Miten kellon ranneke vaihdetaan?

Kellon rannekkeen vaihtaminen tapahtuu nopeasti ja helposti kotona. Rannekkeiden kiinnitysmekanismeissa on kuitenkin joitakin eroja, joten teimme lyhyen video-oppaan, jossa käymme läpi yleisimmät pikalukituksen mekanismit sekä perinteisten jousitappien irrottamisen. Rannekkeen vaihto on pohjimmiltaan varsin yksinkertainen ja nopea operaatio, joten jo muutaman harjoittelukerran jälkeen se sujuu keneltä tahansa kädenkäänteessä.



Tutustu myös yksityiskohtaisemmin rannekkeenvaihtoon blogissamme.

Miksi vaihtaa ranneketta?

Rannekkeen vaihdossa kyse ei ole pelkästään tyylin päivittämisestä, vaan myös rannekkeen kunnon ylläpitämisestä. Erityisesti nahkaiset- ja kankaiset rannekkeet kuluvat käytössä ajan myötä keräävät hikeä ja likaa itseensä. Tämän vuoksi on tärkeää antaa niille ajoittain taukoa, irrottaa ne, puhdistaa huolellisesti ja antaa niiden hetki tuulettua.

Vaihtamalla ranneketta säännöllisesti pidennät sen käyttöikää, saat päivitystä kellon ulkonäköön ja huolehdit samalla myös kellosi hygieniasta. Kukaan ei käyttäisi samaa paitaa kuukausia putkeen pesemättä sitä, ja sama periaate pätee myös kellon rannekkeeseen. Pidä se siistinä ja puhtaana, ja hyödynnä samalla mahdollisuus päivittää kellosi ilme.