Eterna

Hakuehtoihin sopivia tuotteita ei löydy.

Kokeile poistaa osa alla olevista hakuehdoista:

Eterna on pieni arvokello valmistaja. Perinteikäs sveitsiläinen yritys on toiminut jo yli 160 vuotta. Merkki lukeutuu kellomerkkien aateliin. Eterna-rannekellot on rakennettu intohimolla. Yhtiössä on pyritty innovoimaan jatkuvasti ja kellojen ominaisuuksia halutaan koko ajan parantaa. Yritys on kehittänyt uraauurtavia ratkaisuja vuosisatoja kehitettyihin mekaanisiin kelloihin ratkaistakseen niiden haasteita. Brändin pitkän historian aikana se on asettanut uudet standardit kerta toisensa jälkeen.

Eternan Historia

Yrityksen perustivat Dr. Josef Girard ja Urs Schild vuonna 1856 Gretchenissä. Alkuaikoina yritys kulki nimellä Dr. Girard & Schild Ebauches. Yrityksen alkuperäinen tarkoitus oli torjua alueen työttömyyttä. Vuonna 1866 Girard jätti yhtiön palatakseen tohtorin ammattiin. Hän myi kaikki osakkeensa Schildille. Urs Schild jatkoi yrityksen johtamista seuraavat vuosikymmenet kunnes hän menehtyi vuonna 1888 vain 58-vuoden iässä. Kuoleman jälkeen yritys siirtyi sisarten yhteisomistukseen ja johtoon nousi Schildin poika Max. Max oli aikaansa edellä oleva johtaja ja hän tutustui nopeasti kehittyvään tekniikkaan Yhdysvalloissa. Yhdysvalloista palattuaan hän esitteli uusia teknisiä valmistustapoja, mutta niistä ei kuitenkaan pidetty. Riitauduttuaan veljensä kanssa hän jätti yhtiön. Yhtiö muutti nimensä Eternaksi 1900-luvun alussa.

Vuosi 1908 oli kelloyhtiölle merkittävä. Yhtiö pantentoi ensimmäisen hälyttävän rannekellon, joka pääsi pitkän kehitysvaiheen jälkeen tuotantoon kuusi vuotta myöhemmin. Yritys myi kelloa 1920-luvulla jo yli miljoona kappaletta vuodessa. Yhtiön seuraavaksi hitiksi nousi 1930-luvulla pienin sarjavalmisteinen Baguette-koneiston naisten rannekello. Vuonna 1932 yhtiössä tehtiin suuria muutoksia, jolloin kellotehdas jaettiin kahteen osakeyhtiöön. Tämän seurauksena syntyi Eterna AG kellotehdas ja ETA AG koneistotehdas. ETA koneistotehtaan tarkoitus oli valmistaa ja myydä osia muille kelloyhtiöille. Muutostenkin jälkeen Eterna jatkoi innovoimista 1930-luvulla ja toi markkinoille mm. 8 päivän hälytyskellon ja yhtiön ensimmäisen automaattikellon.

Vuonna 1948 yritys julkisti Eterna-maticin. Kello oli yhtiön patentoima automaattikello, jossa oli kuulalaakerilla varustettu vetopaino. Kelloon oli asetettu viisi kuulalaakeria strategisiin paikkoihin, jotka tekivät siitä todella tehokkaan ja vähensivät kitkaa huomattavasti. Tämän seurauksena kellon osat eivät kuluneet ja pidensivät sen käyttöaikaa. Eterna-matickellot ovat ehkä yhtiön tunnetuimpia ja parhaita malleja.

Muita tunnettuja Eterna-kelloja olivat KonTikit ja Sahidat. KonTiki -kello julkaistiin vuonna 1958. Kello syntyi yhteistyössä Thor Heyerdahlin, jonka ranteessa oli sattumalta Eterna-kello kuuluisalla purjehduksellaan KonTiki lautalla tyynellämerellä. Sahida oli ensimmäinen naisille suunnattu automaattikello. Eternan naisten automaattikellot olivat markkinoiden ohuimpia.

Vuoden 1982 jälkeen yritys myyntiin useaan otteeseen, kunnes omistajaksi tuli vuonna 1995 F.A.P.Betewiligungs GmbH. Yhtiön omistaja oli automaailmasta tuttu Ferdinand Alexander Porche. Eterna aloitti valmistamaan myös Porche Design -kelloja Eternan erikoismalleina. Porche Design -kellot tunnetaan korkeista laatuvaatimuksista. Vuonna 2011 yritys siirtyi kiinalaisomistukseen.

payments-logo
2022 Keskisen Kello Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.