Tammi Jewellery -korujen tarina alkaa jo vuodesta 1954, kun kultaseppä Alpo Tammi aloitti toimintansa kultaseppänä omalla nimellään. Turkulainen Tammi Jewellery on alusta alkaen edustanut kestävää kauneutta ja pohjoismaalaista muotoilua, jonka koruissa yhdistyvät artesaanitaidot, huolellinen viimeistely, ja upeat luonnonmateriaalit. Juuri luonnon herättämä inspiraatio on usein vahvasti läsnä tämän kotimaisen avainlippu-brändin korumallistoissa.

Pääsimme juttelemaan Tammi Jewellery:n markkinointipäällikön Miia Saarikon kanssa hieman lisää siitä, mistä Tammi Jewellery:n koruissa oikein on kyse.


Hei Miia, voisitko esitellä Tammi Jewellery:n lukijoillemme?

Nimeni on Miia Saarikko ja vastaan Tammi Jewellery –brändistä ja markkinoinnista. Tulin perustajamme Alpo Tammen jalanjäljille vuonna 2014, jolloin Tammi juhlisti 60-vuotista juhlavuottaan. Työnkuvani on luovaa ja visuaalista, ja minulla on kunnia työskennellä laadukkaan korumuotoilun puolestapuhujana.

Mikä tekee Tammi Jewellery -koruista erityisiä?

Tammi on korumuotoilutalo, jonka juuret yltävät aina vuoteen 1954. Meidän kotikaupunki Turku oli tuolloin merkittävä kultasepänteollisuuden keskittymä, josta perustajamme Alpo Tammi suunnisti kansainvälisille markkinoille 60- ja 70-luvun taitteesta lähtien. Valmistamme kestävää kauneutta, jaloimmista kierrätetyistä metalleista.

Vaalimme orgaanista käsinmuotoilua ja hienoa kädenjälkeä. Teemme pieniä korusarjoja tehtaallamme Turussa, ja pyrimme omaleimaiseen ja ajattomaan muotokieleen. Aiemmin Tammi tuotti koruja lähinnä vientiin, jolloin Tammen eksoottinen muotoilu erottui joukosta kansainvälisillä markkinoilla. Viime aikoina olemme pääasiassa keskittyneet nostamaan vanhaa brändiämme uudelleen esiin Suomen markkinoilla.

Tammi-korujen erityisyys piilee käsinmuotoilussa ja käsinkiillotuksessa, joiden avulla luomme kauniita kontrasteja ja erilaisia eläväisiä struktuureja koruihin. Yksityiskohdat tulevat hienostuneesti esiin korun kiillotuksessa, jonka teemme käsin. Erilaiset eloisat pinnat ja niiden kontrasti yhdistyvät kauniisti korujemme muotoilussa.

tammi jewellery

Missä ja miten Tammi Jewellery -korut valmistetaan?

Tammen tehdas sijaitsee Turussa, saariston läheisyydessä, josta Tammen muotokieli on saanut oman tyylinsä. Saariston vesi, kalliot, jää, ja luonto ovat muotoutuneet osaksi korujemme orgaanista ilmettä. Saaristoluonnon inspiroimana vaalimme erilaisia pintoja ja muotoja koruissamme.

Voisitko kertoa meille hieman lisää korujen suunnittelutyöstä. Mistä Tammi Jewellery -korujen ideat saavat alkunsa?

Korujen suunnittelu muotoutuu suunnittelijamme Kultaseppä Marjut Kempin käsissä. Suunnittelutyö lähtee aina liikkeelle vahamateriaalista, jolla lähdemme hakemaan korun muotoa. Vaha on materiaalina monimuotoinen, ja sitä on helppo työstää eri menetelmin. Korujen suunnittelun taustalla on monesti tietty symboliikka tai jokin muu kaunis ajatus. Luonto itsessään on yksi suurimmista innoittajista Tammi Jewelleryn korumuotoilussa, jossa skandinaavinen selkeälinjainen muotokieli on myös aina edustettuna.

tammi jewellery

Onko sinulla omia suosikkeja teidän valikoimassa?

Oma suosikkini on Metsän Aarteet –malliston symppikset tammenterhot ja tammenlehdet, joita voi ostaa yksittäin tai erilaisina yhdistelminä. Pidän myös selkeälinjaisesta Pretty-mallistostamme, jossa on käsinluotua kimallusta.

Mitä vinkkejä antaisit henkilölle, joka haluaisi antaa korun lahjaksi?

Koru on mitä kaunein valinta lahjaksi! Lahjaksi saatu koru muistuttaa lahjansaajaa aina siitä, keneltä koru on saatu ja milloin. Koruun kiteytyy paljon tunnetta. Tammella haluamme, että koru on myös aina kauniisti paketoitu, sillä kaunis paketti on tärkeä osa lahjakokemusta. Yksilölliset ja pienempien brändien Suomessa valmistetut korut ovat usein erittäin arvostettuja lahjoja.

Millaiset jouluterveiset haluaisit lähettää lukijoillemme?

Herkutellaan tänä jouluna kotimaisella kauneudella! Kuusen alla pienet merkitykselliset paketit pitävät muistot tallessa ja luovat iloa päivittäin.


Tutustu Tammi Jewellery -valikoimaamme

Tutustu monipuoliseen Tammi Jewellery -korujen valikoimaamme ja löydä kotimaiset suosikit lahjaksi tai itsellesi. Toimitamme korut nopealla ilmaisella toimituksella niiden kauniissa alkuperäisessä pakkauksessa. Mikäli koruun on mahdollista tehdä kaiverrus, tarjoamme sen asiakkaillemme ilmaiseksi. Lisätietoja löydät korun tuotesivulta.