän käytössä hopeaa vai kultaa?
- Sporttinen tyyli: Hän on aina menossa ja rehellisyyden nimissä urheiluvaatteet ovat hänen arkiuniformunsa. Koruissa kaiken A ja O on että ne eivät häiritse menoa niin salin kuin lenkkipolunkaan puolella.
Tietysti nämä tyylikuvailut ovat hyvin yksinkertaistettuja, persoonattomia kliseitä. Mutta tuolla tyylillä sinun kannattaa edetä. Kiinitä huomiota niin vaatteisiin kuin koruihinkin. Huomaa materiaalivalinnat ja muista myös asut joita hän käyttä arjen ulkopuolella.
2. Kiinnitä extra huomiota koruihin
Ehkä hän käyttää koruja päivittäin, tai sitten ei juuri lainkaan. Yritä kuitenkin hieman pohtia, millaisia koruja hänellä useimmiten on yllään ja mikä niitä yhdistää.
- Käyttääkö hän enemmän kultaa, valkokultaa vai hopeaa?
- Ovatko metallit sävyltään lämpimiä vai kylmiä?
- Käyttääkö hän yksinkertaisia koruja kuten timantti- tai helmikorvakoruja ja simppeleitä riipuskaulakoruja?
- Suosiiko hän tiettyä jalokiveä tai väriä?
- Onko hänellä mitään korua jota hän ei koskaan ota pois?
3. Rajaa vaihtoehtosi
Sormuksissa on useita elementtejä ja voi olla helpointa lähestyä sitä täydellistä valintaa pohtimalla jokaista näista erikseen. Valinta tulee esim. tehdä seuraavien asioiden suhteen:
- metallin väri: keltakulta, valkokulta, hopea, ruusukulta tai ehkä jokin aivan muu?
- jalokivi: perinteinen timantti vai sittenkin esimerkiksi opaali, safiiri tai kenties akvamariin?
- Hiottu timantti vai maanläheisempi hiomaton kivi?
- Yksi jalokivi vai useampia? Millä tyylillä kivet on kiinnitettynä sormukseen?
- Klassinen, moderni tai esimerkiksi boheemimman-tyylinen sormus?
Listaa voisi jatkaa, mutta sait varmasti idean. Yritä yksi kategoria kerrallaan valita se täydellinen vaihtoehto, ja lopullisessa valinnassa yhdistää jokaisen kategorian piirteet.
4. Pyydä apua
Sinun ei tarvitse jättää tätä ostosta vain yhden mielipiteen varaan. Voi olla hyväkin idea kysyä esim. kihlatun ystävältä tai sukulaiselta hieman neuvoja.
Kenties kihlatullasi on Pinterest-tili ja sinne kerättynä esim. inspiraatio kuvia. Hieman menee salapoliisi-työn puolelle, mutta tällaisestakin voisi olla tyyliä määritellessä paljon apua.
Voit myös vaivihkaa saada apua itse sormuksen saajalta. Menkää esim yhdessä koruliikkeeseen ’valitsemaan lahja’ esim. sinun äidillesi. On melko varmaa että koruliikkeen puolella hän edes hieman haaveilee äänen häntä miellyttävistä koruista (ja jos hän kerran avaa haaveilupelin voitte esim. kumpikin valita mielestänne hienoimmat ja rumimmat sormukset pelimielessä).