Apple Watch SE -mallisto julkaistiin samassa yhteydessä kun Apple julkaisi uusimman Apple Watch Series 6 -älykellomallistonsa. Applen puhelimista jo ennalta tuttu SE -mallisto on mielenkiintoinen mallisto, joka tarjoaa hinta-laatusuhteeltaan loistavaa elektroniikkaa. Apple Watch SE -älykello ei tee tässä SE-puhelimen asettamassa lupauksessa poikkeusta! Monet viittaavat Apple Watch -kelloihin älykellomaailman eliittinä, mutta mikä on SE-kellon rooli tällä markkinalla?

Apple Watch SE ominaisuudet

Apple Watch SE tarjoaa pelkistetyn version Applen uudesta Apple Watch 6 -älykellosta astetta edullisempaan hintaan. Apple Watch on aina keskittynyt enemmän kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukemiseen, eikä ole lähtenyt kilpailemaan urheilukellomarkkinoilla. Tämä kuvastaa myös hyvin Apple Watch SE -kelloa. Apple Watch SE -kellosta löytyy lippulaivamalliston tavoin sisäänrakennettu kiihtyvyysanturi, kompassi sekä koko ajan päällä olevan korkeusmittari. Apple Watch 6:n uusi veren happitasoa seuraavaa sensori sekä sydämen sähkökäyriä mittaavaa EKG ovat kuitenkin jätetty Apple Watch SE:stä pois.

Laitteen käyttöjärjestelmänä toimii Applen uusi WatchOS 7 joka tuo mukanaan myös Apple Watch SE -kelloon uudistetun unen seurannan, käsienpesusta muistuttavan sovelluksen sekä Applen päivitetyn fitness-sovelluksen joka pitää sisällään uusia lajiprofiileja. Tähän maailman aikaan soveltuva käsienpesu-sovellus tunnistaa, kun käyttäjä pesee käsiään ja värinä kertoo kun olet pessyt käsiäsi riittävän kauan.

Myös tästä kellosta on saatavilla sekä mobiiliyhteydellä varustettu Cellular-malli, että perus GPS-malli. Mikäli haluat päästä käyttämään kelloasi älypuhelimen tavoin, tulee sinulla olla Cellular-kellon lisäksi kellolle oma liittymä. Tällöin pystyt lähteä liikkeelle ilman puhelintasi ja soittamaan ja lähettämään viestejä suoraan kellostasi!

Apple Watch SE -mallin akunkesto on Apple Watch -kelloille jo tutuksi tulleet 18 tuntia, joka käytännössä tarkoittaa jokapäiväistä lataamista älypuhelimen tavoin. Kellon toiminnasta vastaa sen sisällä oleva S5 prosessori joka on lainattu suoraan Apple Watch 5 -malleista.

Apple Watch SE - tyylikäs Apple-uskollinen muotoilu

Apple Watch SE noudattaa Applelle tuttua muotoilua ja ulkonäköä. SE-malli on saatavilla ainoastaan alumiinisella kuorella, kun taas Apple Watch 6 -kellosta tuotiin markkinoille myös ylellinen versio ruostumattomasta teräksestä. Alumiini sopii kevyenä materiaalina erinomaisesti kellon materiaaliksi! Apple Watch SE -kellosta on saatavilla kolme eri kuoren väriä: hopea, kultainen sekä tähtiharmaa. Helposti vaihdettavien vaihtorannekkeiden ansiosta vain luovuus on rajana mitä kellon tyyliin tulee. Kellon näyttö on myös lainattu edeltävän sukupolven Apple Watch 5 -kelloista joskin sillä erotuksella, että SE:n näyttö ei ole koko aikaa päällä vaan se “herää” nappia painamalla tai rannetta kääntämällä. Se kellosta on saatavilla sekä 44 mm että 40 mm versiot.

Onko Apple Watch SE -kello täydellinen valinta minulle?

Apple Watch SE on erinomainen valinta iPhonen omistajalle, joka ei vielä ole aivan varma siitä miten älykello sopisi omaan arkeen. Kello tarjoaa käyttäjälleen kaikki perustoiminnot ja lippulaivaan verrattuna huomattavasti edullisempi hinta tekee kellosta helpommin lähestyttävän. Mikäli taas tiedät, että haluat kellon kaikilla ominaisuuksilla, suosittelemme tutustumaan Apple Watch 6 -artikkeliimme. Apple Watch -kellot ovat erinomainen valinta muiden iOS-laitteiden käyttäjille. Apple on suunnitellut laitteensa niin, että ne pelaavat saumattomasti yhteen ja sen kyllä huomaa! Tutustu myös muihin valikoimamme Apple Watch -kelloihin ja löydä itsellesi se parhaiten sopiva vaihtoehto!