Tässä on uusi ekoaatteinen Oris Aquis Date Upcycle

Erään roska on toisen värikäs kellotaulu. Oris kertoi hiljattain saavuttaneensa hiilineutraaliuden luvaten yleisölle samalla ympäristöraportin vuonna 2022. Nyt tämä sveitsiläinen kellojätti jatkaa samalla ekohenkisellä polulla julkaistuaan uuden Oris Aquis -malliston, jossa työ ympäristön puolesta on jälleen keskiössä. Oris todistaa, että kierrätysmuovi ja luksus voivat puhaltaa yhteen hiileen. Ja vielä erittäin tyylikkäällä tavalla.

Uusi Oris Aquis Date Upcycle -malli on uusi versio merkin klassisesta suklarista, joka varastaa katseet värikkäällä kierrätetystä PET-muovista valmistetulla kellotaulullaan. Uutuus on saatavilla sekä 41,5 että 36,5 mm koossa. Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun Oris käyttää kierrätysmuovia kelloissaan. Vuonna 2019 samaa materiaalia hyödynnettiin Clean Ocean Limited Edition -kellossa, jolla yritys halusi kääntää katseet kohti merten suojelutyötä.

Oris Aquis Date Upcycle

Valtameriin vuositain päätyvän muovin määrä on arviolta huimaavat 13 tonnia. Oris on aiemmin mm. tehnyt yhteistyötä Everware-järjestön kanssa (aiemmin Pacific Garbage Screening), ja kantanut näin oman kortensa kekoon muovijätteen keräyksen osalta. Uusi Oris Aquis Date Upcycle -kellokaan ei ehkä yksin puhdista meriä muovista, mutta on osoitus siitä miten tästäkin ongelmasta voi luoda jotain erityistä.

Prosessi jolla PET-muovi kierrätetään tekee jokaisen Oris Aquis Date Upcycle -kellon värikkään kellotaulun kuvioinnista uniikin. Tämä malli todella tarjoaa jotain erityistä vieläpä tärkeän tarinan kera, mikäli etsit vaihtoehtoa klassiselle siniselle tai mustalle kellotaululle.

Oris Aquis Date Upcycle

Tuttua Oris Aquis Date laatua

Kellotaulua lukuunottamatta Aquis Date Upcycle -kellot ovat identtisiä sisarmalleihinsa verrattuna. Kelloissa on laadukas ruostumattomasta teräksestä valmistettu runko, klassinen teräsranneke, kello kuudesta löytyvä päivämääränäyttö sekä tumman harmaa keraaminen yhteen suuntaan kierrettävä kehä. Kellotaulua suojaa laadukas safiirilasi.

Vedenkestävyys on sukeltajankellolle tärkeä ominaisuus ja näiden kellojen kohdalla se on huimat 30 ATM. Kumpikin koko saa virtansa luotettavasta Sveitsissä valmistetusta Oris 733 automaattikoneistosta. Viisarit tikittävät 4 Hz tahdilla ja kellojen käyntivara on noin 38 tuntia.

Todellisuudessa varmaan avasit tämän artikkelin kuitenkin ensisijaisesti malliston erityisten kellotaulujen takia. Uniikkien kellotaulujen kuviointi muistuttaa toisaalta hieman eleganttia marmoria ja toisaalta värikästä maastokuviota. Jokainen kellotaulu on uniikki, mutta suuremmassa mallissa värit ovat hieman maanläheisemmät kun taas pienemmän kellon väreissä on lisää kirkkautta.

Oris Aquis Date Upcycle

Mallien värinen kokoero on melko tuntuva, joka antaa kummallekin kellolle oman olemuksensa. Kellon muuten tyylikäs tumman harmaa värimaailman luo kauniin kontrastin värikästä kellotaulua vasteen. Omaperäiseen kellotauluun, jonka värit luovat kiehtovan kolmiuloitteisen efektin on vaikea olla ihastumatta.

Kellotaululla on selkeästi päärooli mitä Oris Aquis Date Upcycle -kellon olemukseen tulee, ja se tuntuu luontevalta ratkaisulta kierrätysmuovin ollessa tämän malliston ehdoton punainen lanka. Kello on toki loppupeleissä yhä Aquis. Mikäli olet aiemmin tutustunut tähän vankkaan suklarimallistoon tiedät, että voit odottaa laatua ja määrätietoista muotoilua jossa kellon istuvuus on tärkeässä osassa.

Oris Aquis Date Upcycle

Oris Aquis Date Upcycle ei ehkä ole se perinteisin kellomalli, mutta sen erityiseen ja uniikkiin muotoiluun on helppo tykästyä. Vaikka sinulla ei tavallisesti olisikaan tapana irrottela kellojesi värien suhteen. Kellon tyylikäs toteutus tarjoaa jotain ainutlaatuista, ja muistuttaa samalla siitä miten tärkeää meidän on keksiä uusia tapoja käyttää kierrätysmuovia. Oris onnistuu osoittamaan, että tällä tulevaisuudessa yhä tärkeämmällä materiaalilla on oma paikkansa myös luksuskellojen maailmassa.

Uudet Upcycle-kellot ovat nyt tilattavissa! Löydät kellot täältä.