Samsungin uusin lisäys puettavan teknologian pariin on Samsung Galaxy Ring. Samsung älysormus on herättänyt suurta mielenkiintoa sen jälkeen, kun se paljastettiin Unpacked 2024 -tapahtumassa tammikuussa. Vaikka yksityiskohtia sormuksesta on toistaiseksi saatavilla vielä varsin niukasti, älysormuksen odotetaan kuitenkin tuovan kovan kilpailijan nykyisille markkinajohtajille, kuten Oura Ringille.

Samsung Galaxy Ringin julkaisuajankohdaksi odotetaan tämän vuoden jälkimmäistä puoliskoa.


Älä missaa Galaxy Ring -älysormuksen julkaisua!

Tilaa älylaitteita koskeva uutiskirjeemme alta löytyvästä lomakkeesta ollaksesi ensimmäisten joukossa kuulemassa Galaxy Ringin julkaisusta!


Samsung Galaxy Ring teaser kuva sormuksen kyljestä

Odotukset sormuksen ominaisuuksille

Lähtökohtaisesti Samsungilla on erinomaiset lähtökohdat älysormukselle, heillä ollessa jo pitkä historia puettavien älylaitteiden parissa ja siten kattava tietotaito niiden suunnitteluun. Galaxy-älysormuksen odotetaan tulevan neljässä eri koossa, mikä on puolet Oura-älysormuksen tarjoamasta. Alustavasti sormuksen odotetaan myös tulevan kolmessa eri värityksessä: kultaisena, hopeana sekä tummanharmaana. Ensitiedot sormuksen rakenteesta viittaavat sen olevan titaania, joka selittäisi sen erittäin kevyen ja huomaamattoman, vain 4 gramman painon.

Laitteen odotetaan sisältävän sykemittarin ja mahdollisesti muita edistyneempiä ominaisuuksia, kuten verenpaineen mittauksen sekä sydämen eteisvärinän tunnistuksen. Lisäksi on spekuloitu, että sormus kykenisi seuraamaan unta, veren happitasoja ja kehon koostumusta, pohjautuen Galaxy Watch 6 -älykellosta löytyviin ominaisuuksiin ja niiden tarkkuuteen. Nämä ovat kuitenkin vielä vahvistamatta ja siten täysin spekulatiivisia.


Samsung älysormuksen hinta

Vaikka Samsung Galaxy Ringin tarkka hinta on vielä täysin mysteeri, voimme tehdä valistuneita veikkauksia vertaamalla sitä markkinoilla oleviin muihin älysormuksiin. Suomen markkinoilla potentiaalisimmat verrokit Samsungin tulevalle älysormukselle olisivat Oura-älysormus sekä Odo 3. Ouran hinnat alkavat 329 eurosta kun taas aavistuksen huokeampi ODA -älysormus asettuu juuri 300€ tuntumaan. Näihin pohjautuen voisi hyvinkin odottaa tulevan Samsung Galaxy Ringin asettuvan 300€ tietämille tai aavistuksen sen yläpuolelle.

Samsung Galaxy Ring teaser kuva sivusta

Pysyäkseen kilpailullisena tai jopa voittaakseen kilpailijat toivoisimme näkevämme seuraavia ominaisuuksia Galaxy Ringiltä:

  • Aktiivisuuden seuranta: Vaikka GPS:n sisällyttäminen on epätodennäköistä, laitteen tulisi pystyä seuraamaan päivittäistä aktiivisuutta ja sykettä.
  • Unen seuranta: Tärkeä ominaisuus monelle käyttäjälle, joka on jo mukana Oura-ringissä.
  • Lämpötilan seuranta: Auttaisi seuraamaan yleisesti terveydentilaa ja olisi erityisen hyödyllinen esimerkiksi kuukautiskierron sekä raskauden seurannassa.
  • Median hallinta: Mahdollisuus ohjata musiikkia tai puheluita suoraan sormuksesta olisi varsin kätevä ominaisuus.
  • Langaton lataus: Kuten Oura Ring, myös Galaxy Ringin tulisi tukea langatonta latausta sen päivittäistä käyttöä helpottaakseen.

Mitä voimme odottaa?

Samsungin laajentuminen itselleen uusiin puettavan teknologian kategorioihin on varsin mielenkiintoinen liike. Galaxy Ring olisi varsin houkutteleva tuote käyttäjille, jotka etsivät terveyskeskeistä puettavaa laitetta, mutta eivät halua isoa älykelloa roikkumaan ranteeseen. Älysormukset myös avaisi Samsungille uuden tuoteryhmän erillään varsin kilpaillusta äly- ja urheilukellojen markkinasta, jossa se kilpailee esimerkiksi Garminin, Applen ja Suunnon kanssa.

Toistaiseksi Galaxy Ringistä ei tiedetä vielä paljoa, mutta on syytä odottaa että kuulemme lisää tulevina kuukausina tai viimeistään kesällä pidettävässä Samsung Unpacked tilaisuudessa. Galaxy Ringiä odottellessa kannattaa lukea blogimme Samsung Galaxy Watch6 -älykellosta sen todennäköisesti sisältäessä paljon samantyyppisiä ominaisuuksia ja teknologiaa, jota tullaan näkemään Galaxy Ringissä


Tutustu myös tarjouksessa oleviin Samung Galaxy Watch -älykelloihin tästä!