prospex ja tuna

Tämä artikkeli ei niinkään käsittele mitään tiettyä kelloa tai mallistoa, vaan pikemminkin eräänlaista symbolia. Seuraavaksi nimittäin otamme selvää, mikä on Seiko Prospex, mitä se tarkoittaa ja pitäisikö siitä olla kiinnostunut ostosta tehdessä. Prospex tulee sanoista “Professional Specifications”, eli vapaasti suomennettuna ammattimaiset ominaisuudet. Yksinkertaisuudessaan tämä tarkoittaa, että Prospex-kellot ovat luotuja alansa ammattilaisille, jotka odottavat tuotteiltaan markkinoiden huippulaatua.

Alan johtavaa innovaatiota

Seiko Prospex-kelloja on luotu monenmoiseen aktiviteettiin maalle, merelle ja ilmaan, mutta kaikista kuuluisimmat mallit tulevat sukelluksen saralta, jonka voisi sanoa olevan Seikon erityisosaamista.

Juuri sukelluksesta kumpuaa iso osa Seikon Prospex-sarjan historiasta, joka käsittää lukuisia patentteja ja ennätyksiä. Esimerkkinä saavutuksista ovat ensimmäinen titaanirunko tavanomaisen ruostumattoman teräksen sijasta, ensimmäinen kvartsikoneisto sukelluskellossa sekä ensimmäinen syvänmeren sukellukseen tarkoitettu keraaminen verhoilu.

seiko prospex logo

Prospexin suurimmat hyödyt

Eli voit siis olla varma, että jos ostamassasi kellossa on Prospexin X-kirjain taulussa, se on kello mitä kestävimmästä päästä. Mutta kuinka moni meistä todellisuudessa pääsee testaamaan kellon äärirajoja? Uskallan väittää, ettei kovin moni meistä työkseen korjaa öljynporauslauttoja satojen metrien syvyydessä.

Ei, kyse ei ole suurimmalle osalla meistä siitä, että muut kuin Prospex-kellot eivät yksinkertaisesti suoriutuisi työtehtäviemme tai vapaa-ajan aktiviteettiemme kellolle aiheuttamasta rasituksesta ja haasteista: Toimistosukelluksessa pärjäisi myös vaatimattomammalla instrumentilla.

Prospexissa on kyse pikemminkin siitä tiedosta ja ymmärryksestä, että ranteessasi on vuosikymmenten tutkimustyön ja tietotaidon huipentuma. Tieto siitä, että käytännössä minne tahansa tällä maapallolla ihminen voikaan mennäkään, niin X:llä varustettu kello voi kulkea mukanasi.

Prospex on eri tieteenalojen yhteistyön kulminaatiota. Se on myös tietyn tyyppistä prestiisiä tuntien sarjan arvokkaan menneisyyden, lukuisat ennätykset ja sukelluksen hyväksi tehdyn työn.

Eräänlainen kestävyyskellojen kultastandardi.