Meiltä kysytään usein, mikä on paras urheilukello ratsastukseen. Oman lajitiedon puutteelisuuden paikkaamiseksi pyysimme ammattilaiset apuun ja kokosimme sinulle laajan tietopaketin kaikesta, mitä ratsastajan kannattaa huomioida urheilukello-ostoksilla.

Utelimme Polarin asiantuntijoiden parhaat urheilukellovinkit hevosurheilun harrastajille. Lisäksi pääsimme juttelemaan ratsastusa harrastavan Sofia Mannisen kanssa, siitä millaisia kokemukisa hänellä on Polar Vantage M2-urheilukellosta ratsastuksen tukena.

Sisällysluettelo:


Miksi hankkia urheilukello ratsastukseen?

On monta syytä miksi hankkia urheilukello ratsastukseen. Listasimme sinulle tärkeimmät.

 • Kehittymisen seuranta: Urheilukellon sykemittarin avulla voi näppärästi seurata ratsastustreenin intensiteettiä. Lajina ratsastaminen vaatii hyvää peruskestävyyttä, jonka kehittymistä on helppo seurata urheilukellon keräämien tietojen avulla. Urheilukellolla voit mm. pitää silmällä treenin aikaisten sykealueiden vaihtelua sekä koko treenin keskisykettä. Kunnon ja taitojen kehittyessä huomaat, että sykealueet pysyvät matalampana ja palaudut treeneistä nopeammin.
 • GPS-seuranta: Sisäänrakennettu GPS-toiminto tuo turvaa etenkin maastoratsastuksen harrastajille.
 • Kätevät älytoiminnot: Moni ratsastaja käyttää urheilukellon liitettävyyttä treenien aikana. Liittämällä kellon älypuhelimeen voit helposti seurata esim. tekstiviestejä ja puheluita kellon näytöltä ja hallita musiikkia.

Ratsastusharrastuksen lisäksi urheilukello tuo tietysti myös tukea yleisen kunnon ja terveyden seurantaan. Aseta itsellesi aktiivisuustavoitteita ja käytä urheilukelloa palautumisen, stressin ja unen seurantaan.


Miten valita paras urheilukello ratsastukseen?

Kysyimme Polarin asiantuntijoilta miten valita paras urheilukello ratsastukseen ja saimme heiltä hyvät vinkit.

 1. Valitse malli ilman kosketusnäyttöä: Ratsastuskäsineet kädessä on vaikea hallita kosketusnäyttöä. Siksi ratsastukseen kannattaa valita urheilukello, jota on mahdollista ohjata painikkeilla.
 2. Valitse malli johon voit liittää sykevyön: Rannesykemittaus ei ole paras tapa seurata sykettä ratsastuksessa. Ratsastaessa ranteeseen kohdistuu ratsastajan taidoista ja hevosen vahvuudesta riippuen kovaakin painetta, joka vaikuttaa mittaustuloksiin. Tämän takia etenkin este- ja kenttäratsastajien kannattaa käyttää kelloon yhdistettävää sykevyötä treenien aikana mittaustulosten tarkkuuden parantamiseksi.
 3. Valitse malli jossa taustavalo on päällä treenin aikana: Ratsastaessa kädet on ohjissa kiinni. Valitsemalla urheilukellon, jossa näytön valon voi pitää päällä treenien aikana, pystyt seuraamaan suoritustasi ilman kellon erillistä aktivointia. Säädettävä näytön kirkkaus tekee tietojen seuraamisesta helppoa hämärässä ratsastushallissa tai kirkkaassa auringonpaisteessa.
 4. Valitse malli jossa on GPS: Ratsastuksessa nopeudella ja etäisyydellä on tärkeä merkitys. Tietyt urheilukellot saattavat käyttää ainoastaan kiihtyvyysanturia näiden arvojen laskemiseen askelten perusteella, mutta tämä ei välttämättä toimi ratsastuksessa jossa hevosen liikkeet saattavat häiritä tulosta. GPS ratkaisee tämän ongelman!

  GPS-toiminnon avulla voit myös tutustua uusiin ratsastusreitteihin ja suunnistaa maastossa. Suosittelemme valitsemaan urheilukellon, jossa on sisäänrakennettu GPS. Tällöin GPS-toiminnot pelaa ilman, että kello on yhdistettynä puhelimeen.

Mieti myös näitä kun valitset urheilukellon:

 • Onko urheilukello yhteensopiva puhelimesi kanssa?
 • Kuinka tärkeää sinulle on akun kesto? Urheilukellojen akunkesto voi vaihdella valtavasti tunneista kuukausiin.
 • Kaipaatko kellolta musiikinohjauksen kaltaisia älyominaisuuksia?
 • Millaisia ratsastussovelluksia kello tukee?

Sofia Manninen Kimoprojekti

Polar Vantage M kokemuksia ratsastajan arjessa — Sofia Manninen kertoo

Sofia Manninen on 25-vuotias aktiivinen ratsastuksen harrastaja, joka jakaa palasia ratsastusarjesaan Instagramissa suosittulla @kimoprojekti -tilillään. Pyysimme Sofiaa testaamaan Polar Vantage M -urheilukelloa treeneissä ja vapaa-ajalla. Millaisia Polar Vantage M kokemuksia Sofialla jäi käteen testin jälkeen?

Miten käytät urheilukelloa ratsastustreeneissä?

Mittaan kellolla omaa sykettä, jotta näen, miten itse jaksan. Tämän perusteella voin tehdä muutoksia omaan harjoitteluuni - jos esimerkiksi esterataharjoituksessa kello kertoo, että sykkeet ovat korkeat ja kardiokuorma kova, tiedän, että minun pitää oheistreeninä tehdä enemmän kovatempoista lenkkiä. Näin tulokset paranevat myös satulassa! Lisäksi seuraan ratsastettua matkaa kilometreissä sekä vauhtia. Tämä auttaa suunnittelemaan myös hevosen viikko-ohjelmaa - jos maastoreissulla maksimivauhdit ovat olleet todella korkeat, tiedän, että seuraavana päivänä on fiksumpi mennä kevyesti, jotta heppakin palautuu.

Entä miten Polar Vantage M2 on toiminut muuten arjessasi?

Unen ja aktiivisuuden mittaaminen on ollut tosi hyvä lisä. Aktiivisuustavoitteen täyttyminen on hyvä tapa mitata päivän kuormaa ja seurata omaa arkea. Unen mittaaminen antaa hyvää dataa siitä, miten hyvin palaudun ja millaista on uneni laatu. Sen perusteella olen tehnyt muutoksia esimerkiksi nukkumisjärjestelyihini hankkimalla pimennysverhot (kello kertoi, että nukuin pimeässä paremmin!). Lisäksi käytän kelloa salilla ja juostessa, missä se on osoittanut olevansa lyömätön apuväline. Jos kello on unohtunut laturiin kun lähden lenkille, käännyn ympäri hakemaan sen.

Polar Vantage M2 plussat ja miinukset

Voisitko kertoa meille hieman lisää siitä mistä pidät erityisesti Polar Vantage M -kellossa? Entä onko jokin asia/toiminto mitä jäit kaipaamaan?

Plussat:Polar Vantage M2 kellon plussat ovat sen tarkkuus. Kello ei juuri tee virheitä, se on pedantti ja sen antama data on luotettavaa. Sen avulla saan kaiken kaipaamani tiedon kehittääkseni omaa hyvinvointiani sekä ominaisuuksiani ratsastajana ja urheilijana.

Miinukset: Kaipaisin kelloon toiminnon, jolla saisin ilmoitukset kesken käynnissä olevan harjoituksen kelloon. Ratsailla monesti haluaisin nähdä, että kuka esimerkiksi soittaa, kun puhelin tärisee taskussa — olisi turvallisempaa kurkata kelloa, kuin kaivaa puhelin taskusta. Muuten kello on ollut äärimmäisen hyvä treenikaveri ja tuonut paljon lisäarvoa harjoitteluun.

Kenelle suosittelisit Polar Vantage M -kelloa?

Suosittelen kelloa ratsastajalle, joka on kiinnostunut viemään oman ratsastuksensa oheisliikunnan avulla seuraavalle tasolle. Kello auttaa pitämään tekemisen pedanttina ja tuloksia on helppoa seurata puhelinsovelluksen kautta. Lisäksi se antaa hyvää informaatiota siitä, mitä omassa kunnossa pitää kehittää, kun dataa osaa hieman tulkita!


Paras Polar-urheilukello ratsastukseen — 3 vaihtoehtoa

Löydä paras Polar-urheilukello ratsastuskeen. Erinomaisella hinta-laatusuhteella varustettu Polar Vantage M2, maastoratsastajan Polar Grit X ja premium-tason Polar Vantage V2 ovat kolme erinomaista vaihtoehtoa hevosharrastajille. Tutustu malleihin tarkemmin alta.

Polar Vantage M2 — Erinomainen hinta-laatusuhde

Polar Vantage M2 Champagne/Gold urheilukello
Polar Vantage M2 Champagne/Gold
Saatavilla myös muissa väreissä.


Polar Vantage M2 on erinomainen urheilukello ratsastajalle. Tämä keskitason hintaluokkaan kuuluva urheilukello, tarjoaa kaiken tarvittavan treenisuorituksen seurantaan tyylikkäässä paketissa, joka istuu mukavasti ranteessa. Kestävä Vantage M2 tarjoaa ratsastajan kannalta oleelliset ominaisuudet kuten fyysiset painikkeet, sisäänrakennetut GPS-toiminnot ja yhteensopivuuden Polarin H9 ja H10 -sykevöiden kanssa.

Polar Vantage V2 ja Grit X Pro -malleihin verrattuna hieman edullisempi Polar Vantage M2 on helppokäyttöinen, mutta tarjoaa tarpeeksi ominaisuuksia myös astetta kokeneemmallekin treenaajalle. Yksi suurimmista eroista mallien välillä on, että M2 tarjoaa hieman suppeammat navigointitoiminnot.

Plussat:

 • Erinomainen hintalaatusuhde
 • Fyysiset painikkeet ja kevyt muotoilu
 • Sisäänrakennettu GPS
 • Hyvä akunkesto ja virransäästötilat
 • Taustavalo on mahdollista pitää päällä treenien aikana

Miinukset:

 • Ei tue reittiopastusta, reittien tuontia tai Komoot-palvelua

Polar Grit X — Maastoratsastajan valinta

Polar Grit X Black urheilukello
Polar Grit X Black
Saatavilla myös muissa väreissä.


Polar Grit X outdoor-urheilukello on erinomainen valinta maastoratsastajalle ja mielellään ulkona treenaavalle. Kello on optimoitu ukona urheiluun ja tarjoaa kattavat outdoor-ominaisuudet kuten laadukkaat navigointipalvelut, Komoot-reitit ja ultra-kestävän muotoilun. Kellossa on värillisen kosketusnäytön lisäksi myös fyysiset näppäimet, mikä tekee toimintojen ohjaamisesta helppoa ratsastustreenien aikana. Kuten Polar Vantage M2, myös Polar Grit X on yhteensopiva Polar H10 ja H9 sykesensoreiden kanssa.

Plussat:

 • Kosketusnäytön lisäksi kellossa on fyysiset painikkeet
 • Sisäänrakennettu tarkka GPS
 • Ultrakestävä muotoilu
 • Kätevät reittiominaisuudet
 • Hyvä akunkesto ja lukuisat virransäästötilat
 • Taustavalo on mahdollista pitää päällä treenien aikana

Miinukset:

 • Astetta kalliimpi hinta
 • Painavampi kuin Polar Vantage M2 (52g vs 45g)

Polar Vantage V2 — Premium-tason tarkkuutta

Polar Vantage V2 Green urheilukello
Polar Vantage V2 Green
Saatavilla myös muissa väreissä.


Premium-tason Polar Vantage V2 on Polarin lippulaivamalli, jonka kattavat ominaisuudet sopivat myös ammattiurheilijan tarpeisiin. Kello sopii etenkin määrätietoisesti harjoittelevalle ratsastajalle, jolla on kenties jo aiempaa kokemusta urheilukellon kanssa treenaamisesta. Kuten Polar Grit X -kellossa, myös Vantage V2 on varustettu fyysisten painikkeiden lisäksi värikkäällä kosketusnäytöllä.

Polar Vantage V2 tarjoaa muutaman lisäominaisuuden verrattuna Polar Grit X -malliin. Kellosta löytyy mm. Kehuttu Recovery Pro -ominaisuus palautumisen tarkkailuun, kompassi ja korkeusmittari. Kello sisältää myös takaisin alkuun -toiminnon, jonka ansiosta sinun on helppo löytää takaisin lähtöpisteelle. Lisäksi kellossa on automaattinen ALS valoisuuden tunnistus, jonka ansiosta kello pystyy itse säätämään näytön kirkkautta ympäristön valaistuksen mukaan.

Plussat

 • Ultra-kattavat toiminnot
 • Kellossa on sekä kosketusnäyttö että fyysiset painikkeet
 • Yhteensopiva Polarin sensoreiden kanssa
 • Valoisuuden tunnistus — näytön kirkkaus mukautuu automaattisesti ympäristöön
 • Erinomainen akunkesto ja kestävä tyylikäs muotoilu

Miinukset

 • Premium-mallina kellon hinta on oikeutetusti hintavampi
 • Painavampi verrattuna Polar Grit X ja Polar Vantage M2 -kelloihin

Miksi Polar Ignite ja Polar Unite eivät ole parhas urheilukello ratsastukseen?

Polar Ignite ja Polar Unite kuuluvat valikoimamme suosituimpien urheilukellojen joukkoon, emmekä ihmettele miksi. Nämä kaksi laadukasta urheilukelloa tarjoavat erittäin monipuoliset ominaisuudet tyylikkäässä helppokäyttöisessä paketissa ja vielä hyvään hintaan. Ratsastajan kannattaa kuitenkin harkita Polarin muita urheilukelloja.

Sekä Polar Ignite että Polar Unite ovat urheilukelloja, joita ohjataan kosketusnäytöltä. Ratsastaessa ratsastushanskat kädessä urheilukellon ohjaaminen käy paljon helpommin, mikäli kello on varustettu fyysisillä painikkeilla.


Urheilukello on kätevä apu kaiken tasoisille ratsastuksen harrastajille

Kuten huomaat, urheilukello voi olla kätevä apu niin ratsastuksen harrastajille kuin ammattilaisillekin, jolla voit helposti seurata satulalla vietettyjä tunteja ja oppia treenaamaan fiksummin ja tehokkaammin. Urheilukellosta on toki myös iloa treenien ulkopuolella. Ne auttavat meitä tekemään terveellisistä elämäntavoista luonnollisen osan arkeamme käytitpä kelloa sitten askelten ja aktiivisuuden seuraamiseen, hyvinvointisi tilaa koskevan datan keräämiseen tai unen seurantaan.

Innostuitko? Kurkkaa alta kaikki valikoimamme urheilukellot ja löydä paras malli sinulle.