Kotimainen Finnfeelings on valmistanut kauniita hopeakoruja jo yli 30 vuoden ajan. Pääsimme juttelemaan brändin korusuunnittelijan Assi Arnimaa-Leinosen kanssa korujen valmistuksesta, kulissien takana tapahtuvasta suunnittelutyöstä ja hieman joulustakin.

Kultaseppä Assi Arnimaa-Leinonen toimii Kultakeskus Oy:n pääsuunnittelijana, ja on suunnitellut Finnfeelings-hopeakorujen lisäksi myös upeita timanttikoruja Kohinoorille sekä erilaisia palkitsemistuotteita Kultakeskuksen yritys- ja yhteisöasiakkaille. Mutta millaista on suunnitella koruja Finnfeelingsille?


Hei Assi, voisitko esitellä Finnfeelings:in lukijoillemme?

Finnfeelings on 1980-luvulla perustettu suomalainen korubrändi, jonka on ydin on skandinaavinen pelkistetty muotoilu ja luonnonläheiset teemat. Pelkistetty korumuotoilu ei vanhene, ja yhä tänään mallistostamme löytyy useampia brändin alkuajan klassikoita mm. Bernt Högqvistiltä ja Risto Ilmoselta. Uudemmat korut ovat minun ja kollegani Sami Laatikaisen käsialaa.

Mikä tekee Finnfeelings-koruista erityisiä?

Finnfeelings-korujen moderni, mutta hillitty muotokieli tuo arkeen sopivasti lisää suloisuutta. Korut on suunniteltu meille ihan tavallisille ihmisille, jokapäiväiseen käyttöön. Toivon, että suunnittelemani korut muistuttavat ihmisiä hyvistä hetkistä ja eletystä elämästä.

finnfeelings mustikkakoru

Missä ja miten Finnfeelings-korut valmistetaan?

Ensimmäiset mallikappaleet valmistan aina itse, jotta näen niiden mittasuhteet ja toimivuuden. Tuotanto tapahtuu osin omalla tehtaallamme Hämeenlinnassa, ja osin tehtaallamme Virossa. Suunnittelutyön teen 3D-ohjelmalla, joka on olennainen osa kaikkea tuotantoamme. Korujen valmistus on silti pitkälti käsityötä, ja perinteiset kultasepän taidot ovat välttämättömiä. Suunnittelutyössäkin pitää tuntea materiaalin ja tekniikoiden asettamat vaatimukset.

Voisitko kertoa meille hieman lisää korujen suunnittelutyöstä. Mistä koruideat saavat alkunsa?

On tosi kulunutta sanoa, että luonnosta, mutta totuus on, että luonto antaa loputtomasti ideoita. Itsekin olen saanut inspiraatiota niin avaruudesta, kasvien muodoista kuin sikarinsavustakin. Eikös ne kaikki ole osa luontoa ja fyysistä ympäristöämme? Joskus inspiroidun myös vaikka joulukoristeista, arkkitehtuurista tai paperiveistoksista. Idea saattaa hypätä silmille vaikka mistä.

finnfeelings kuvakollaasi

Onko sinulla omia suosikkeja Finnfeelingsin valikoimassa?

Yleensä se uusin mallisto on aina rakkain, koska siihen on käyttänyt aikaa ja vaivaa, ennen kuin se näkee päivänvalon. Ja sitten tulee taas uusi suosikki, kun seuraava idea putkahtaa mieleen.

Mitä vinkkejä antaisit henkilölle joka on valitsemassa korua lahjaksi?

Mieti korun viestiä lahjan saajalle! Jos annat lahjan ihmiselle, joka käy ahkerasti mustikassa, hän varmaan ilahtuu mustikka-aiheisesta korusta. Yleensä koruihin liitetään valtavasti muistoja ja symboliikkaa. Jos koru vielä viestii jostain käyttäjälleen tärkeästä asiasta, niin se on plussaa.

finnfeelings mallikuva

Minkä jouluvinkin haluaisit antaa meille?

Keskity jouluna niihin asioihin, joista itse saat iloa! Älä suorita joulua toisten odotusten tai sisustuslehtien kuvien perusteella. Luovan työn tekijänä itselleni joutilaisuus ja aikatauluttomuus ovat erityisen tärkeitä palautumisen kannalta, myös arkena mutta erityisesti jouluna. Se ei tosin poissulje sitä, että fiilistelen kotona joulua jo marraskuussa.


Tutustu Finnfeelings-valikoimaamme

Kiinnostuitko? Tutustu kattavaan Finnfeelings valikoimaamme täältä ja löydä omat suosikkisi. Finnfeelings:in koti on Hämeenlinnassa ja koruille on myönnetty arvostettu Design From Finland -tunnus. Toimitamme korut niiden kauniissa alkuperäisessä pakkauksessa, nopealla ilmaisella toimituksella.