Paljon odotetut teräs CasiOak-kellot ovat viimeinkin täällä. Casion erittäin suositun GA-malliston rivieihin on julkistettu täysteräksinen GM-B2100 -malli, joka esiteltiin kolmessa upeassa värityksessä. Kellot tulevat markkinoille teräksen, ruusukullan sekä mustan värisinä ja niiden toimitus on määrä alkaa syyskuussa 2022. Teräksen värisen mallin hinta on 699€, mustan sekä ruusukullan 749€

Casion 2019 julkaisema GA-sarja on niittänyt arvostusta ja kunniaa julkaisustaan lähtien sen upean ulkonäön, näppärien ominaisuuksien sekä loistavan tuntumansa ansiosta. Mallin suuri suosio julkaisustaan lähtien on tehnyt siitä varsin yleisen tuttavan katukuvassa ja sen myötä myös erilaisia variaatioita siitä on tuotu markkinoille tasaiseen tahtiin. Mallisto on saanut useita uusia värityksiä alkuperäisen julkaisun lisäksi, mutta pelkkien värityksellisten muutosten lisäksi myös kuorimateriaalit ovat joissain malleissa nähnyt päivitystä. Uusien variaatioiden seasta löytyy puoli teräksinen malli, jossa teräksinen runko on yhdistetty Casion tuttuun resiini rannekkeeseen. Tästä tuli hittituote nopeasti sen upean ulkonäön sekä jämäkän tuntumansa ansiosta. Vaikka puoliteräksinen oli hyvin suosittu ja tykätty kokonaisuus, toimi se monelle alkupalana, joka herätti nälän koko teräksiselle variantille.

Nyt elokuussa 2022 pitkä odotus on viimeinkin päättynyt kun Casio on julkaissut markkinoille paljon odotetut koko teräksiset versiot CasiOak mallista. Odotus on ollut sen arvoinen sillä uudet mallit julkisettiin Casion uudella 5691-moduulilla, joka on varustettu valosta käyntienergiansa keräävällä Tough Solar ominaisuudella sekä kellon käyttöä ja tarkkuutta merkittävästi parantavalla Bluetooth yhteydellä.

Casio G-Shock GM-B2100 kello

Täys teräksiset Casio GM-B2100 -mallit ovat täynnä ominaisuuksia

Kvartsikellot ovat aina olleet luotettavia ja käytännöllisiä niiden pitkien akunkestojen ansiosta mutta uuden GM-B -mallin Tough Solar -ominaisuus pitää huolen siitä, että kellojen käyntivara ei pääse vahingossakaan loppumaan. Tough Solar mahdollistaa kellon kerätä käyntienergiaansa, jopa heikosta keinotekoisesta valosta, joten jopa sisätiloissa kello pystyy hyödyntämään valosta saatavaa energiaa itsensä lataamiseen. Kellon akustossa riittää käyntienergiaa yhtäjaksoisesti noin seitsemäksi kuukaudeksi normaalikäytössä, tai noin 18 kuukautta Power Save -asetuksella ilman että kello olisi altistunut valolle.

Kellojen Bluetooth-yhteys mahdollistaa kellon asetusten ja ominaisuuksien helpomman käytön suoraan puhelimesta käsin. Esimerkiksi herätysten asetusten säätö, ajastimien käyttö ja säätäminen sekä aikavyöhykkeiden säätö on helposti toteutettavissa puhelimen näytöltä. Ominaisuuksien käyttö on myös täysin mahdollista suoraan kellosta käsin.

Bluetooth yhteyden yksi tärkeimmistä omainsiuuksista on se kuinka se tuo kelloihin ominaisuuden, jossa ne tarkistavat itsenäisesti oman kellonaikansa neljä kertaa päivässä ja tarvittaessa säätävät itseään automaattisesti. Voit siis olla varma, että olet aina ajan hermolla, kellosi säätäessä itseään aktiivisesti ja näin varmistaen erittäin korkean tarkkuuden.

Bluetooth ominaisuus myös helpottaa elämääsi matkalla ollessasi, sillä voit säätää kellonaikaasi nappia painamalla oikeaan aikavyöhykkeeseen ilman sen kummempia operaatioita. Bluetooth ominaisuudet ovat käytössäsi helposti ja nopeasti ladattuasi Casion mobiilisovelluksen ja yhdistämällä kellosi puhelimeesi.

Casio G-Shock GM-B2100 kello

Simppeli ja käytännöllinen kellotaulun design

GM-B2100 -mallien kellotaulut ovat varsin simppelit sekä selkeät ja pienen digitaalisen näytön ansiosta kellojen ominaisuuksien käyttö on varsin helppoa. Kello yhdeksästä löytyvä analoginen indikaattori osoittaa käytössä olevan ominaisuuden ja tämän ominaisuuden käyttö tapahtuu oikeassa alakulmassa olevalta pieneltä digitaaliselta näytöltä. Digitaalisia näyttöjä on kaksi kappaletta, joista alemmalla tapahtuu varsinaisten ominaisuuksien käyttö. Kellon ominaisuuksien kuten ajastimen, sekunttikellon, herätysten sekä aikavyöhykkeiden vaihdon tiedot näkyvät niitä käytettäessä tältä alemmalta digitaaliselta näytöltä.

Kellon ollessa perustilassansa ylempi näistä kahdesta pienestä näytöistä näyttää sekunnit ja alemmalla pikkunäytöllä voi valita haluaako näyttää viikonpäivää, päivämäärää vai digitaalista aikaa. Näppäränä ominaisuutena kellossa on viisarien hetkellinen tieltä siirtäminen. Tämä tarkoittaa sitä, että kellosta löytyy mahdollisuus siirtää hetkellisesti sen analogisen näytön viisareita pois digitaalisen näytön tieltä. Light sekä Mode-näppäimiä samanaikaisesti painamalla, kello siirtää ystävällisesti viisarit hetkellisesti pois digitaalisen näytön tieltä.

Loistavat mittasuhteet

CasiOak-mallit ovat saaneet alusta asti paljon kehuja sen hyvästä rannetuntumasta, tarkoittaen että ne istuvat varsin miellyttävästi ranteeseen eivätkä tunnu yhtä suurilta mitä fyysiset mitat antaisivat ymmärtää. Kellojen halkaisija on varsin miehekäs 44,4 mm ja korkeutta 12,8 mm. Korkeus ja kellon halkaisija ovat kuitenkin varsin hyvässä suhteessa toisiinsa eikä kello vaikuta yhtään turhan korkealta tai kookkaalta ranteessa. Kuten voi jo arvata on koko teräksisetä kellosta puhuttaessa ei puhuta enää höyhensarjalaisesta painon suhteen. Kello kerää elopainoa noin 165 grammaa, joka on kuitenkin vielä varsin järkevissä lukemissa. Paino tuo kellolle jämäkän ja luottamusta herättävän olemuksen.

G-Shockit ovat tunnettu ronskeista ulkoasuistaan ja kursailemattomista olemuksistaan, mutta viimeistely on kuitenkin aina ollut varsin hyvää. Tässäkin mallissa rungossa on yhdistelty kiillotettuja sekä harjattuja pintoja, antaen kellolle ylvään ja ilmeikkään olemuksen. Kiillotetut pinnat leikittelevät valonsäteillä upeasti tuoden hyvää kontrastia harjattujen pintojen mattamaiselle viimeistelylle. Kellot ovat varsin esteettisiä ja niitä jaksaa ihastella pidemmänkin aikaa.

Mallin teräsranneke on varsin jämäkän ja miellyttävän oloinen. Rannekkeen lukosta löytyy aina arvostettu mikrosäätömahdollisuus, joten voit olla varma että rannekkeen saa säädettyä juuri sopivaksi.

Casio G-Shock GM-B2100 kello

Tyylikäs ja käytännöllinen kokonaisuus

Tauludesign kelloissa on hillityn tyylikäs, josta löytyy kuitenkin paljon pieniä yksityiskohtia sitä tarkemmin tutkiessa. Taulusta löytyy erilaisia tekstuureja sekä viimeistelyjä eri elementeistä, joka antaa sille ilmeikkään ja viimeistellyn olemuksen. Kellon viisareissa on hienostunutta kevyttä uritettua tekstuuria sekä viisarien lume tuo pienen vihertävän värityksen niille. Taulussa oleva G-Shock logo on korotettu ja se leikittelee valolla upeasti eri valaistuksissa. Digitaalisen näytön reunat ovat viistetyt ja toteutettu varsin tyylikkäästi ja kokonaisuuteen hyvin sopivasti.

Solar-ominaisuuden mukana kelloon on tuotu huomattavasti aikaisempaa tehokkaampi ja kirkkaampi valo, jolla kellotaulun saa valaistua kellonajan lukua varten. Kellosta löytyy myös luminoidut viisarit sekä indeksit, jotka jäävät hetkeksi hohtamaan kellon taustavalon käytön jälkeen.

#Fun fact

Mallisarja on saanut CasiOak lempinimen sen yhdennäköisyydestä Audemars Piguetin Royal Oak -mallin kanssa. Kellojen kulmikas muotoilu sekä integroitu ranneke antavat kieltämättä kelloille samantyyppisen olemuksen.