Oletko harkinnut ruusukultaa kihla- tai vihkisormuksesi materiaaliksi? Punaista sävyä hohtava ruusukulta on viime vuosina ollut yhä suositumpi materiaalivalinta myös vihkisormuksille. Materiaalilla on historialliset juuret, mutta se tuo samalla koruun myös tyylikään modernia vivahdetta. Materiaalina ruusukulta on seos eri jalometalleja. Uniikki väri syntyy keltakullan, kuparin, hopean ja joskus myös muiden metallien harkitusta yhdistelmästä.

Ruusukulta nousi suosioon 1800-luvun Venäjällä, ja sitä on joskus nimitetty myös Venäjän kullaksi. Hempeä mutta silti näyttävä jalometalli sopi hyvin Viktoriaanisen muodin romantiikkaa ihannoivaan ilmapiiriin. Materiaalin suosio hiipui 20-luvun jälkeen, mutta hiljattain se on noussut jälleen pintaan ja ruusukultaa ollaan nähty viime vuosina monien muotitalojen koru- ja kellovalikoimissa.

Viimeaikoina ruusukulta on herättänyt taas muotitietoisten kiinnostuksen, ja materiaalina punakulta on ollut runsaasti edustettuna eri muotitalojen koruvalikoimissa viime kausina. Kihla- ja vihkisormuksissa ruusukultaa näkee käytettävän yhä enemmän. Materiaali on oiva vaihtoehto hääpareille jotka eivät halua turhan perinteikästä sormusta!

Täältä löydät ruusukultasormuksemme!
Muutama suosittu ruusukultasormus juuri nyt


Kaipaatko lisää inspiraatiota

Keskisen Kellolta löydät laajan valikoiman kihalsormuksia ja hääkoruja ilmaisella ja nopealla toimituksella. Tutustu kihlasormuksiin tästä.