Eri Seiko-sukelluskellojen lukuisista lempinimistä vain harva on yhtä tunnettu kuin Turtle. Lempinimi tulee kilpikonnan kuorta muistuttavasta “suojatyynystä”, jonka päällä itse kellotaulu näyttäisi lepäävän. Turtlet ovat saavutettavan hintansa ja verrattoman rannetuntumansa vuoksi jo vuosia kuuluneet Seikon suosituimpiin entry-level sukelluskelloihin, eikä suosiossa näy hiipumisen merkkejä. Suomeksi käännettynä Turtle kääntyy kilpikonnaksi tai vielä tarkemmin merikilpikonnaksi, mikä onkin enemmän kuin osuva lempinimi veteen suunnitelluille kelloille.

Seikon laajassa ja suositussa Prospex-tuoteperheessä on kuitenkin omat kategoriansa myös maalle (land) ja ilmaan (air) suunnitelluille kelloille. Nyt yhtiö onkin mielenkiintoisesti päättänyt luoda suosituista Turtle-sukelluskelloistaan neljä uutta Land-kategoriaan suunniteltua mallia. Malliston lempinimeksikin on nokkelasti vaihdettu Tortoise eli maakilpikonna symboloimaan nousua vedestä kuivalle maalle.

Prospex Land -kategorian uutuudet

Uusia malleja julkaistiin neljä eri värivaihtoehtoa: armeijahenkinen vihreän eri sävyjä yhdistelevä SRPG13K1, merellisen tummansininen SRPG15K1, tyylikäs kokomusta SRPG17K1 ja upea punakultainen SRPG18K1. Kuten kuvistakin näkee, tuttu Turtle-muotoilu ei näissä Tortoise-malleissa ole muuttunut miksikään. Kellot ovat leveydeltään miellyttävät 42mm leveitä, eli ne ovat muutaman millimetrin Turtleja sirompia. Suojana näissä kelloissa on erittäin kestävä safiirilasi. Huolimatta siitä, että kellot ovat maalle suunniteltuja, vesitiiviys on silti päätetty säilyttää erittäin kunnioitettavassa 200 metrissä. Lainkaan vähemmän vedenkestäviä nämä uutuudet eivät sisarmalleihinsa nähden siis ole. Koneistona näissä tyylikkäissä uutuuksissa on Seikon luotettava 4R35-automaattimylly 41 tunnin käyntivaralla ja käsinvetomahdollisuudella varustettuna.

Vertailukuva vanhemmasta turtle-kellosta ja uudemmasta tortoise-kellosta

Mikä näissä uutuusmalleissa sitten on muuttunut Turtle-sisarmalleihin nähden? Tarkkasilmäisimmät saattoivat jo huomata, että kellojen bezel on vaihtunut enemmän kuivalle maalle soveltuvaksi. Sukellusaikojen kellottamiseen tarkoitetun sukellusbezelin sijaan kehältä löytyy nyt kompassiominaisuus, jota säädetään kellon nupista. Toisin kuin sukelluskelloissa, näissä komeissa uutuuksissa bezeliä voi kiertää molempiin suuntiin. Sekä kompassiominaisuus että kaksisuuntainen bezel korostavat näiden Tortoise-kellojen pääkäyttötarkoituksen olevan kuivalla maalla merkittävästä 200 metrin vesitiiviydestä huolimatta. Visuaalisen päivityksen ovat saaneet myös kellon viisarit. Tuntiviisari on tehty nuolenkärjen muotoiseksi, kun taas minuuttiviisaria on kavennettu ja siitä on nuolenkärki poistettu.

Eri väriyhdistelmien lisäksi nämä tyylikkäät tulokkaat ovat saatavilla eri rannekkeissa. Metsäisen vihreä SRPG13K1 sekä merellisen sininen SRPG15K1 tulevat kestävillä nylonrannekkeilla varustettuina. Kokomusta SRPG17K1 sekä punakultainen SRPG18K1 sen sijaan luottavat laadukkaaseen nahkaan. Nylon-rannekkeissa tulevissa Tortoise-malleissa bezel on myös kaksivärinen, kun taas nahkarannekkeissa toimitettavissa se on yksivärinen. Mainittakoon myös, että vihreässä mallissa päivyritaulu on ainoana kelloista valkoinen. Vaihtelevilla ranneke- ja värivaihtoehdoilla Seiko halusikin todennäköisesti varmistaa, että jokainen löytäisi mieleisensä kellomallin näiden neljän upean tulokkaan joukosta.

Seiko Tortoise - usein kysyttyä

Mitä eroa on Seiko Turtlella ja Seiko Tortoisella?

Itse kellon muodon suhteen malleilla ei ole mitään eroa. Ero on erityisesti kellojen bezelissä. Turtleissa on yksisuuntainen sukellusbezel ja Tortoisessa kaksisuuntainen kompassibezel. Eroavaisuudet heijastavat kellojen eri käyttötarkoituksia. Tortoise-uutuudet ovat tarkoitettu ennen kaikkea kuivalle maalle, ja ne ovat osa Prospex-tuoteperheen Land-kategoriaa.

Milloin Seiko Tortoiset julkaistiin?

Seiko Tortoiset julkaistiin ensimmäisen kerran toukokuussa 2021, kyse on siis uunituoreista tulokkaista.

Miten Seiko Tortoise -kellon kompassiominaisuus toimii?

Seiko Tortoisen kompassikehää säädetään samasta kruunusta kuin aikaakin. Kehä kääntyy molempiin suuntiin riippuen siitä, kumpaan suuntaan kruunua käännetään.

Löydät valikoimamme Seiko Tortoise -mallit täältä.