Samsung Galaxy Watch5 ja Watch5 Pro ovat paljon odotetut uutuudet, jotka parantelevat jo ennestään suosittua ja ylistettyä Samsungin Galaxy Watch -kellosarjaa. Uusissa Watch5 ja Watch5 Pro -malleissa yhdistyy yhdet luokkansa parhaimmista ominaisuuksista varsin virtaviivaiseen ja tyylikkääseen ulkomuotoon, joka näyttää hyvältä ja tarjoaa paljon käytännöllisiä ominaisuuksia elämän eri tilanteisiin. Samsungin älykellot ovat olleet erittäin suosittuja niiden huippuominaisuuksien ja kattavien personointimahdollisuuksien ansiosta.

Samsung Galaxy Watch5 -sarja pitää sisällään Galaxy Watch5 sekä Watch5 Pro -mallit. Normaali Galaxy Watch5 -malli on saatavilla kahdella eri kokoisella rungolla, 40 mm sekä 44 mm. Galaxy Watch5 Pro on saatavilla vain 45 mm kokoisena. Keskenään normaali sekä Pro malli ovat ominaisuuksiltaan pitkälti samat, mutta Pro malli tuo tullessaan muutamia ulkoilussa käytettäviä ominaisuuksia, merkittävästi paremman akunkeston sekä käyttöä helpottavan bezelin.

Uudet Galaxy Watch5 sekä Galaxy Watch5 Pro -mallit sisältävät ominaisuuksiltaan paljon samaa aikaisempien Watch4 ja Watch 4 Classic -mallien kanssa, mutta uusi Galaxy Watch5 -sarja on kokonaisuudessaan viimeistellympi ja kellon käyttö on virtaviivaistettu. Samsung Galaxy Watch5 jakaa visuaalisesti paljon samaa aikaisemman Watch4 version kanssa, mutta uuden malliston muutokset keskittyvätkin kellon ominaisuuksiin ja käyttöä parantaviin tekijöihin eikä niinkään ulkoisiin. Galaxy Watch5 -mallin erottaa ulkoisesti aikaisemmasta muun muassa sen rungon oikeassa kyljessä, nappien välissä olevasta mikrofonin rei´ästä, sekä kellon takakannessa olevasta uudesta sensorista.

Galaxy Watch5 ja Galaxy Watch5 Pro mallien uutena erittäin arvostettavana ominaisuutena on niiden safiirilasi. Kellojen näyttöjä suojaamaan on päivitetty kelloalalta tuttu, erittäin arvostettu safiirilasike, joka tunnetaan käytännössä naarmuuntumattomana materiaalina. Kellojen ollessa koko päivän ranteessa ovat ne hyvin alttiita pienille naarmuille ja kolahduksille. Safiirilasi on yksi kovimmista mahdollisista materiaaleista, joita kellojen lasikkeina käytetään ja se tarjoaakin parasta mahdollista suojaa arvokkaille kellojen näytöille arjen käänteissä.

Samsung Galaxy Watch 5-älykello

Täysin uudistettu Samsung Galaxy Watch 5 Pro

Aikaisemman Watch4 Classic -mallin korvaa Galaxy Watch5 Pro, jonka ulkoasu on tyystin erilainen aikaisemman Classic-mallin kanssa. Mallin kokonaan uudistunut muotokieli sekä aikaisemmasta mallista tuttu kierrettävän bezelin poistaminen antavat uudelle Pro-mallille tyylikkään olemuksen. Watch 4 Classic -mallista tuttu kierrettävä bezel on uudessa mallissa korvattu virtaviivaisella kiinteällä elementillä, joka hyödyntää haptista teknologiaa imitoidakseen bezelin liikettä, pienten värähdysten avulla. Galaxy Watch5 Pro -kellon runkomateriaali on myös vaihdettu aikaisemmin käytetystä teräksestä, erittäin kevyeeseen ja kestävään titaaniin. Tämä runkomateriaalin muutos muuttaa kellon tuntumaa merkittävästi, tehdessään siitä varsin kevyen ja huomaamattoman ranteessa.

Galaxy Watch5 sekä Galaxy Watch5 Pro -kellojen akut ovat kasvaneet entisestään, joka tarkoittaa erittäin hyvää akunkestoa molemmille malleille. Erityisenä huomioin arvioisena seikkana on Galaxy Watch5 Pro, joka pakkaa ennen näkemättömän suuren, jopa 590mAh akun, joka asettaa Galaxy Watch5 Pro -kellon johtoasemaan älykellojen akkujen suhteen.

Galaxy Watch5 sekä Watch5 Pro -mallien uudet suuremmat akut ovat paranneltu niiden latausominaisuuksien osalta. Kellojen langaton latausnopeus on kasvanut merkittävästi, joka on erittäin toivottu ominaisuus älykelloilta niiden viettäessä näin enemmän aikaa ranteessa ja vähemmän latauksessa.

Samsung Galaxy Watch 5-älykello

Uudet upeat väritykset

Kelloista pienin eli 40mm Galaxy Watch5 -malli on saatavilla kolmessa eri värissä: mustana, ruusukultaisena sekä hopea-liilana, jossa runko on teräksen värinen ja ranneke liila. 44mm Galaxy Watch5-malli on saatavilla kolmessa eri värissä: safiirin sinisenä, mustana sekä hopea-valkoisena, jossa runko on teräksen värinen ja ranneke valkoinen. Galaxy Watch5 Pro julkaistaan kahdessa värityksessä: mustana sekä titaanin harmaana.

Kellojen rannekkeet ovat erittäin taipuisat ja miellyttävät sekä rannekkeiden soljet on suunniteltu varsin käytännöllisesti niiden jättäen rannekkeen ylimääräisen osan rannekkeen ja ranteen väliin. Tämä pieni mutta erittäin järkevä ominaisuus on tärkeä päivittäisessä kellon käytössä, jotta rannekkeen ylimääräinen osa ei tartu vahingossa esimerkiksi taskun reunaan joka kerta kun laittaa kättä taskuun tai vaikka laukkuun. Galaxy Watch5 -mallin rannekkeesta löytyvä perinteisempi solki on varsin helppokäyttöinen ja näppärä, mutta Galaxy Watch5 Pro -mallista löytyvä täysin uudenlainen rannekkeenlukko on jotain, mistä mielellään maksaa hieman ekstraa.

Pro-malleista löytyvä uusi taittolukko on erinomainen lisäys muutenkin vakuuttavaan malliin, sillä kerran säädettyäsi rannekkeen pituuden voit jatkossa näppärästi vain napsauttaa soljen auki kelloa ranteeseen laittaessasi. Uusi Pro-mallien solki tekee rannekkeesta erittäin helppokäyttöisen sekä varsin mukavan ranteessa, lisäämättä monia millejä turhaa paksuutta.

Samsung Galaxy Watch 5-älykello

Samsung Galaxy Watch5 hinta

Kellon hinta määräytyy kellon koon ja haluttujen yhteyksien mukaan. Hinta-haitari on 299–519 euroa lähtien pienimmästä Watch5, 40 mm Bluetooth kellosta ja kalleimman ollessa Galaxy Watch5 Pro, 45 mm LTE -malli. Bluetooth- ja LTE-mallien ero on niiden kyky toimia itsenäisesti ilman puhelinta. Bluetooth-mallit tarvitsevat rinnalleen aina puhelimen saadakseen verkkoyhteyden ja siten käyttääkseen sen erinäisiä ominaisuuksiaan. LTE-mallit pystyvät toimimaan itsenäisesti eli voit jättää puhelimesi kotiin lähtiessäsi lenkille ja silti saada viestit ja musiikin suoraan kelloosi. LTE-mallit tukevat myös puheluiden soittamista eli voit soittaa kellosta käsin ilman puhelinta.

LTE-mallien eSIM yhteys täytyy aktivoida operaattorillasi, jotta voit käyttää sen 4G-ominaisuuksia. LTE-kellot toimiva kuitenkin myös ilman 4G-yhteyden aktivointia normaalin älykellon tapaan, suoraan puhelimeen yhdistämällä. LTE-mallit siis pohjimmiltaan tarjoavat täysin vastaavan kellon kuin Bluetooth-mallit, mutta lisänä on niiden eSIM-valmius ja siten 4G-yhteyden käyttö.

Persoonallisin älykello

Erittäin pidetty ominaisuus Samsungin älykelloissa on niiden käyttöliittymän muokattavuus. Uudessa Samsung Galaxy Watch5 -älykellossa on entistä laajemmat mahdollisuudet muokata kellotaulujen designeja ja niiden toimintoja, jotta saat ne juuri itsellesi sopiviksi. Muokattavuus ei myöskään rajoitus pelkästään kellotaulun esteettisiin ominaisuuksiin, sillä pystyt hallitsemaan käyttöliittymän erinäisiä muitakin asetuksia, kuten esimerkiksi kosketuksen pituutta ja erilaisia käyttöä helpottavia ja parantavia värinkorjauksen ominaisuuksia.