Suunnon kuopuksen nimi on 9 Peak Pro ja se tuo kuluttajalle suuren määrän uusia ja kehittyneitä ominaisuuksia. Kellon merkittävimmät uutuudet ovat jopa 50% pidentynyt akunkesto ja täysin uusi prosessori. Uutuus valmistetaan Suomessa käyttäen 100% uusiutuvaa energiaa. Itseasiassa se on ensimmäinen Suunnon valmistama kello, jonka hiilijalanjälki on laskettu ja täysin kompensoitu. Suunto 9 Peak Pro jatkaa edeltäjänsä palkitulla muotoilulla sekä markkinoiden ohuimmalla rungolla.

Uudessa Suunto 9 Peak Pro -mallissa on täysin uusi prosessori, joka vie suorittamisen seuraavalle tasolle. Samalla kellosta löytyy luokkansa paras akunkesto. Akkutiloja on kolme; Performance, Endurance ja Tour. Näitä säätämällä käyttäjä voi käyttää tilanteeseen sopivia urheiluominaisuuksia ja varmistaa akun keston. Urheilusuorituksen aikana käytettävässä performance-tilassa akun kesto on 40 tuntia, kun taas normaalissa arkikäytössä jopa 21 päivää.

Sotilastestattu Suunto 9 Peak Pro tukee entistä tarkempaa satelliittipaikannusta. Kelloa voi pitää GPS treenitilassa 37-200 tuntia. Vastaava lukema on esimerkiksi Garmin Fenix 7S mallissa 37-90 tuntia. 9 Peak Pro latautuu täyteen nopeasti jo tunnissa. Kiireessä 10 minuutin latauksella virtaa saa 2 tunnin treeniin. Suunto 9 Peak Pro on Suomalaismerkin kaikkien aikojen tehokkain multisport-urheilukello, jonka akunkesto on markkinoita johtavaa luokkaa. 9 Peak Pron kestävyys on täysin omaa luokkaansa tiukkojen armeijastandardien ansiosta.

Suunto 9 Peak Pro

Täysin uudistettu Suunto 9 Peak Pro

Kun verrataan aikaisempaan 9 Peak Pro -malliin, ovat erot selvät. käyttöliittymän ulkoasu on uudistunut ja muuttunut samalla yhä helppokäyttöisemmäksi. Sovellusten ja toimintojen kuvakkeet ovat suuremmat ja värit ovat päässeet uuteen uskoon. Jopa kaksi kertaa aikaisempaa nopeampi käyttöliittymä helpottaa kellon arkista toimivuutta. Esimerkiksi urheilusuorituksen aikana on usein vaikea käyttää kellon ominaisuuksia, joten 9 Peak Pro:ssa on keskitytty juuri tämän hasteen ratkaisemiseen. Kellosta löytyy 97 erilaista urheilutilaa, joista muun muassa snorklaaminen on täysin uusi. Suunto 9 Peak Pro kykenee näyttämään snorklaus-syvyyden aina kymmeneen metriin asti.

Kuten urheilun ystävät tietävät, suorituksen aikana jokainen sekunti on kallisarvoinen. Suunto 9 Peak Pro on arvokas lisävaruste tuomaan tarkkaa tietoa urheilusuorituksista. 9 Peak Pro:ssa on uusi ja tehokas siru, jonka ansiosta kello reagoi kosketukseen nopeammin kuin ikinä aikaisemmin. Tämän ansiosta käyttö on huomattavasti aikaisempaa intuitiivisempaa ja selkeämpää. Suunto 9 Peak Pron huippuluokan GPS näyttää sijainnin, vauhdin ja etäisyyden yhä tarkemmin myös vaikeissa maasto-olosuhteissa.

Suunto 9 Peak Pro

Suunniteltu kestämään ja näyttämään tyylikkäältä

Runkorakenne on tuttu aikaisemmasta 9 Peak -mallista. Kello on markkinoiden kevyimpiä (55 g) ja ohuimpia (10,8 mm) älykelloja. Kaiken tämän lisäksi on keskitytty kestävään rakenteeseen. Kellon näyttö on kestävää safiirilasia, joten käytöstä syntyviä naarmuja ei tarvitse liiaksi pelätä. Suunto 9 Peak Pro on testattu sotilas-standardien mukaisesti Yhdysvaltain armeijan käyttämällä kestävyystestillä, johon kuuluu muun muassa paineen, äärilämpötilojen, iskun ja jäädytyksen testaus. Lisäksi kello on vedenkestävä sataan metriin asti.

Suunto 9 Peak Pron runko on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, ja tulee neljässä eri värivaihtoehdossa. Kelloa on saatavilla sinisenä, armeijan vihreänä, kokomustana ja kultaisena. Teräsrunkoinen Suunto 9 Peak Pro on hinnaltaan 499 euroa. Saatavilla on myös titaanirunkoinen Suunto 9 Peak Pro, josta on puolestaan olemassa hiekan sekä harmaan väriset vaihtoehdot. Titaanirunkoinen versio kellosta on kestävyydeltään vielä parempi kuin teräksinen. Titaanirunkoisesta vaihtoehdosta hyötyy etenkin vaikeassa maastossa liikkuvat käyttäjät sekä extreme lajeja harrastavat. Hintaa Tttaanirunkoiselle Suunto 9 Peak Pro:lle kertyy 629 euroa.

Kelloon voi hankkia lisävarusteeksi ylimääräisiä rannekkeita, joita pystyy vaihdella mieltymyksen ja tilaisuuden mukaan. Rannekemateriaaleja löytyy useita kuten pehmeä mikrokuitu, tekstiili sekä varin miellyttävä ja taipuisa silikooni. Jokaista rannekemateriaalia löytyy myös eri värissä. Rannekkeet Suunto 9 Peak Pro kelloon löytää helposti Keskisen Kellolta.

Suunto 9 Peak Pro on Suomalaista käsityötä, joka takautuu aina vuoteen 1936. Kello on valmistettu alusta loppuun Suomessa käyttäen uusiutuvaa energiaa. Kellot valmistetaan laadukkaista materiaaleista, jotta kestävyys on korkealla tasolla. Suunto 9 Peak Pro on valmistettu myös korjattavaksi, mikäli sille on tarvetta. Nämä käytännöt vähentävät jätteen määrää sekä minimoivat ympäristön kuormituksen.

Suunto 9 Peak Pro

Suunniteltu urheiluun ja seikkailuun

Suunniteltu käytettäväksi lajissa kun lajissa. Puhelimeen, tablettiin ja tietokoneelle saatavilla oleva Suunto applikaatio mahdollistaa kellon käyttämisen älylaitteen tukena. SuuntoPlus Store-kaupasta löytyy yli 200 yhteistyökumppaneiden tarjoamaa applikaatiota ja palvelua. Tärkeitä treeniominisuuksia ovat esimerkiksi suoritustaso- ja kunnonkohotustestit, mahdollisuus luoda oma treeniohjelma, palautumistila, reittien tutkiminen ja navigointi.

Suunto 9 Peak Pro -kellolla seuraat urheilusuorituksia, unen tietoja sekä rasitusta ja palautumista. Mallista löytyy sisäänrakennettu kompassi sekä GPS-seuranta ja -navigointi. Barometrinen korkeus ja GPS korkeus hyödyttävät vaeltajia ja suunnistajia. Suunto 9 Peak Pro:n juoksu, pyöräily ja uinti ominaisuudet ovat monipuolisia ja tarkkoja. Lisävarusteeksi kelloon voi ostaa Suunnon sykevyön. Vyö tallentaa sykkeesi sisäiseen muistiinsa myös urheilulajeissa, joissa puhelimen tai rannetietokoneen käyttäminen ei ole järkevää. Esimerkkejä tällaisista lajeista ovat mm. jääkiekko, jalkapallo. tiedot siirtyvät Suunto-laitteeseesi automaattisesti, kun vyö ja mittari ovat tarpeeksi lähellä toisiaan.

Merkittävimmät uudistukset 9 Peak Pro nähden

  • Uuden sukupolven prosessori
  • Parempi käytettävyys käyttöjärjestelmän uudistusten myötä. Parannettu fonttikoko ja ominaisuuksien löydettävyys
  • Jopa 50% pidempi akun kestävyys
  • Tuplasti enemmän GPS järjestelmiä, jonka ansiosta tarkempi GPS paikannus