Korut ovat arvokas sijoitus, jotka tarvitsevat asianmukaista hoitoa ja kunnossapitoa, jotta ne kestävät vuodesta toiseen. Olitpa sitten korujen keräilijä tai arkikäyttäjä, tässä on muutamia tärkeitä vinkkejä korujen hoitamiseen.
Säilytä koruja korurasioissa

Yksi yksinkertaisimmista tavoista estää korujen vahingoittuminen on säilyttää ne oikein. Korurasiat on suunniteltu pitämään korusi järjestyksessä ja turvassa naarmuilta, pölyltä ja auringonvalolta. On parasta säilyttää jokainen koru erikseen, mieluiten pehmeässä pussissa tai lokeroidussa laatikossa, jotta ne eivät sotkeudu tai hankaudu toisiaan vasten. Säilytä korurasiat myös viileässä ja kuivassa paikassa, poissa suoralta auringonvalolta, ja vältä niiden säilyttämistä kosteissa tiloissa, kuten kylpyhuoneessa.

Korulipas

Keskisen kellolta löydät monia erityylisiä ja kokoisia korulaatikoita, jotka pitävät korusi turvassa ja järjestyksessä. Tässä muutama upea korulaatikko, jotka sopivat erinomaisesti aarteiden kodiksi:

Puhdista korut säännöllisesti

Säännöllinen puhdistus voi auttaa säilyttämään korujesi kimalluksen ja kiillon. Voit puhdistaa korusi kotona käyttämällä yksinkertaisia ainesosia, kuten mietoa saippuaa ja lämmintä vettä. Jos kyseessä on herkkä koru, kuten helmet, käytä pehmeää liinaa tai erityistä korujen puhdistusainetta. Vältä voimakkaita kemikaaleja, kuten valkaisuaineita tai ammoniakkia, jotka voivat vahingoittaa metallia tai kiveä. Korut kannattaa puhdistaa jokaisen käyttökerran jälkeen, jotta ajan mittaan kertyvä lika ja öljy saadaan poistettua.

Keskisen Kellosta löydät myös laadukkaat hopean- ja korujen puhdistusaineet, joita voit käyttää korujen puhdistamiseen.


Milloin korut kannattaa ottaa pois

On olemassa tilanteita, jolloin korut on parasta ottaa pois, jotta ne eivät vahingoitu. Korut kannattaa ottaa pois esimerkiksi uidessa, ennen suihkua tai tehdessä kotitöitä. Kemikaaleille tai koville pesuaineille altistuminen voi vahingoittaa metallia tai kiveä, ja kloorivesi voi aiheuttaa värimuutoksia tai haalistumista. Poista korut myös ennen liikuntaa tai urheilua, jotta vältät naarmut tai iskujen aiheuttamat vauriot. Korut kannattaa myös ottaa pois ennen nukkumaanmenoa.

Thomas Sabo koruja

Ennakoi

Vie korusi aina välillä kultasepälle tarkistettavaksi. On parempi huomata etukäteen jos esim. istutus on vaurioitunut, kun että huomaa jälkeenpäin pudottaneensa timantin.

Yhteenvetona voidaan todeta, että koruista huolehtiminen edellyttää niiden asianmukaista säilytystä, säännöllistä puhdistusta ja tietämistä, milloin ne on syytä ottaa pois. Noudattamalla näitä yksinkertaisia vinkkejä voit varmistaa, että korusi pysyvät erinomaisessa kunnossa ja säilyttävät arvonsa vuosien ajan.