Vivoactive 4 vs Venu

Garmin Vivoactive 4 vai Garmin Venu: kumpi on parempi?

Monet mieltävät Garmin Vivoactive -kellon Garminin vastauksena Apple Watch -älykelloihin. Jokaisen Vivoactive-malliston lanseerauksen yhteydessä Garmin on julkaissut joukon uusia älytoimintoja. Vivoactive tarjoaa paljon enemmän kuin treentoimintoja ja sisältää käteviä lisätoimintoja kuten Garmin Pay -maksusovelluksen, musiikinsoittimen ja puhelinilmoitukset.

Mutta mikä on Garmin Venu -kellon rooli Garminin tuoteperheessä? Venu ja Vivoactive 4 julkaistiin molemmat syksyllä 2019. Kellot näyttävät ehkä hieman erilaisilta, mutta kun alkaa käymään läpi toimintojen listaa on helppo todeta että mallien välille ei mahdu montaa eroa. Mitä eroa Garmin Venu ja Garmin Vivoactive 4 kellojen välillä siis on? Entä kannattaako Venusta maksaa kalliimpana mallina enemmän? Jatka lukemista, ja opi kaikki mitä sinun tulisi tietää ennen kuin valitset kumpi näistä Garmin kelloista on paras sinulle.

Garmin Vivoactive 4 vs. Garmin Venu: erot muotoilussa

Se miten mukavalta kello tuntuu ranteessa on erittäin tärkeä ominaisuus etenkin silloin kun aikoo pitää kelloa ranteessa 24/7. Edistyneen urheilukellon tulee soveltua moneen eri tilanteeseen tavallisesta toimistopäivästä hikisiin treenisessioihin ja sateisiin lenkkeihin. Venu ja Vivoactive 4 -kellont on optimoitu nimenomaan treenitilanteisiin. Käytännöllisyys onkin siksi ollut kärkikriteerinä näiden kellojen muotoilussa unohtamatta kuitenkaan viimeisteltyä tyyliä, joka sopii salin lisäksi hyvin myös arkeen tai vaikka toimistolle. Kummasakin kellossa pyöreä runko on valmistettu muovista ja kellotaulua kiertää tyylikäs ruostumattomasta teräksestä valmistettu kehä. Sekä Venu että Vivoactive 4 -kellossa on helposti vaihdettava 20 mm leveä silikoniranneke.

Kellojen muotoilussa on toki myös eroja. Venu on hieman Vivoavtive 4 kelloa ohuempi ja kevyempi, muttta tämä ero on kuitenkin niin pieni, ettei sitä arjessa juuri huomaa. Suurempi ero kellojen välillä liittyy niiden kokoon. Vivoactive 4 on saatavilla kahdessa eri koossa: Vivoactive 4 (45 mm) ja Vivoactive 4S (40 mm). Puolestaan Venu on saatavilla vain koossa 43 mm. Kehän koolla on vaikutus siihen miltä kello näyttää ranteella.

Se kuinka monta värivaihtoehtoa kellosta löytyy voi olla tärkeä tekijä heille, joille kellon värillä on merkitystä. Garmin Venu on saatavilla neljässä eri värissä, kun taas Vivoactive 4 -kellosta löytyy kuusi eri vaihtoehtoa. Kummatkin kellot ovat vesitiiviitä 50 m asti ja soveltuvat hyvin myös uimareiden arkeen!

Urheilukello AMOLED-näytöllä vai ilman?

Suurin ero Vivoactive 4 ja Venu -kellojen välillä pilee kellojen näytössä. Venua koristaa upea kirkas 1.2" AMOLED värinäyttö, kun tääs Vivoactive 4 -kellossa on tavallinen 1.3" Transflektiivinen MIP -näyttö. Transflektiivinen MIP -näyttö näkyy hyvin suorassa auringonvalossa ja kuluttaa vähemmän virtaa mikä näkyy kellon akunkestossa. Juuri näistä syistä Transflektiivinen MIP -näyttö onkin ollut Garminin kelloissa vakiovalinta.

Tavallisen Transflektiivinen MIP -näytön sijaan Venu on varustettu ylellisellä AMOLED -kosketusnäytöllä. Tämä ei ole uusi raktaisu älykellojen maailmassa, ja AMOLED on aiemmin nähty käytettävän mm. Samsung- ja Apple-kelloissa. AMOLED-näyttö on monen mielestä näyttävämmän näköinen vaihtoehto värikirkkauden ja vahvemman kontrastin ansiosta. Tämä voi tuntua kellon käyttökokemuksessa, esim. jos haluat hyödyntää kellosi animoituja näytöltä seurattavia treenivideoita. On kuitenkin tärkeä muistaa, että AMOLED-näyttö on kellon akun kannalta jonkin verran kuluttavampi vaihtoehto.

Onko Venu ja Vivoactive 4 -kellojen välillä muita eroja?

Monet ovat tykästyneet Garminiin juuri kellojen innovatiivisten toimintojen vuoksi. Garminilla on urheilutoiminnot hallussa, ja kellot on suunniteltu tuomaan tukea niin treenisessioihin kuin kokonaisvaltaiseen hyvinvointiinkin. Venun ja Vivoactive 4 -kellon välillä ei ole eroa mitä treenifunktioihin tulee. Mallit on varustettu samoilla sensoreilla ja antavat yhtä tarkasti dataa. Kummankin kellon voi myös halutessaan yhdistää erilliseen sykevyöhön.

Sekä Venu että Vivoactive 4 on myös varustettu laadukkaalla unenseurannalla, joka toimii sekä sykemittarin että oksimetrin keräämän datan perusteella. Kellot soveltuvat myös stressitasojen ja kuukautiskierron seuraamiseen. Treenit on helppo pitää monipuolisena kelloista löytyvien animoitujen treenivideoiden avulla, joita voit seurata suoraan kellosi näytölä. Videoiden avulla on helppo pitää pieni lihaskuntoa tai kestävyyttä kehittävä treenisessio milloin vain ehdit.

Kannattaako sinun valita Venu vai Vicoactive 4? Se riippuu täysin omista preferensseistäsi kellon käyttäjänä. Mikäli extra-kirkas AMOLED houkuttelee on Venu sinun valintasi. Toisaalta, jos haluat mahdollisimman pitkäkestoisen akun kannattaa sinun ehdottomasti valita Vivoactive 4. On hyvä myös pitää mielessä kellojen välinen hintaero. Venu on Garminin luksus-versio ja on hieman kalliimpi kuin Vivoactive 4.

Arvostelu: Millainen on Garmin Venu 2?

Useampi Gamin Venu arvostelu kehuu kelloa laadukkaaksi älykellon ja urheilukellon yhdistelmäksi. Arvostelujen mukaan uusi Garmin Venu 2 on yksi parhaita Garmin-kelloja tähän mennessä. Tyylikäs Garmin Venu 2 näyttää hyvältä tilanteessa kuin tilanteessa, ja sopii niin aloittelevan kuin kokeneemmankin treenaajan ranteeseen.

Garmin Venu 2 sisältää monta laadukasta ominaisuutta, jotka tekevät arjen aktivoinnista suorastaan koukuttavaa. Monipuoliset hyvinvointiominaisuudet auttavat sinua parantamaan yleistä jaksamista sekä kohottamaan kuntoa. Kellolla voit mm. seurata unen laatua ja stressitasoja, l askea päivän askeleet ja poltetut kalorit tai vaikka kirjata päivän aikana juodut vesilasit. Kellon sisäänrakennettu GPS tuo lisää tarkkuutta treenidataasi.


Vertailu: Garmin Venu vs Vivoactive 4

Garmin Vivoactive 4 Garmin Venu
Julkaisu 2019 2019
Koko 40mm (4S), 45mm (4) 43mm
Paino 40g (4S), 50,5g (4) 46,3g
Näyttö 1.3" (260 x 260 pixlar), transflektiivinen MIP -näyttö 1.2" (390 x 390 pixlar), AMOLED
Sensorit GPS, GLONASS, Galileo, Garmin Elevate rannesykemittari, kompassi, korkeusmittari, gyroskooppi, Pulse Ox -mittari, lämpömittari ja av syremätnad i blodet, termometer och kiihtyvyysanturi GPS, GLONASS, Galileo, Garmin Elevate rannesykemittari, kompassi, korkeusmittari, gyroskooppi, Pulse Ox -mittari, lämpömittari ja av syremätnad i blodet, termometer och kiihtyvyysanturi
Akunkesto 8 päivää älykellotilassa, 6 tuntia GPS-tilassa 5 päivää älykellotilassaa, 6 tuntia GPS-tilassa
Yhdistettävyys Bluetooth, ANT+, Wi-Fi Bluetooth, ANT+, Wi-Fi
Vedenkestävyys 5 ATM 5 ATM
Puhelinilmoitukset Joo Joo
Garmin Pay Joo Joo
Tallennustila musiikille Joo Joo
Animoidut treenivideot Joo Joo