Seiko on rannekellojen saralla tunnettu vuosikaudet alansa pioneerina. Seiko on alusta asti toiminut kelloalalla innovatiivisena suunnannäyttäjänä ja yhtenä loistavana esimerkkinä tästä on heidän teknologian taidonnäytteensä Astron-mallisarja. Astron-malliston kellot tunnetaan niiden GPS-ominaisuudesta, jolla kellot seuraavat ja tarvittaessa korjaavat kellonaikaansa itsenäisesti varmistaen äärimmäisen korkean tarkkuuden. Perinteisten mekaanisten koneistojen rinnalla Astronien tarkkuus on moninkertainen sen itsenäisesti seuraten atomikellojen ilmoittamaa aikaan ja samalla korjaten omaansa toimiakseen äärimmäisellä tarkkuudella. Astronien tarkkuus yhdistettynä sen itsenäiseen toimintaan onkin tehnyt siitä useiden maailmanmatkaajien suosiman rannekellon sen pitäessä käyttäjän oikeassa ajassa aikavyöhykkeestä huolimatta.

Seiko Astron SSH107,SSh109 sekä SSH111 -kellot

Uudet mallit tulevat kolmessa rajattomasti saatavassa värityksessä sekä yhdessä limited edition mallissa, joka on kunnianosoitus Astronien historiaa kohtaan. Rajallisesti saatavan SSH113-mallin tunnistaa sen taulussa käytetystä horisontaalisesta kuvioinnista. SSH113-mallin kuviointi yhdistettynä sen taulussa käytettyyn harmaan ja hopean sävyihin luovat upean kokonaisuuden, joka leikittelee valaistuksessa siirtäen katseen yhdestä yksityiskohdasta toiseen. Seiko Astron GPS SSH113-mallia valmistetaan vain 1500 kappaleen rajoitettu erä. Rajattomasti saatavat mallit sisältää vaalean hopeisen SSH107-mallin, upean syvänsinisen SSH109-mallin sekä antrasiitin sävyisen mustan SSH111-mallin.

Rajaton käyntivara

Astronien 5X53-koneistot saavat käyntivirtansa kellotauluun upotetuista aurinkopaneeleista, joten käyntivaran loppumisesta tai patterinvaihdosta ei tarvitse huolehtia. Koneiston käyntivara täydellä latauksella riittää jopa kuudeksi kuukaudeksi GPS-ominaisuuden ollessa päällä ja virransäästötilassa kellon varaus riittää jopa kahdeksi vuodeksi. Käyntivaran loppumista ei kuitenkaan normaalissa käytössä tarvitse koskaan huolehtia, kellon ladatessa itseään aina ollessaan valossa. Tilanteessa, jossa varaustaso olisi päässyt laskemaan, riittää kun asettaa kellon esimerkiksi ikkunalaudalle latautumaan.

Seiko Astron SSH107,SSh109 sekä SSH111 -kellot

Astronien tärkeänä ominaisuutena on niiden GMT-ominaisuus. Kellotaulusta kuuden kohdalta löytyvä toissijainen pienempi kellotaulu eli subdial mahdollistaa käyttäjän asettaa kellon pääasiallinen kellotaulu näyttämään esimerkiksi paikallista aikaa ja pienempi subdial haluamaansa maan tai aikavyöhykkeen aikaa. Kellonaikojen vaihtelu päittäin päänäytön sekä toissijaisen näytön välillä tapahtuu myös ongelmitta nappia painamalla. Kellotaulusta kello kolmen kohdalta löytyvästä subdialista voi lukea viikonpäivän. Viikonpäivänäytön kulmassa olevassa pienessä taulussa on esitetty pääasiallisen aikavyöhykkeen vuorokaudenaika. Kello neljän ja viiden välistä löytyy kellosta päivyri. Kellossa on niin sanottu ikuinen kalenteri, joka huomioi kuukausien pituuksien erot, karkausvuodet yms. pitäen kalenterin äärimmäisen tarkkana. Kellotaulusta vasemmalta, kello yhdeksän paikalta löytyvässä alataulussa on kellon ominaisuuksien merkinnät ja kellon toimintojen käyttöön tarvittavat indikaattorit, kuten varaustaso, kellon yhteys satelliitteihin, kesäajan huomiointi, lentotila sekä muut ominaisuudet.

Äärimmäisen miellyttävät titaanirungot

Seiko Astron SSH107, SSH109, SSH111 sekä SSH113-mallien rungot sekä rannekkeet ovat valmistettu korkealaatuisesta titaanista tehden niistä kestävämpiä ja 40 prosenttia kevyempiä verrattuna teräksestä valmistettuihin. Kellojen rungot ovat halkaisijaltansa 42,7 mm ja paksuuskin on varsin maltillinen 12,2 mm korkeudessa, tehden kelloista loistavan kokoiset lähes kenen tahansa ranteeseen. Kellojen materiaalina Titaani on perinteistä terästä käyttäjäystävällisempi sen ominaisen heikon lämmönjohtokykynsä ansiosta, mikä tekee siitä miellyttävän käyttää kuumissa ja kylmemmissäkin ympäristöissä. Upeana lisäominaisuutena kelloissa on niiden rannekkeen lukkoon integroitu käyttöä helpottava pieni jatke, jolla rannekkeen pituutta pystyy säätämään muutamia millejä ilman työkaluja. Kellojen vedenpitävyysluokaksi on ilmoitettu 10 atm / 100 metriä, eli arjen roiskeista ei tarvitse huolehtia ja kellolla voi huoletta uidakkin.

Seiko Astron SSH107,SSh109 sekä SSH111 -kellot

Kellotaulut on suojattu Seikon upealla äärimmäisen kestävällä safiirilasilla, joka on käsitelty heijastuksia estävällä pinnoitteella. Tämä Seikon heijastuksen estävä käsittely onkin tunnettu siitä, kuinka se saa tietyistä kulmista katsottuna lasikkeen käytännössä näkymättömäksi, luoden upean illuusion paljaasta kellotaulusta. Kellon bezel on myös suojattu safiirilasilla, joka antaa hienovaraisen vivahteen kellon yleisilmeeseen.

Kellojen toimitus on arvioitu alkavan heinäkuussa. Uuden malliston kellojen hinta on sama kaikilla, myös limited edition mallilla eli 2750€.