Zepp E Square ja Zepp E Circle -älykellot

ZEPP E ja Z

Joko Zepp on tuttu nimi? Tässä artikkelissa käymme läpi kaiken mitä sinun tulisi tietää hiljattain julkaistuista Xiaomi Zepp -älykelloista. Näissä kelloissa A-luokan muotoilun lisäksi myös hinta-laatusuhde on kohdillaan. Tutustu saatavilla oleviin malleihin ja ota Zepp-kellojen ominaisuudet haltuun. Vierailemalla Zepp-kategoriassamme voit tutustua koko kattavaan valikoimaamme.

Sisällysluettelo:

Koe uuden sukupolven Xiaomi älykello

Zepp on uuden sukupolven Xiaomi älykello, joka vakuuttaa kriittisemmänkin hifistelijän sekä tyylillään että laadullaan. Vuonna 2020 julkaistu Zepp-brändi ei ehkä vielä ole tuttu monelle, mutta uskomme että tässä saattaa hyvinkin olla älykellomarkkinan uusin suosikki. Zepp on brändi jolla Amazfit-kelloistaan tunnettu Xiaomi lähtee jatkamaan laatutietoisen älykellokansan hurmausta.

Tyylikäs muotoilu on ehdottomasti yksi Zepp-älykellojen vahvuuksista! Muotoilunsa puolesta nämä kellot eivät kalpene edes astetta arvokkaampien premium-kellojen rinnalla. Tällä hetkellä Zepp-sarjaan kuuluu kolme älykelloa: kaksi tyylikästä Zepp E -mallia sekä uusin tulokas Zepp Z. Eroavatko nämä mallit toisistaan vai piileekö suurin ero muotoilussa?


Zepp E — elegantti älykello pitkäkestoisella akulla

ZEPP E

Mikäli etsit tyylikästä älykelloa joka istuu ranteeseen suorastaan huomaamattoman mukavasti tarjoaa Zepp E juurikin tätä! Elegantti mallisto tarjoaa värivaihtoehtojen lisäksi kaksi mallivaihtoehtoa; pyöreällä kellotaululla varustetun Zepp E Circle:n sekä kulmikkaan Zepp E Square:n. Ei varmasti ole salaisuus miltä ikoniselta älykellolta Zepp E Square on saanut innoitteensa. Mutta toisaalta mikäs siinä, kun lopputulos näyttää hyvältä!

Zepp E - Tekniset tiedot

 • Rungon leveys: 36 mm (square) ja 42 mm (circle)
 • Näyttö: AMOLED
 • Vedenkesto: 5 ATM
 • Akunkesto: Kovassa käytössä jopa 7 päivää
 • Urheilutilat: 11 erilaista urheilutilaa
 • Sensorit: rannesykemittaus (optinen), kiihtyvyyssensori ja geomagneettinen sensori
 • Yhteensopivuus: iOS 10.0 ja Android 5.0 (tai uudemmat ohjelmistoversiot)

Zepp E hurmaa muotoilullaan

Xiaomi on hyvinkin saattanut napata itselleen kärkipaikan tyylikkäimpien älykellojen listalta. Zepp E -kellon ruostumattomasta teräksestä muotoiltu runko ja hienovaraisesti kovera reunasta reunaan yltävä AMOLED-näyttö antavat sille elegantin ilmeen, josta on vaikea olla pitämättä. Emme näe syytä, miksi tätä kelloa ei voisi pukea vaikka puvun pariksi. Toimistolla se toimii aivan varmasti!

Hillitty värivalikoima tarjoaa Zepp E -sarjan osalta juuri tarpeeksi valinnanvaraa. Värin ja näytön mallin lisäksi voit valita kelloon ruostumattomasta teräksestä valmistetun trendikkään mesh-rannekkeen tai pysyttäytyä klassisessa nahassa tai sporttisessa silikonissa. Mikäli et osaa päättää, on hyvä tietää, että kellon 20 mm ranneke on helppo vaihtaa.

Mutta lupailimme estetiikan lisäksi myös mukavuutta! Zepp E -kello on vain 9 mm paksu ja painaa hillityt 36 grammaa. Kello istuu ranteeseen suorastaan huomaamattomasti, mikä on tärkeä ominaisuus älykellolle, jonka ominaisuudet on suunniteltu palvelemaan käyttäjäänsä vuorokauden jokaisena hetkenä.

Uskaltaako uuden brändin suorituskykyyn nyt sitten luottaa? No ainakin Zepp E -sarjan kohdalla kannattaa. Nämä älykellot pärjäävät hyvin verrattuna tasokkaisiin kilpailijoihinsa. Lisäksi Zepp E tarjoaa valttikorttina erittäin kestävän akun, jonka ansiosta kellon ominaisuuksista voi todella ottaa kaiken irti. Zepp E -kellossa riittää virtaa jopa viikoksi kovassakin käytössä. Kellon kirkkaassa AMOLED näytössä on kunnolla kirkkautta, kun taas sensorit toimivat aivan niin kuin kuuluukin.

zepp e ranteessa ja vedessä

Hyvä valikoima perusominaisuuksia

Zepp E on ensisijaisesti älykello, mutta älyominaisuuksien lisäksi kellosta löytyy mm. 11 esiladattua urheilutilaa joiden avulla pystyt helposti käyttämään kelloa treenien seuraamiseen. Sykkeesi, aktiivisuutesi ja happisaturaatiotasosi perusteella määritelty PAI-arvo tekee oman hyvinvoinnin seuraamisesta näppärää. Lisäksi kellosta löytyy myös uniseuranta sekä työkaluja stressin hallitsemiseen. Kello kestää vettä ja soveltuu hyvin myös uimiseen etenkin silikonirannekkeeseen yhdistettynä.

Kello soveltuu myös puhelinilmoitusten seuraamiseen ja musiikin ohjaamiseen. Riittoisa akku taas takaa, että voit todella hyödyntää kellon tarjoamia ominaisuuksia ilman jatkuvaa latailua.


Zepp Z — toimistouskottava tehopakkaus GPS:llä

Zepp Z

Zepp Z on brändin toinen julkaisu, joka lanseerattiin vain muutama kuukausi Zepp E -kellojen jälkeen. Siinä missä Zepp E hurmaa muotoilullaan, jäi moni kuitenkin kaipaamaan sisäänrakennettua GPS-ominaisuutta. Zepp Z vastaa juurikin tähän toiveeseen.

Verrattuna moderniin edeltäjäänsä Zepp Z -älykellon muotoilu on hieman klassisempi. Kello tarjoaa pitkälti samat ominaisuudet kuin Zepp E -kellokin. Hinnassa on kuitenkin melko suuri ero kun mallit asettaa vierekkäin. Onko Zepp Z -älykellon kalliimpi hinta perusteltu?

Zepp Z - Tekniset tiedot

 • Rungon leveys: 46 mm
 • Näyttö: AMOLED
 • Vedenkesto: 5 ATM
 • Akunkesto: Kovassa käytössä jopa 15 päivää
 • Sisäänrakennettu GPS & GLONASS
 • Urheilutilat: 12 erilaista urheilutilaa
 • Sensorit: rannesykemittaus (optinen), kiihtyvyyssensori, geomagneettinen sensori, gyroskooppi, sinisen valon sensori ja ilmanpainesensori
 • Yhteensopivuus: iOS 10.0 ja Android 5.0 (tai uudemmat ohjelmistoversiot)

Tukeva muotoilu ja kirkas näyttö

Zepp E -kellon kehyksetön ja moderni ilme miellyttää, mutta ei Zepp Z -kellonkaan muotoilussa ole moittimista vaikka kontrasti onkin suuri. Verrattuna Zepp E -sarjan kelloihin Zepp Z on hieman kookkaampi ja istuu ranteeseen tukevasti. Kello painaa vain 40 g ja sen 10,75 mm paksu ja 45 mm leveä titaanirunko ei tunnu ranteessa liian isolta. Tyylikäs 22 mm ruskea nahkaranneke viimeistelee kokonaisuuden. Käytännöllisyyttä lisää 50 metrin vesitiiviys, jonka ansiosta kelloa voi huoletta pitää ranteessa myös uimareissulla. Nahkaranneke kannattaa tosin vaihtaa vettä paremmin kestävään silikonirannekkeeseen.

Kellon reunalta löytyvät painikkeet ja kruunu antavat sille klassisen analogikellon hengen. Fyysiset painikkeet tekevät kellon toimintojen selaamisesta helppoa ja käyttökokemuksesta intuitiivisen. Näytön suhteen Zepp Z saa meiltä täydet pisteet! Kirkas 1,39 tuuman AMOLED näyttö vie kellon käyttökokemuksen täysin omalle tasolleen. Terävä näyttö tarjoaa kirkkaat värit, ja näkyy hyvin myös voimakkaassa päivänvalossa.

Zepp Z unenseuranta

Ohjaa kellon toimintoja ääniohjauksella

Myös Zepp Z -älykello toimii sujuvasti sekä iOS että Android -puhelimien parina tarjoten vaikuttavan setin älytoimintoja jotka saat käyttöösi Zepp-sovelluksen välityksellä. Kun kello on yhdistettynä puhelimeen voit mm. lukea puhelinilmoitukset myös kellosi näytöltä. Sovelluksen kautta on helppo määrittää mitkä puhelinilmoitukset haluat vastaisuudessa nähdä myös kellolla.

Zepp Z toimii myös ääniohjauksella, joka on käytössäsi myös kellon ollessa offline-tilassa. Ominaisuuden ansiosta voit mm. hallita kellon perusominaisuuksia kuten toimintojen aktivointia ja musiikin ohjausta puheen välityksellä.

Urheiluominaisuuksiensa puolesta Zepp Z vastaa pitkälti Zepp E -kelloa. Sisäänrakennettu GPS ja GLONASS ovat kiva lisä, ja tuovat lisätarkkuutta ulkolajien seurantaan. Kello sisältää 12 urheilutilaa ja soveltuu mm. uintiin, juoksuun, kiipeilyyn ja lasketteluun. Urheiluominaisuuksien lisäksi voit myös käyttää kelloa unen seurantaan.

Sekä Zepp E että Zepp Z kelloissa on omat hyvät puolensa. Kummankin kellon muotoilu vakuuttaa ja pitkäkestoinen akku on ehdottomasti korostamisen arvoinen plussa. Zepp E on hintansa puolesta hieman edullisempi ja runsas mallisto tarjoaa valinnanvaraa. Toisaalta Zepp Z -kellolla on valikossaan hieman runsaammin toimintoja joiden lisäksi sisäänrakennettu GPS ja GLONASS ovat houkutteleva lisä. Tutustu koko Zepp-valikoimaamme ja löydä juuri sinulle sopivin malli!Usein kysyttyä Zepp-kelloista

Keräsimme alle tavallisimmat kysymykset Zepp-kelloista. Mikäli kaipaat lisää apua kellon valintaan voit aina ottaa yhteyttä meihin päin. Me autamme sinua mielellämme!

Miten Zepp-kellot mittaavat unta?

Sen lisäksi että Zepp-älykello mittaa unesi keston, se myös jaottelee unesi eri vaiheisiin (kevyt uni, syvä uni ja REM uni). Kello arvioi unesi laadun lisäksi myös hengitysrytmisi laatua. Kello käyttää mm. sisäänrakennettua optista sykemittaria unesi laadun arvioimiseksi.

Onko Zepp-sovellus ilmainen?

Zepp sovellus on ilmainen! Voit lataa sovelluksen joko Applen App Storesta tai Google Play -sovelluskaupasta mikäli olet Android-käyttäjä. Voit ladata sovelluksen puhelimellesi vaikka heti, mikäli haluat perehtyä sen tarjontaan ennen ostopäätöksen tekemistä.

Mitä Zepp-kello sisältää?

Zepp-kellon mukana toimitetaan USB-latauspiuha sekä pikaopas jonka avulla kellon käyttöönotto sujuu helposti. Jokaiselle Zepp-kellolle myönnetään valmistajan virallinen takuu.

Saako Zepp-kellon kieleksi valittua suomen?

Valitettavasti Zepp-kelloon ei tällä hetkellä ole valittavissa suomen kieltä.