Muoti muuttuu, mutta tyyliin mahtuvat myös ajattomat klassikot. Ne pysyvät pinnalla läpi vuosien ja niitä on mahdoton sijoittaa vain yhden ajan muoti-ilmiöksi. Mieti vaikka Holly Golightly:n ikonisesta pikkumustasta ja suurista aurinkolaseista koottua klassikko-asua leffassa aamiainen Tiffany:lla. Sen pystyisi pukemaan ylleen vielä tänä päivänäkin, ilman että se näyttäisi menneiden vuosien muotia jäljettelevältä naamiaisasulta. Vihkisormuksen, jonka nyt valitset, tulisi samalla tavoin tuntua tyylikkäältä vaihtoehdolta vielä 10, 20 ja 30 vuodenkin päästä.


Tunnista klassinen vihkisormus

Klassiseksi vihkisormukseksi mielletään usein sirohko koru, jota koristaa yksi pyöreällä briljantti-hionnalla työstetty timantti. Tämä on turvallinen valinta, jos haluaa olla varma siitä että sormus miellyttää vielä vuosienkin päästä. Voit kuitenkin vapaasti leikitellä eri materiaalien ja kiven koon suhteen. Yksikivinen solitaire sormus on monen makuun yksinkertaisen muotoilun ja klassisen ulkonäön vuoksi. Tässä muutama suosittu tuote:



Timanttien eri hionnat


Valitessa ajatonta timanttisormusta, timantin hionta vaikuttaa suuresti sormuksen ulkonäköön. Solitaire- ja halosormusten timanttien muotoja, värityksiä ja hiontoja on monenlaisia. Tutki rauhassa eri vaihtoehtoja ja valitse se, joka miellyttää omaa silmää eniten. Suosittuja vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Emerald, Briljantti, Markiisi, Ovaali, Pisara, Asscher, Cushion, Princess, Radiant.

Timantin hionta

Leikittele timanttien istutuksilla

Jos haluat kihla- tai vihkisormukseksi kivellisen sormuksen, kannattaa tutustua eri timanttien istutustyyleihin. Korusuunnittelijoilla on käytössä lukuisia eri tekniikoita, joilla jalokivet voi kiinnittää sormukseen. Näillä istutustyyleillä on vaikutusta sormuksen ulkomuotoon ja tyyliin. Estetiikan lisäksi kannattaa miettiä istutustavan vaikutusta arjessa – ulkonevat timantit ovat kauniita, mutta jäävät helpommin kiinni vaatteisiin.

Kruunuistutus on ehkä perinteisin ja suosituin kihla- ja vihkisormuksissa käytetty istutustyyli. Tällä istutustyylillä saadaan tuotua timantti kauniisti esille ja paljastettua suurin mahdollinen osa timantin pinta-alasta. Jos haluat ajattoman sormuksen, suosittelemme tutustumaan sormuksiin joissa on kruunu- tai tynnyri-istutettu jalokivi. Lue lisää istutustyyleistä tästä.


Sileät ja pelkistetyt kihlasormukset

Sileät ja pelkistetyt sormukset ovat aina klassinen valinta jos sormuksen tyyli mietityttää. Sileä sormus on aina tyylikäs, ja helppo yhdistää muihin sormuksiin ja koruihin. Jos elät aktiivista elämää, voi olla järkevää valita sileä sormus, koska silloin sinun ei tarvitse pelätä, että jalokivi jäisi kiinni esimerkiksi vaatteisiin. Laajasta valikoimastamme löydät myös timanttileikatut kihlasormukset, jotka ovat näyttävä vaihtoehto perinteiselle sileälle sormukselle. Tässä muutama suosittu tuote:



Sormukset eri vaatetyylien mukaan

Loppupeleissä tietysti tärkeintä on, että sormus tuntuu sinusta omalta. Sormuksen tyyli ei loppupeleissä ole ainoa asia, joka määrittelee kuinka paljon korusta pidät. Sormukseen liittyy paljon muistoja ja tunnearvoa, jotka tekevät siitä rakkaan. Jos kaipaat vinkkejä miten valita sormus josta kumppanisi tykkää, suosittelemme lukemaan tämän blogin. Blogissa käsittelemme sormuksia jotka sopivat eri tyyleihin – tämä voi olla helppo tapa päättää, millainen sormus on sinulle ja kumppanillesi täydellinen.




Kaipaatko lisää inspiraatiota

Keskisen Kellolta löydät laajan valikoiman kihalsormuksia ja hääkoruja ilmaisella ja nopealla toimituksella. Tutustu kihlasormuksiin tästä.





Suosituimmat sormukset juuri nyt