Seiko King Turtle in steel

On kelloharrastajien yleisessä tiedossa, että Seiko Turtlet ovat yksi hintaluokkansa parhaimmista suklarivaihtoehdoista. Ne ovat muotoilunsa vuoksi helposti tunnistettavia, miellyttäviä ranteessa sekä laadukkaita materiaaleiltaan. Mitä sitten tarkalleen ottaen ovat King Turtlet? Otamme tässä artikkelissa selvää, miten ne eroavat sisarmalleistaan ja mitä parannuksia niihin on tehty ansaitakseen prameilevan “king”-etuliitteen.


Seiko King Turtle | Mikä on uutta?

Seiko King Turtlet ovat saaneet pieniä, mutta merkityksellisiä sekä hyvin pohdittuja ulkonäköparannuksia. Tuntuu, että Seiko on nimenomaan keskittynyt parannusehdotuksiin, joita se on entry-level Turtle-mallistostaan saanut tai itse havainnut. Päivyrin päällä kello kolmessa on nyt kyklooppitarra, joka helpottaa päivämäärän sekä viikonpäivän lukemista. Kahden uuden King Turtle -mallin taulussa on myös tyylikäs “vohvelikuviointi”, joka tuo tauluun syvyyden tuntua sekä laadukkuutta.

Oma suosikkini King Turtlejen parannuksista on ehdottomasti bezelin uudelleenmuotoilu. Bezelin tarttumapinnan kuvio on King Turtleissa teräväreunaisempi kuin perus-Turtlejen pyöreähkössä tarttumapinnassa. Uusi maasturin rengasta muistuttava kuviointi tekee Bezelin kääntämisestä vaivattomampaa sekä kellon yleisilmeestä modernimman.

Seiko King Turtle Greenl

Parannuksia Seikon suosikkisuklariin

Kaikkia Seikon divereita leimaa ja yhdistää niiden kyky kestää kovaakin kulutusta. Se on myös yksi osa-alue jota harrastajat eniten Seikoissa arvostavat. Näiden kellojen kanssa pystyy rymyämään ja tekemään vaativia ja sotkuisiakin töitä, joutumatta pelkäämään kellon puolesta. Materiaaliparannuksilla Seiko on tehnyt King Turtleista entistäkin kestävämpiä, suoranaisia rymykellojen ruhtinaita.

Seiko King Turtle in steel

Bezel on nyt keraaminen perus-Turtlejen alumiinin sijaan, mikä lisää kellojen kestävyyttä. King Turtleissa on myös entistäkin lujempi safiirilasi Hardlex-mineraalilasin tilalla, mikä tekee lasikkeesta entistäkin vastustuskykyisemmän naarmuja ja kolhuja vastaan. Kellon käynnistä vastaa muidenkin Turtle-kellojen tapaan Seikon oma 40 tunnin käyntivaralla varustettu luottomylly 4R36. Rungon mitatkin ovat pysyneet muuttumattomina, ne ovat kunnioitettavat 45mm x 13.2mm.

Kaikki mainitut parannukset huomioon ottaen voi perustellusti todeta, että kyseessä todella on kehittyneempi sekä paranneltu versio perus-Turtlesta kadottamatta niitä ikonisia design-elementtejä, joiden vuoksi se on kellomaailmassa niin rakastettu. Vain maltillinen hinnannousu sekä iso liuta parannuksia tekevät King Turtleista todella varteenotettavan kilpailijan Seikon tiukassa suklariekosysteemissä.

Seiko King Turtle Ocean edition

King Turtleista julkaistiin kolme tyylikästä mallia: klassisen tummanpuhuva metallirannekkeella tuleva SRPE03K1, armeijahenkinen sekä seikkailullinen tummanvihreä SRPE05K1 ja Save the Ocean -hankkeen upealla aallokkotaululla varustettu sinikultainen SRPE07K1 molemmat silikonirannekkeilla.

Löydät kaikki valikoimamme King Turtlet täältä.