Tiima kvartsikello

Paristolla kulkeva kvartsikello pysyy erinomaisesti oikeassa ajassa tarkan kellokoneistonsa ansiosta. On monta syytä miksi edullinen kvartsikello voi olla hyvä vaihtoehto mekaaniselle kellolle. Huomattavasti edullisemman hinnan lisäksi kvartsikellon valitsemista puoltaa myös niiden yksinkertaisuuden tuoma helppous. Näissä kelloissa on mekaaniseen kelloon verrattuna vähemmän liikkuvia osia, jolloin huollolle on harvemmin tarvetta. Paristolla toimiva kello voi kellon mallista riippuen olla digitaalinen tai analoginen.

Paristolla toimiva kvartsikello

Kvartsikellot saavat virtansa paristosta. Viisareiden liike syntyy kun pariston antama virta saa kellon kvartsikiteen värähtelemään. Kvartsikide värähtelee määrätyllä taajuudella, jonka perusteella kellokoneiston mikropiiri näyttää ajan. Analogisissa kvartsikelloissa kellon viisarit liikkuvat eteenpäin tikittäen tasaisesti sekunnin välein.

Kvartsikellon patteri tulee aina välillä vaihtaa, mutta yleensä paristosta riittää virtaa useammalle vuodelle. Joissain kellomalleissa hyödynnetään pariston lisäksi esimerkiksi auringonvaloa energian lähteenä, jolloin patterin voi uusia harvemmin. Tällöin puhutaan automaattisista kvartsikellosta.

Kvartsikello ja kronometri-sertifikaatti

Myös kvartsikellolle voidaan mekaanisen kellon tavoin myöntää kronometri-sertifikaatti todisteeksi erinomaisesta laadusta ja tarkkuudesta. Saadakseen kronometri-sertifikaatin kellon tulee läpäistä Sveitsiläisen COSC-instituutin testi. Jokainen Sveitsissä testattava kello käy läpi kokeen, jossa seurataan miten hyvin se pysyy ajassa lämpötilan vaihteluista huolimatta. Vuorokaudessa heittoa saa olla maksimissaan 0,07 sekuntia tai kronometri-sertifikaattia ei voida myöntää.

Löydät verkkokaupastamme runsaan valikoiman miesten ja naisten kvartiskelloja!