Seikon upea SPB355 Alpinisti "kivikasvo" on täällä

Seikon yksi suosituimmista mallisarjoista nimitäin Alpinist saa upean lisäyksen SPB355J1 “Rock Face” Limited Editioni myötä. Seiko Alpinist on vuosien saatossa muodostunut yhdeksi Seikon ikonisista mallisarjoista ja se onkin saanut vakaan jalansijan Seikon valikoimasta.

Alpinist-mallisarja on Seikon yksi suosituimmista field watch tyyppisistä kelloista ja se on tunnettu sen pelkistetystä toiminnallisuudesta sekä tyylikkäästä ulkomuodosta. Alpinist mallisaarjalla on pitkä historia sen ulottuessa vuosikymmeniä taaksepäin ja se onkin yksi Seikon ensimmäisiä totisempia sporttikelloja. Mallin muotokieli on edelleen pysynyt varsin eleganttinen sen silti ollessa erittäin käytännöllinen ja toiminnallinen tehden siitä loistavan kellon jokapäiväiseen käyttöön.

Alpinistin helposti tunnistettava ominaispiirre on sen kaksi kruunua, joista alempi hallitsee kellon kehällä olevaa kompassia.

Seiko Prospex Alpinist SPB355 Rock Face

Alpinist Rock Face on häikäisevän tyylikäs ja käytännöllinen kokonaisuus

Uutta SPB355 Alpinist -mallia kutsutaan tuttavallisemmin “Rock Face” lempinimellä, eli vapaasti suomennettuna kivikasvona. Nimensä malli on saanut sen kellotaulun kiven kaltaisesta tekstuurista, joka antaa kellolle varsin ilmeikkään olemuksen. Taulun tekstuurissa on pientä metallin kaltaista heijastavuutta, jonka takia se leikittelee upeasti valon kanssa. Kellon värimaailma on suhteellisen hillitty mutta sen pienet yksityiskohdat ja elementit tuovat sen upeasti eloon. Kellon harmaalle kellotaululle tuo upeaa kontrastia sen siniset indeksit sekä viisarit. Viileän valkea lume kellon viisareissa sekä indeksien yläpuolella toimii loistavana pikanttina yksityiskohtana kellon hillitylle kokonaisolemukselle. Kellotaulun kehältä löytyvä kompassi on toteutettu teemaan sopien tummanharmaana, jonka valkoiset ja siniset merkinnät toimivat varsin tyylikkäästi yhdessä.

Jokapäiväistä käyttöä ajatellen hyvänä lisänä on kello kolmesta löytyvä päivämärää, joka on vielä varustettu pienellä suurennuslasilla. Kellon sporttisuutta ja käytännöllisyyttä ajatellen kellotaulu on suojattu erittäin kestävällä safiirilasikeella, eli naarmuista ja muista mahdollisista kolhuista ei tarvitse kovassakaan menossa huolehtia.

Kellon runko on ruostumatonta terästä, antaen sille jykevän ja luotettavan olemuksen ranteessa. Rungon pinnat ovat viimeistelty yhdistelemällä harjattuja sekä kiillotettuja pintoja, jotkja antaa kellolle oikein tyylikkään olemuksen niiden korostaen kellon muotoja. Pitkään pinnalla ollut trendi suurten kellojen suosimisesta ei onneksi ole yltänyt Alpinistin historialliseen muotokieleen ja sen hillittyyn kokoon. Kivikasvo Alpinist asettuu nimittäin loistavasti kokoluokkaan, mikä sopii useimpien ranteeseen mainiosti, rungon halkaisijan ollessa 39,5 mm. Korkeutta kellolla on myös varsin maltilliset 13,2 mm, eli puhumme varsin virtaviivaisesta kellosta. Sporttikellolle tyypillisesti on Alpinsit kellot suunniteltu käyttöä ajatellen ja ne onkin luokiteltu 20 atm eli 200 metrin vedenpitävyysluokkaa. Kello soveltuukin siis hyvin uintiin ja kevyeeseen sukeltamiseenkin, mutta suosittelemme vaihtamaan kellon rannekkeen silikoniseen tai kumiseen, mikäli tarkoituksena on aktiivisesti uida sen kanssa. Koneistona kellosta löytyy Seikon tuttu ja luotettava 6R35-automaattikoneisto, jolle on luvattu ruhtinaalliset 70 tuntia käyntivaraa.

Seiko Alpinist SPB355 Rock Face

Rock Face Alpinist sopii moneen asuun ja tilanteeseen

Alpinisti on vuosia ollut erittäin suosittu sen varsin järkevän koon ja tyylikkään olemuksen myötä. Mallin kellotaulut on poikkeuksetta toteutettu sisältämään upeita yksityiskohtia ja kellojen korkea viimeistelyn taso pitää huolen siitä että kello kestää tarkemmankin tutkailun. Rock Face Alpinist on erinomaisen upea lisäys Alpinistin linjastoon ja sitä on helppo suositella kenelle tahansa sen monikäyttöisyyden vuoksi.

SPB355 Alpinist kellot toimitetaan varsin mukavalla harmaalla kangasrannekkeella, joka on varustettu linkkulukolla. Kellojen mukana toimitetaan myös tyylikkään sininen nahkaranneke.

Kivikasvo Alpinistia on saatavilla rajoitettu vain 3000 kappaleen erä, joista jokainen on yksilöity niiden takakannseta löytyvällä kaiverruksella. Rock Face Alpinist kello on suunnattu vain euroopan markkinoille, mikä tekee siitä hyvin harvinaisen.

Kellojen toimitus on määrä alkaa lokakuussa 2022.