Pääsin ilokseni testaamaan Keskisen Kellon kanssa yhteistyössä uutta Suunto 5 Peak urheilukelloa. Testaaminen tulikin hyvään saumaan, koska mun oli lempeästi aloitettava urheilu sairastelun jälkeen. Täällä teille näitä ajatuksia kellosta kirjoittelee Marjaana Lehtinen. Esittelen itseni monesti somevaikuttajana, mutta myös painonpudotuksen kuningattarena. Olenkin monesti saanut juuri lisämotivaatiota itselleni uudesta treenikellosta. Odotan jo innolla millaisia tuloksia ja treenikärpäsen puremia on tällä kertaa luvassa Suunnon matkassa.


Weight loss

Tämä kuvapari ehkä kuvastaa tätä mun matkaani ja nimitystä ”Queen of weight loss”.


Suunto Peak 5 Kello lupaa paljon, jopa niin paljon että tekee mieli päästä heti testaamaan mihin se pystyy. Esittelyn perusteella kello sopii sinulle, jotka etsit etenkin kevyttä ja kompaktia kelloa pitkällä akunkestolla. Uusi Suunto 5 Peak on siis kaikkien aikojen kevyimpiä Suunto-urheilukelloja, ja kevyin, joka on varustettu GPS:llä. Akun luvataan kestävän jopa 100 tuntia GPS-seurannalla retkitilassa ja normaalikäytössä jopa 7 päivää. Suunto 5 Peak on jatkoa Suunto 5 -mallille, mutta tämä uusi malli on kuitenkin yli 40% kevyempi. Painoa kellolla on vain 39 grammaa. Kello on myös säänkestävä ja vesitiivis. Suunto 5 Peak suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa, mistä iso plussa tälle tuotteelle!


Blogger posing

Suunto 5 Peakilla voi hallinnoida musiikin toistoa ja katsella älypuhelimen ilmoituksia.


Kellossa on rannesykemittaus, musiikkiohjaimet esimerkiksi äänenvoimakkuuden säätämiseen, sisäinen GPS-yhteys, käännöksittäinen navigointi, erilaiset reittisuositukset sekä yli 80 urheilutilaa. Mukautuva harjoitusohjaus ja kuntotason seuranta antavat lisätehoa ja auttaa parantamaan kuntoa. Suunto 5 Peak tarjoaa myös unen, palautumisen ja stressin seurannan. Suunto 5 Peak seuraa aktiivisuutta vuorokauden ympäri taltioimalla askeleet ja kalorit ja luo yhteenvedot päivittäisestä aktiivisuudesta, mikä auttaa pitämään harjoittelun ja levon tasapainossa. Lisäksi unenlaadun seuranta kertoo, kuinka hyvin uni tukee urheilusta palautumista. Kun on aika treenata, voit antaa kaikkesi, mutta kun olet ansainnut lepoa, kello ilmoittaa siitä ja voit huilata hyvällä omallatunnolla. Suunto 5 Peak luo harjoittelusuunnitelman viikoittain aina seuraaville seitsemälle päivälle, käyttäen lähteenä käyttäjän kuntotasoa ja yleistä harjoitushistoriaa. Laitteen luoma harjoitussuunnitelma on todella älykäs, jos harjoittelukerta kuitenkin jää väliin tai käyttäjä innostuu liikkumaan suunniteltua enemmän. Lisäksi tämä mukautuva harjoittelunohjaus antaa Reaaliaikaisesti ohjausta sulle harjoittelun aikana, mutta toki voit treenata kellolla myös käyttämättä tätä ominaisuutta.


Watch activity

Älypuhelimeen ladattava Suunto App sovellus kirjaa kaiken aktiivisuuden ja pitää käyttäjän ajan tasalla viikoittaisista treenitavoitteista. Suunto App tarjoaa lukuisia toimintoja sekä helppolukuiset yhteenvedot, joilla seurata omaa aktiivisuutta, kaloreita, unta, unenlaatua ja toteutuneita treenejä. Sovelluksesta saa ulos paljon mielenkiintoista dataa niin päivä, viikko, kuukausi kuin vuositasollakin. Omat treenit tai vaikka pyöräreitin voi halutessaan jakaa kätevästi muille Suunto App yhteisön jäsenille. Ohjelmapäivitys latautuu kellolle automaattisesti aina, kun päivitys on saatavilla ja yhdistät kellon Suunto-sovellukseen Kello lataa tarvittavat tiedot saman tien, mutta itse ohjelmiston päivittäminen tapahtuu automaattisesti vasta yön aikana, jotta se ei häiritse päiväsi treenisuunnitelmia. Monet suosituimmat treeninseurantapalvelut ovat yhdistettävissä Suunto Appiin, mikä tekee käyttökokemuksesta vielä kattavamman.


Training progress
Watch colors

Ulkoasu: Suunto 5 Peak -urheilukellosta on saatavilla nämä kuusi upeaa värivaihtoehtoa.


Watch on a wrist

Mun Suunto 5 Peak värissä Cave Green.


Näin testasin

Alkuun syötin perustiedot kelloon, mittani, ikäni, päivittäiset tavoiteaskeleet, normaali unirytmini yms. ja yhdistin kellon Suunto App sovellukseen. Nukuin yöt kello kädessä, joka on todella mukava ranteessa nukkuessakin keveytensä ansioista. Treenasin testiviikkojen aikana hieman rauhallisemmin treenitaun vuoksi, mutta pääsin hyvin jyvälle kellon ominaisuuksista. Ensimmäisellä viikolla mentiin pelkän kävelyn merkeissä, mutta toisella viikolla kävin jo tekemässä pidemmän pyörälenkin. Treenien aikana ja jälkeen mua kiinnostaa eniten lenkkien matkan pituus, keskivauhti, keskisyke, maksimisyke ja tietenkin kulutetut kalorit. Suunto App sovelluksessa tallennettu treeni näyttää mulle nämä tiedot, sekä paljon muuta mm. palautumisajan treenistä.


Watch app data

Activity results

Kävelyn dataa Suunto-sovelluksesta.

Ohjaa musiikkia niin lenkkipolulla kuin kotona siivotessa

Itselleni musiikin ohjaaminen kellosta on ollut todella mieluinen toiminto ja Suunto Peak 5:ssä musiikki/media -näppäimet toimivat hyvin niin urheillessa, kuin kotona musiikkia tai vaikka podcasteja kuunnellessa. Kätevää, että voin jopa kotona siivotessa kellosta vaihtaa kappaletta tai lisätä/vähentää ääntä musiikkilaitteesta. Äänenvoimakkuuden säätäminen kellosta on kaivattu ominaisuus, jota ei ole mun aikaisemmin testaamista urheilukelloista löytynyt.


Watch music

Uni

Unestani kello näytti sykkeen, nukutun ajan, unenlaadun ja onko unitavoite täyttynyt. Muutamina testiöinä oli syke käynyt max 90 hujakoilla ja keskisyke oli 67 yön aikana. Ensimmäisenä yönä sain arvosanaksi erinomainen, kun nukuin 8,5h ja minimisyke oli ollut 63. Toinen yö oli selkeästi ollut rauhattomampi ja sainkin siitä arvosanaksi vain kohtalainen. Johtunee siitä, että tosiaan heräilin muutamankin kerran ja jäin 7,5h tavoitteesta 30 minuuttia. Keston lisäksi kello arvioi myös unen laatua seuraamalla juuri sykevaihteluja unen aikana. Sykkeen vaihtelu ilmaisee, kuinka hyvin unijakso auttaa lepäämään ja palautumaan. Unen laatu esitetään uniyhteenvedossa asteikolla 0–100, jossa 100 on paras unen laatu.

Sleep monitoring
Watch Stress

Kello seuraa jatkuvasti stressiä ja palautumista.


Watch on a wrist

Kellotauluissa on valittavissa useita vaihtoehtoja.


Tärkeimmät ominaisuudet:

 • Älykkäät akkutilat
 • Yli 80 urheilutilaa
 • Unen ja aktiivisuuden seuranta
 • Musiikkiohjaimet
 • Stressi ja palautuminen
 • GPS-navigointi
 • Langaton päivitys
 • Vesitiivis 30 metriin
 • Halkaisija 43 mm, paksuus 12.9 mm, paino 39 g

Kenelle

Suunto Peak 5 sopii hyvin helppokäyttöisyytensä vuoksi vaikka ensimmäiseksi sykemittariksi. Mutta on myös nappivalinta ominaisuuksien puolesta kokeneellekin käyttäjälle, joka on odottanut keveämpää ja pienempää ratkaisua, mutta monipuolisilla urheilukellon ominaisuuksilla. Suunto Peak 5 urheilukellon antama palaute motivoi liikkumaan tehokkaammin, mutta myös lepäämään juuri tarvittavan määrän.

Plussat

 • Tyylikäs
 • Sykkeen mittaus ranteesta, mutta myös yhdistettävissä Suunto Smart sykevyöhön
 • Monipuoliset lajivalikot
 • Musiikkiohjaimet
 • Unen, stressin ja palautumisen tarkkailu
 • Kevyt, vain 39g
 • Pitkä akun kesto: sykemittaus päällä 24/7 ja akku kesti testikäytössä 8 pv
 • Suunto-sovellus on selkeä ja erittäin monipuolinen
 • Kellon kanssa ei tarvitse huolehtia ohjelmistopäivityksistäkään - ne latautuvat kelloon Suunto sovelluksen kautta yön aikana automaattisesti

Miinukset

 • Jäin kaipaamaan kelloon ulkonäöllisesti enemmän raikkaampia värivaihtoehtoja

Hinta (299e) on edullinen siihen nähden, että kello valmistetaan Suomessa ja Suunnon urheilukellot ovat aina olleet parempaa premium-luokkaa. Käy kurkkaamassa koko Suunto 5 Peak -valikoima alla olevasta painikkeesta.
Asiakkaidemme Suunto 5 Peak -arvostelut