Seiko Alpinist -kellojen historiaa

Alpinist-sarjan historia alkaa vuodesta 1959, kun Seiko julkaisi ensimmäisen Alpinist-kellonsa. Kuten nimi Alpinist viittaakin, se oli nuoren kellovalmistajan ensimmäinen yritys valmistaa todellinen vuorikiipeilijän kello. Kello pyrki täyttämään kaikki vuorikiipeilijän tarpeet eli kestämään äärimmäiset luonnonolot ja pysymään samalla tarkkana sekä luotettavana ajannäyttäjänä. Kenties koko Alpinist-sarjan suosituin kello lienee vuonna 2006 julkaistu SARB017. Malli on yhä erittäin suosittu Seiko-keräilijöiden keskuudessa, ja sen tummanvihreä kellotaulu tulee useimmille ensimmäisenä mieleen Alpinist-mallistosta puhuttaessa.

Seiko Alpinistit

Uusi Seiko Alpinist 2020 -mallisto

Alkuvuodesta 2020 Seiko päätti päivittää Alpinist-sarjan uudelle vuosikymmenelle neljällä uudistetulla Alpinist-mallilla. Ulkonäöltään ne muistuttavat pitkälti SARB-sarjan edeltäjiänsä, mutta niissä on huomattavia materiaali- sekä koneistoparannuksia. Muutamina ulkonäön uudistuksina mainittakoon Prospex-sarjan x-logo, joka löytyy uusien Alpinistien taulusta kello kuuden yläpuolelta sekä päivyrin numeroa suurentava kyklooppitarra. Jos haluat lukea lisää Seikon Prospex-leimasta, löydät aiheesta aiemmin kirjoittamamme blogiartikkelin täältä

seiko alpinist

Kellojen sisällä sykkii luotettava Seiko 6R35 -koneisto, joka värähtelee 21 600 kertaa tunnissa. Vaikuttava 70 tunnin käyntivara pitää huolen, että kello pysyy ajassa ranteessa olon ulkopuolellakin. Läpinäkyvän takalasin ansiosta voit halutessasi ihailla koneiston käyntiä omin silmin. Seiko päivitti myös kellojen taulua suojaavan Hardlex-mineraalilasin vielä kestävämpään safiirilasiin, joka kestää hurjimmankin seikkailijan käytössä. Kellojen rungot ovat leveydeltään miellyttävät 39,5 mm, ja paksuudeltaan 13,2 mm.

seiko alpinist

Elegantista ja tyylikkäästä ulkomuodosta huolimatta uusissa Alpinist-kelloissa on 20 ATM paineensietokyky, jonka ansiosta voit olla huoletta veden suhteen. Vaikka kellon esteettinen ilme saattaisikin vihjata toisin, nämä kellot on tehty todellisen seikkailijan kumppaneiksi ja kestävät kovaakin kulutusta. Seikkailijoita palvelee myös kellojen ulkokehältä löytyvä kompassiominaisuus, jota käytetään alanuppia kääntämällä.

seiko alpinist

Seiko Alpinist - Jokaiselle jotakin

Monipuolisilla värivaihtoehdoilla ja rannekkeilla Seiko on taannut, että uudesta mallistosta löytyy jokaiselle mieluinen kello. On klassisen hienostunut valkotauluinen SPB119J1, joka on yhdistetty mustaan nahkarannekkeeseen. Raikkaan kesäisen värinen SPB123J1 säväyttää kultaisilla osoittimillaan ja vihreällä rannekkeellaan. Alpinist-malliston kuuluisa metsänvihreä värisävy tekee paluun SPB121J1:ssä, joka on yhdistetty krokotiilikuvioidun ruskean nahkarannekkeen kanssa. Kaikista eniten sisaruksistaan eroava kellomalli on business-henkinen SPB117J1 , joka on varustettu metallirannekkeella ja jonka pelkistetyllä taululla ei ole lainkaan tuntinumeroita.


Löydät kaikki uudet Seiko Alpinist-kellot kaupastamme täältä