Suunto 5 Peak on Suunnon urheilukellomalliston uusin lisäys. Se jatkaa vuoden 2019 kesällä julkaistua Suunto 5 -mallistoa, joka tarjoaa hyvää vastinetta rahalle. Päivitys seuraa myös viime vuonna julkaistua Suunto 9 Peak -urheilukellon jalanjälkiä ulkonäössä ja muotoilussa. Otimme kellon testiin viikon ajaksi ja listasimme kaiken mitä sinun tarvitsee tietää sekä oman mielipiteemme siitä.

Uusi design, tutut urheilukellon ominaisuudet

Mikäli olet pidemmän kaavan Suunto fani tai muuten tottunut käyttämään Suunto-kelloja ja omistanut esimerkiksi jonkun aikaisemmista Suunto 3/5/7 -malleista niin tämäkin uutuus tuntuu hyvin tutulta. Kellon selailu ja käyttökokemus on varmaa tuttua Suuntoa ja ohjelmiston käyttö tuntuu muutenkin helpolta, jokseenkin ominaisuuksia tullut lisää. Uusi malli tuo mukanaan tietysti myös uudet värit. Suunto 5 Peak löytyy kuudessa eri värivaihtoehdossa: Ridge Sande ja Ridge Sand multicolor, Ochre, Cave Green, Black sekä Dark Heather. Alta löytyy vielä listaus tarkemmista teknisistä tiedoista sekä tärkeimmistä ominaisuuksista.

Suunto 5 Peak värivaihtoehdot

Tekniset tiedot

 • Kevyt, mutta kestävä (vain 39 grammaa)
 • Kehä ruostumatonta terästä
 • Lasi polyamidia
 • Runko lasikuituvahvisteista polykarbonaattia
 • Ranneke pehmeää silikonia
 • Rungon leveys 43 mm
 • Rannekkeen pituus 130 - 210 mm
 • Uintitiivis
 • Ei kestä saunomista
 • Käyttölämpötila -20° - +55° C (0° - +35° C)

Kuten modernilta urheilukellolta jo tässäkin hintaluokassa voidaan nykypäivänä odottaa, tulee tässäkin mallissa mukana paljon älykkäitä ominaisuuksia, kuten GPS, 24h aktiivisuuden seuranta, erilaiset harjoittelutoiminnot ja älykkäät ilmoitukset.

Tärkeimmät ominaisuudet

 • Akunkesto jopa 100 tuntia riippuen akkutilasta (aktiivisuudenseurannalla ja mobiili-ilmoituksilla jopa viikko)
 • Laadukasta Valencellin rannesykemittaus teknologia.
 • Mukautuva harjoittelunohjaus
 • Yli 80 valmiiksi asennettua urheilutilaa
 • Multisport ja intervalliharjoittelu
 • 24/7 aktiivisuuden seuranta
 • Unen, stressin ja palautumisen seuranta

Suunto App - Hifistelijän unelma

Tuttuun tapaan omat suorituksesi, unesi ja kaikki muut kellon keräämät tiedot tulee selkeästi ja informatiivisesti näkyviin puhelimesi Suunto-sovellukseen. Voit seurata tarkkaa tietoja treeneistä ja päiväkirja valilehdeltä esimerkiksi päivittäistä kalorien kulutusta ja askeleiden määrää.

Suunto 5 Peak värivaihtoehdot

Suunto 5 Peak vs. Suunto 9 Peak - Tuoreimmat mallit vastakkain

Vaikka näissä kahdessa kellossa on jo pelkästään hinnassa huomattava ero, on niiden vertailusta hyötyä varsinkin, jos et vielä ole päättänyt millaisen urheilukellon tahdot arkeen ja treenaamiseen mukaan. Ulkonäkö kelloissa on hyvin samantyylinen. Päältäpäin ainoa huomattava ero on 9 Peakissa oleva teräksinen runko, kun 5 Peakissä vain kehä on terästä ja runko muovia. Tarkimmat meistä huomaavat materiaalien eron myös kellon lasissa. Laadimme tähän kellojen testaamisten perusteella taulukon merkittävimmistä eroavaisuuksista, jotta valinta niiden välillä olisi sinulle mahdollisimman helppo. Jos kaipaat lisää tietoa myös klikata itsesi tästä aikasempiin artikkeleihin Suunto 5 Peak ja Suunto 9 Peak -kelloista.

Suunto 5 Peak Suunto 9 Peak
Näytön lasi Polyamidi Safiirilasi
Kosketusnäyttö Ei Kyllä
Paino 39g 52-62g
Akun kesto Jopa 100 tuntia Jopa 170 tuntia
Veren happisaturaatio Ei Kyllä
Vesitiiveys 30m 100m


Testaajan terveiset

Testi sujui hyvin ja mutkitta Suunto 5 Peak -kellon kanssa. Kello on silikonirannekkeineen mukavan tuntuinen ranteessa ja rannekkeen päässä oleva metallinen nasta on mukava lisä, jolla saa ylimääräisen pätkän paikoilleen. Käytin kelloa aktiivisesti noin viikon ajan ja se kerkesi siinä olla mukana perus arjen lisäksi myös erilaisissa aktiviteeteissa kuten juoksulenkillä, pienellä vaellusretkellä ja kuntosalilla.

Vaikka kellossa ei ole kaikkia hienouksia, kuten kosketusnäyttöä se tarjoaa hyvän kattauksen kaikista ominaisuuksista mitä aktiivinen ihminen oikeasti tarvitsee. Ja sanoisin, että hinta-laatusuhde on loistava ja käyttökokemus hyvä. Plussaa annan kellolle myös siitä, että se on siro sekä tyylikkään näköinen ja hyvin sopiva niin naisille kuin miehillekin. Viimeisen kehun kello saa vielä akun kestosta, sillä en tainnut ladata kelloa kertaakaan viikon aikana. Vasta testailun jälkeen huomioin akun olevan lopussa. Mielestäni Suunto on onnistunut tämän kellon kanssa niin designin kuin muiden ominaisuuksien ja hintalapunkin perusteella.Suunto 5 Peak -urheilukellosta on saatavilla kuusi upeaa värivaihtoehtoa. Kellon ranneke on helppo vaihtaa jälkikäteen, mikäli haluat tuoda sen ilmeeseen vaihtelua esimerkiksi Suunnon laadukkailla vaihtorannekkeilla. Tutustu monipuoliseen Suunto 5 Peak -valikoimaamme ja tilaa omasi nyt ilmaisella toimituksella!