Miten kelloranneke vaihdetaan?

Kello rannekkeen vaihto tapahtuu nopeasti ja helposti kotona. Rannekkeiden kiinnitysmekanismeissa on eroja, ja teimme lyhyen video-oppaan, jossa käymme läpi yleisimmät ranneke mekanismit sekä jousitapin irrottamisen. Vaihtotoimenpide sekä joustotapin irrottaminen on yllättävänkin yksinkertainsta, muutaman harjoittelukerran jälkeen se sujuu kädenkäänteessä.Miksi vaihtaa ranneketta?

Rannekkeen vaihdossa kyse ei ole pelkästään tyylin päivittämisestä, vaan myös rannekkeen kunnon ylläpitämisestä. Erityisesti nahkaiset- ja kankaiset rannekkeet kuluvat ja imevät ajan myötä hikeä ja likaa ranteesta. Tämän vuoksi on tärkeää antaa niille ajoittain taukoa, irrottaa ne, puhdistaa huolellisesti ja antaa hetki levätä.

Vaihtamalla ranneketta säännöllisesti pidennät sen käyttöikää, saat päivitystä kellon ulkonäköön ja huolehdit samalla myös kellosi hygieniasta. Kukaan ei käyttäisi samaa paitaa kuukausia putkeen pesemättä sitä, ja sama periaate pätee myös kellon rannekkeeseen. Pidä se siistinä ja puhtaana, ja hyödynnä samalla mahdollisuuspäivittää kellosi ilme.


2022 Keskisen Kello Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.