Uudistetut suosikit - tutustu kevään 2021 Polar uutuuksiin

Polar täytti monen treenaajan toiveet alkuvuodesta 2021, ja toi markkinoille uudistetut versiot suosituimmista urheilukelloistaan. Polar Ignite 2, Vantage M2 aja Vantage V2 jatkavat edeltäjiensä menestystarinaa tarjoten entistäkin paremman käyttökokemuksen, upeamman muotoilun sekä monta uutta niin treenejä kuin arkeakin helpottavaa toimintoa. Tässä artikkelissa käymme uutuudet läpi, ja selvitämme millaisia nämä kauan odotetut toisen sukupolven Polar-kellot oikein ovat.


Sisällysluettelo:


Polar Ignite 2 - edullinen ja tyylikäs GPS-urheilukello

Uusi Polar Ignite 2 jatkaa Polarin kenties kaikkien aikojen suosituimman urheilukellon tarinaa. Tämä edullisemman hintaluokan GPS-urheilukello on suunniteltu tukemaan hyvinvointiasi kokonaisvaltaisella tasolla. Tyylikäs fitnesskello kannustaa aktiiviseen arkeen johon kuuluu treenien ja hyötyliikunnan lisäksi riittävästi palautumista edistävää lepoa ja hyvälaatuista unta. Virkeä keho ja mieli auttavat pitämään arjen rattaat liikkeellä tasapainoisella tavalla.

polar ignite 2 -kollaasi 2

Tiivistetysti Polar Ignite 2 -urheilukelloa voi kuvailla edeltäjänsä paranneltuna versiona. Lähtökohdat olivat toki jo entuudestaan oikein hyvällä mallilla suositussa Polar Ignite -kellossa kellossa, mutta aina voi hieman parantaa. Uuden Polar Ignite 2 -mallin akunkestoa on parannettu, ja käytössäsi on nyt myös virransäästötilat joiden ansiosta kello jaksaa entistä kauemmin. Musiikinohjauksen ansiosta voit hallita treenin aikana kuuntelemaasi musiikkia suoraan kellon näytöltä, kun taas sääsovellus auttaa ulkotreenien ajoittamisen optimoinnissa.


Polar Ignite 2 vs Polar Ignite - tärkeimmät erot

Polar Ignite 2 Polar Ignite
Julkaisu 2021 2019
Musiikinohjaus ja sää joo ei
Energian lähteet joo ei
Akunkesto Jopa 20 h treeniaikaa Jopa 17 h treeniaikaa
Virransäästötila joo, jopa +100 h Ei
Valoisuuden tunnistus (ALS) joo ei
Väriteemat joo ei

Onko Polar Ignite 2 hyvä vaihtoehto minulle?

Polar Ignite 2 on helppokäyttöinen urheilukello, jonka monipuolinen toimintojen valikoima tarjoaa innovatiiviset työkalut aktiivisen arkesi tueksi. Siinä missä tämä kello sopii hyvin hieman kokeneemmalle urheilun harrastajalle, on Polar Ignite 2 myös erinomainen valinta innokkaalle arkiliikkujalle tai henkilölle joka kaipaa tukea terveellisempien elämäntapojen rakentamiseen. Helppokäyttöisyytensä ja edullisen hintansa ansiosta Polar Ignite 2 sopii täydellisesti myös ensimmäiseksi urheilukelloksi.


Polar Vantage M2 - määrätietoisen treenaajan tuki

Tyylikäs Polar Vantage M2 nostaa Vantage-kokemuksen täysin uudelle tasolle. Loppuun asti hiottu uudistettu muotoilu ja uudet värivaihtoehdot tekevät vaikutuksen jo itsessään, mutta tällä mallilla on tarjota paljon muutakin kuin pinnallisia uudistuksia. Kuten Ignite 2, myös Vantage M2 sisältää nyt joukon käteviä älyominaisuuksia kuten musiikinohjauksen, yksityiskohtaiset säätiedot ja muokattavat väriteemat ja valikot. Viikon aikana kertyneitä suorituksia voi nyt tarkastella kätevänä yhteenvetona viikon treenitiedoista, -suunnitelmista sekä -historiasta.

polar vantage m2 -kollaasi 2

Kenties yksi mielenkiintoisimmista uusista ominaisuuksista on mahdollisuus tarkastella energianlähteitä, joka löytyy myös Vantage V2 -mallista. Käytännössä tämä tarkoittaa, että kello kykenee erottelemaan treenisi aikana kulutetun energian rasvoihin, hiilihydraatteihin ja proteiineihin. Polar Grit X -kellosta tuttu FuelWise-tankkausavustaja on nyt myös lisätty uuden Vantage-sarjan kelloihin. Uuden kellon tarjoamat virransäästötilat ataas uttavat kelloa jaksamaan treeneissä huomattavasti aiempaa Vantage M -kelloa kauemmin!


Polar Vantage M2 vs Polar Vantage M - tärkeimmät erot

Polar Vantage M2 Polar Vantage M
Julkaisu 2021 2018
Musiikinohjaus ja sää joo ei
Energian lähteet joo ei
Akunkesto Jopa 30 h treeniaikaa Jopa 30 h treeniaikaa
Virransäästötila joo, jopa +100 h Ei
Valoisuuden tunnistus (ALS) ei ei
Väriteemat joo ei
Juoksuteho kolmannen osapuolen sensorilla ei
FuelWise joo ei

Onko Polar Vantage M2 hyvä vaihtoehto minulle?

Polar Vantage M2 on oiva valinta henkilölle, jolla on kenties jo hieman kokemusta urheilukellon kanssa treenaamisesta, ja jonka treenimetriikoita koskeva jano on kasvanut kokemuksen myötä. Verrattuna edullisempaan Polar Ignite 2 -kelloon Vantage M2 tarjoaa mm. tankkausavustuksen, monilajiharjoittelun sekä mahdollisuuden tarkkailla lihaskuormaa ja juoksutehoa kolmannen osapuolen sensorin kautta. Polar Vantage M2 näyttää myös tehoalueet, joka auttaa esim. pyöräilijää tai juoksijaa treenien intensiteetin seuraamisessa.

Mikäli olet kiinnostunut hankkimaan treeniesi tueksi urheilukellon lisäksi muita sensoreita, kuten poljinnopeussensorin, nopeussensorin tai juoksusensorin, on Vantage M2 parempi valinta sinulle kuin Polar Ignite 2. Kello tarjoaa lisäksi myös +10 h lisää treeniaikaa, mikä voi olla merkittävä lisä astetta aktiivisemmin treenaavalle. Polar Vantage M2 on oivallinen valinta tavoitteellisille pyöräilijöille, pitkän matkan juoksijoille sekä triathlon-treenaajille!


Polar Vantage V2 - ammattitason urheilukello

Polar Vantage V2 -kello on Polarin premium-malli, joka on suunniteltu täyttämään myös ammattiurheilijan tarpeet. Tämä A-luokan multisportkello tarjoaa kaikki Vantage M2 -kellon ominaisuudet sekä muutaman lisän, jotka oikeuttavat astetta kalliimman hintalapun. Verrattuna aiempaan Vantage V -malliin kelloa on paranneltu samaan tyyliin aiemmin esitetyn Vantage M2 -kellon tavoin. Uusina ominaisuuksina kello tarjoaa nyt mm. musiikinohjauksen, tankkausavustajan, säätiedot, viikon yhteenvedon, energialähteiden erottelun, virransäästötilat sekä katseet vangitsevan uudistetun muotoilun.

polar vantage v2 -kollaasi 2

Aiempaan Vantage V -kelloon verrattuna uusi toisen sukupolven malli on 21% kevyempi, ja kellon päivitetty muotoiltu on suunniteltu tuntumaan (ja näyttämään) hyvältä ranteessa päivän jokaisena hetkenä. Polar Vantage V2 pelaa nyt myös yhteen Komoot -navigointipalvelun kanssa. Voit luoda reittisuunnitelmat Komoot-sovelluksessa ja siirtää ne suoraan Polar-kellollesi kätevää kellon kautta seurattavaa reittiopastusta varten. Hill Splitter -ominaisuus taas näyttää sinulle tarkat tiedot lenkkisi ylä- ja alamäkiosuuksista.

Uutta Vantage V2 kellossa on myös sen uudet testimahdollisuudet. Voit hyödyntää kellon suorituskykytestejä juoksun ja pyöräilyn kehityksen tarkkailuun, sekä henkilökohtaisten teho-, syke- ja nopeusauleiden optimointiin. Kello sisältää nyt myös hyppytestinä suoritettavan jalkojen palautumistestin, jonka avulla voit helposti tarkistaa jalkojesi palautumisen tilan esim. juoksulenkkien välissä. Testi suoritetaan itse kellolla eikä erilliselle sensorille ole tarvetta.


Polar Vantage V2 vs Polar Vantage V - tärkeimmät erot

Polar Vantage V2 Polar Vantage V
Julkaisu 2021 2018
Musiikinohjaus ja sää joo ei
Energian lähteet joo ei
Akunkesto Jopa 40 h treeniaikaa Jopa 40 h treeniaikaa
Virransäästötila joo, jopa +100 h Ei
Valoisuuden tunnistus (ALS) joo joo
Väriteemat joo ei
Juoksuteho ranteesta ranteesta
Treenikuorma ranteesta ranteesta
FuelWise joo ei
Hill splitter -mäkianalyysi joo ei
Jalkojen palautumistesti joo ei
Suorituskyky-
testit
joo ei

Onko Polar Vantage V2 paras vaihtoehto minulle?

Tämä kello on suunniteltu määrätietoisesti harjoittelevaleet urheilijalle, ja sopii myös ammattitason treeneihin. Vantage V2 kello kykenee keräämään erittäin monipuolisesti tarkkaa treenidataa tavoitteellisen harjoittelusi tueksi. Kellon innovatiiviset työkalut tuovat tukea niin itse treenisuorituksen kuin palautumisenkin tarkkailuun. Toiminnot kuten Komoot-navigointi, Hill Splitter -mäkianalyysit, suorituskykytestit ja juoksutehon mittaus suoraan ranteesta ovat vain muutama esimerkki Polar Vantage V2 tarjoamista lisäominaisuuksista hieman edullisempaan Polar Vantage M2 -kelloon verrattuna. Lisäksi on hyvä ottaa huomioon, että Vantage V2 kellon akku on tämän artikkelin kelloihin verrattuna pitkäkestoisin. Tutustu koko Polar-valikoimaamme täältä ja löydä oma suosikkisi.