Äidinlyyra / rintalyyra 3kpl setti - 14k kulta

Etsitkö yhtä erillistä ylioppilaslyyraa, tai esimerkiksi kahden ylioppilaan äidille tarkoitettua lyyraa? Kaikki Ylioppilaslyyrat löydät klikkaamalla tästä.

Kolmen 14 karaatin kullasta valmistetun ylioppilaslyyran setti on tarkoitettu kolmen ylioppilaan äidille. Tavallisesti äidillä kuuluu olla yksi lyyra jokaista ylioppilaaksi kirjoittanutta lasta kohden. Usean erillisen lyyran kiinnittäminen on kuitenkin hankalaa, joten tässä rintakorussa lyyrat on valmiiksi juotettu kiinni toisiinsa ja lyyrasetin kiinnitys rintaan onnistuu helposti yhdellä rintaneulalla. Kolmiosainen äidinlyyra on leveydeltään 44mm ja korkeudeltaan 16 millimetriä.

Äidinlyyra on perinteikäs kunnianosoitus äidille

Lyyran antaminen äidille ennen lakkiaistilaisuutta on pitkä suomalainen perinne. Perinteen mukaan uudet ylioppilaat antavat lyyran kunnianosoituksena huolenpidosta, rakkaudesta ja kasvatuksesta. Äidinlyyrat muistuttavat kuvioinniltaan ylioppilaslakin lakkilyyraa, ja perinteen mukaan äidille kuuluu yksi lyyra jokaista ylioppilaaksi kirjoittanutta lasta kohden. Usein ylioppilas antaa lyyrat myös isoäideilleen, varsinkin jos heidän omat lapsensa eivät ole ylioppilaita.

Äidinlyyran käyttö

Äidinlyyra kiinnitetään normaalista rintakorusta poikkeavaan paikkaan ja sillä on oma käyttöetikettinsä. Siinä missä tavallisia rintakoruja pidetään aina oikealla puolella, kuuluu äidinlyyraa pitää vasemmalla. Tämä tapa on peräisin ajatuksesta, että äidinlyyra kuuluu sydämen lähelle. Lyyraa käytetään useinmiten ainoastaan lakkiaisissa, mutta jotkut käyttävät niitä myös muissa tärkeissä opintoihin liittyvissä perhejuhlissa. Oman lapsen juhlien lisäksi yliooppilaslyyraa voi käyttää myös vieraillessa muiden ylioppilasjuhlissa.

SKU 2232
Brändi Muut
Kiven tyyppi Ei kiveä
Kategoria Naisten korut
Materiaali Kulta
Väri Kulta
mpn lyyra 3 kulta