Polar Ignite arvostelu -kollaasi

Polar Ignite kokemuksia - neljä käyttäjää kertoo

Kattava Polar Ignite arvostelu neljän testikäyttäjän näkökulmasta. Tässä artikkelissa annamme sanan yhteistyökumppaneillemme. Millaisia Polar Ignite kokemuksia testikäyttäjillämme oli? Lue kaikki arvostelut ja katso sopisiko Polar Ignite omiin treeneihisi.

Sisällysluettelo:

Polar Ignite | mistä on kyse?

Polar Ignite on ollut aina julkaisustaan lähtien yksi valikoimamme suosituimmista sykemittareista. Tästä sisäänrakennetulla GPS:llä varustetusta urheilukellosta on monen tasoisen treenaajan motivoivaksi tueksi. Kello on suunniteltu tukemaan käyttäjänsä aktiivisuutta, mutta tämän lisäksi Polar Ignite ymmärtää myös riittävän levon päälle. Kello sisältää kattavat toiminnot unen ja palautumisen seurantaan. Monipuolisiin ominaisuuksiinsa nähden Igniten hinta on varsin edullinen, eikä olekaan ihme miksi tämä kello on saavuttanut suosionsa. Houkuttelevan kokonaisuuden viimeistelee tyylikäs pyöreä muotoilu, joka näyttää hyvältä niin salilla, lenkkipolulla kuin toimistollakin.

Ennen kuin hyppäämme itse arvosteluihin, on hyvä ottaa pikainen katsaus Polar Igniten tärkeimpiin ominaisuuksiin. Lisätiedot löydät täältä , mikäli haluat tutustua kellon ominaisuuksiin tarkemmin.

Polar Ignite | tärkeimmät ominaisuudet

  • Yleistä: Värillinen kosketusnäyttö, kestävä Dragontrail-lasi, 20 mm leveä pikalukituksella varustettu ranneke pehmeästä silikonista (Black -mallissa materiaali on TPU)
  • Toiminnot:FitSpark™ -treeniopastus, Precision Prime™ -rannesykemittaus, Nightly Recharge™ palautumisen mittaus, Sleep Plus Stages™ -unenseuranta, Serene™ -hengitysharjoitukset, 24/7 aktiivisuuden seuraus, puhelinilmoitukset, askelmittari ja kalorien kulutusNavigointi: GPS ja GLONASS, A-GPS nopeaa paikannusta varten
  • Akku: jopa 17 tuntia treenitilassa (kun GPS ja rannesykkeenmittaus ovat käytössä), ja jopa 5 päivää kellotilassa, kun jatkuva sykeseuranta on käytössä
  • Veden kesto: 30 m asti, soveltuu uimiseen
  • Yhteensopivuus: Android ja iOS (ei suositella Huawein pariksi), yhteen sopiva H10 -sykevyön kanssa.

Anna, Veera, Aino ja Mia ottivat Polar Igniten testikäyttöön ja kirjoittivat kokemuksistaan. Miten Ignite pärjäsi heidän treeneissä? Esittelemme alla arvostelujen tärkeimmät nostot sekä jaamme linkit artikkeleihin, mikäli haluat lukea kellosta lisää.


Polar Ignite arvostelu: Anna

Polar Ignite ja Anna

Bloggaaja Anna Oinonen otti Polar Igniten treeneihin mukaan ja kirjoitti meille kokemuksistaan blogissaan. Testin perusteella Anna suosittellee Polar Igniteä arkikäyttöön urheilullisten elämäntapojen tueksi. Kello tuo uutta motivaatiota myös silloin kun treenit ja itsestään huolehtiminen ovat välilä jääneet arjen jalkoihin.

Anna kehui erityisesti miten helposti Polar Ignite toimii yhteen Polar Flow -applikaation kanssa. Synkronoimalla kellon tiedot puhelimen sovellukseen, käyttäjä pystyy tarkastelemaan suorituksiaan myös puhelimensa näytöltä. Sen lisäksi että pääset käsiksi päivän treenitilastoihin pystyt seuraamaan kehitystäsi myös viikkotasolla. Kehitys on näkyvämpi kun sitä tarkastelee pidemmällä aikajanalla, ja Polarin tapa eritellä kerätty data tuo säännöllisiin treeneihin lisämotivaatiota.

Kehittämiskohteina Anna mainitsi kellon kosketusnäytön, joka aktivoituu ranteen liikkeestä. Näyttö ei siis ole aina päällä ja se pitää ‘’herättää’’ rannetta kääntämällä. Anna kuitenkin toteaa myös, että toimintoon tottuu käytön myötä. Ominaisuus pidentää Polar Igniten akun kestoa, jonka Anna mainitsee kellon isona plussana. Treenien aikana näytön saa helposti pysymään aina päällä, mikäli siihen on tarvetta. On kuitenkin hyvä muistaa, että tämä kuluttaa akkua hieman nopeammin.

Täältä voit lukea lisää Annan Polar Ignite -kokemuksesta.


Polar Ignite arvostelu: Veera

Polar Ignite ja Veera

Veera osallistui kesällä Suurin Pudottaja -leirille ja on siitä lähtien treenannut monipuolisesti myös kotiin palattuaan. Aiemmin Polar Unite -kelloa meille testannut Veera otti puolestamme myös Polar Igniten kokeiluun (Lue Veeran Polar Unite arvostelu TÄÄLTÄ. Polar Unite sai Veeralta hyvää palautetta, mutta treenien monipuolistuessa Veera huomasi kaipaavansa urheilukelloltaan. Mistä päästäänkin Polar Igniteen.

Kumpaakin kelloa kokeillut Veera kuvailee Polar Igniteä Uniten isosiskona. Suurin ero kellojen välillä on Ignitestä löytyvä ja Unitesta uupuva sisäänrakennettu GPS. Polar Uniten GPS-ominaisuudet saa käyttöönsä kun kellon yhdistää puhelimeen. Veera kuitenkin nosti blogissaan esille miten integroitu gps on loppupeleissä luotettavampi vaihtoehto. Puhelimeen linkitetty gps on riippuvainen puhelimesta. Datan kerääminen siis hyytyy mikäli puhelimen sammuu kesken lenkkien tai Bluetooth-yhteydessä ilmenee kipuja.

Sisäänrakennetun GPS:n lisäksi Veera huomasi Igniten kykenevän tarjoamaan jonkin verran enemmän dataa Uniteen verrattuna. Polar Ignite näyttää metreinä lenkin nousut ja laskut sekä askeltiheyden. Lisäksi kellolta löytyy Training Load Pro -toiminto, joka mahdollistaa treenikuormituksen tarkastelun pidemmällä aikavälillä. Nämä ovat tietoja, joita Polar Unite ei kerro.

Polar Ignite saa kiitosta helppokäyttöisenä kellona ja ainoa ominaisuus mitä Veera jää kaipaamaan kellolta on musiikinhallinta. Veera suosittelee Polar Igniteä erityisesti kuntoliikkujille jotka kaipaavat hölkkäilyharrastuksensa tueksi tietoa sykkeestä, vauhdista, kuljetusta reitistä ja askeltiheydestä. Lue lisää Veeran Polar Ignite kokemuksia TÄÄLTÄ.


Polar Ignite arvostelu: Aino

Polar Ignite ja Aino

Aktiivisesti treenaava Aino on käyttänyt erilaisia syke- ja urheilukelloja jo päälle kymmenen vuoden ajan. Ennen Polar Igniten testausta Polar Vantage M -kelloa käyttänyt Aino tykästyi heti ensimmäisenä Polar Ignite Pink Rose -kellonsa siroon ja kauniiseen muotoiluun. Aino nostaa artikkelissaan esille kellon rannesykemittauksen, jota hän testasi vertailemalla kellon tuloksia sykevyön tuloksiin. Testissä kellon ja sykevyön keräämät syketiedot olivat lähes identtiset, ja erittelee tulokset tarkemmin artikkelissaan. Aino nostaa myös esille Polar Igniten Nightly Recharge™ toiminnon, jolla kehon palautumisen seuraaminen käy helposti. Toiminnon avulla Aino on oppinut ymmärtämään lisää unestaan ja ettei sen määrä aina vastaa omia olettamuksia. Polar Ignite tunnistaa sykkeestä nukahtamisen ja heräämisen ja kerää dataa niin että sitä on helppo tarkastella myös pidemmällä aikavälillä.

Ainon mielestä Polar Igniten mielenkiintoisin ominaisuus on sen tarjoama aktiivisuudenseuranta, joka nostaa tehokkaasti esille arkiliikunnan merkityksen. Arkiliikunnan puolesta puhujana Aino tuo esille miten kello auttaa käyttäjäänsä hahmottamaan aktiivisuutensa kokonaisuutena. On helppo jäädä jumiin yksittäisiin treenisuorituksiin, mutta tasapaino löytyy kun oppii katsomaan kokonaisuutta. Aktiivisuuden seuranta tuo konkreettisesti esille myös arjen hyötyliikunnat, jonka merkitys voi olla paljon odotettua suurempi. Lue lisää Ainon Polar Ignite kokemuksia TÄÄLTÄ.


Polar Ignite arvostelu: Mia

Polar Ignite ja Mia

Mia kertoo blogissaan, ettei aiemmin ole erityisemmin kaivannut arkeensa sykemittarilla varustettua urheilukelloa. Liikunnasta pitävä ja kävelylenkkejä harrastava Mia mielsi urheilukellot aiemmin vain himoliikkujien ja tavoitteellisemmin treenaavien jutuksi. Mitä mieltä Mia on testattuaan Polar Igniten?

Edistyksellisen rannesykemittauksen ja GPS-paikantamisen sijaan Mia innostui Ignitessä erityisesti sen tarjoamista ohjatuista hengityisharjoituksista sekä laadukkaasta unen seurannasta. Mia ei olisi ennen uskonut voivansa nukkua kello ranteessa, mutta uteliaisuus unen laadun suhteen vei kuitnekin lopulta voiton. Automaattisesti heräämisen ja nukahtamisen tunnistava Ignite kysyy käyttäjäänsä arvioimaan nukutun yön. Ominaisuus seuraa automaattisesti unen laatua ja määrä ja erittelee yön univaiheet. Aamuisin kello laatii henkilökohtaisen unituloksen joka vertaa käyttäjän yötä tämänhetkisen unitieteen mukaiseen hyvän yöunen määritelmään. Mia kertoo artikkelissaan miten omaa unenlaatua on ollut mielenkiintoista seurata.

Mia tykästyi myös erityisesti Polar Igniten ohjattuihin Serene -hengitysharjoituuksiin. Ominaisuus on auttanut Miaa pysähtymään hetkeen ja auttamaan stressin hallinnassa. Käyttäjä voi itse määritellä Serene-hengitysharjoituksensa keston, jonka oletus astuksena on 2 minuutta. Hengitysharjoituksen aikana kello ohjaa näytöltä seurattavan animaation ja värähtelyjen avulla käyttäjää hidastamaan hengitystahtiaan ja hengittämään tietoisesti pitkiä ja syviä henigyksiä. Harjoituksen jälkeen kello laatii erottelun tyyneysvyöhykkeistä, jotka auttavat käyttäjää tarkastelemaan suorituksensa kehittymistä pidemmällä aikajanalla.

Lue lisää Mian Polar Ignite kokemuksia TÄÄLTÄ.


Polar Ignite Q&A - usein kysyttyä

Alle olemme keränneet vielä vastaukset kysymyksiin, joita olemme saaneet usein juuri Polar Igniteä koskien. Muista myös vierailla kellon tuotesivulla, josta löydät vielä tarkemman erittelyn Polar Igniten -ominaiuuskista.

Miksi polar Ignite Black on muita malleja edullisempi?

Polar Ignite kellot ovat väreistä riippumatta vastaavia, mutta musta klelo on varustettu edullisemmasta TPU-muovista valimstetulla rannekkeella. Muissa malleissa rannekkeessa käytetty materiaali on silikonia, joka usein mielletään ranteella hieman miellyttävämpänä vaihtoehtona. Polar Igniten ranneke toimii standardikiinnityksellä, jonka ansiosta ranneke on helppo vaihtaa myös jälkikäteen. Igniteen sopii lisäksi myös Polar Unite -rannekkeet!

Tarvitsenko Igniten pariksi sykevyön?

Polar Ignite on varustettu laadukkaalla Precision Prime -monianturiteknologialla, jolla on varmistetty tarkka rannesykemittaus. Kello siis mittaa sykkeen suoraan ranteestasi eikä erilliselle sykevyölle ole tarvetta. Mikäli haluat treenata sykevyön kanssa voit yhdistää kellon mm. Polar H10 -sykevyöhön.

Mitä eroa on Polar Ignite ja Polar Unite -kelloilla?

Polar Ignite ja Unite ovat monilta osin vastaavia, mutta on muutama ero jotka kannattaa ottaa huomioon ennen valinnan tekoa. Polar Ignite on varustettu sisäänrakennetulla GPS:llä, eikä sitä tarvitse Uniten tavoin yhdistää matkapuhelimeen. Samaisesta erosta johtuen Polar Unite tarjoaa hieman pidemmän akun keston. Sisäänrakennettu GPS kuluttaa akkua reilummin minkä takia Uniten akku kestää jopa 50 h treenitilassa (rannesykemittaus ja GPS päällä), kun Ignitessä riittää vastaavilla toiminnoilla akkua n. 17 tunniksi.

Kiinnostuitko kellosta? Tutustu kattavaan Polar Ignite valikoimaamme , ja löydä juuri sinun tyyliisi sopiva urheilukello.