Kultaista keskitietä vai todellista seikkailua? Valinta on sinun, mutta Suunto Vertical tarjoaa kaiken, mitä uskaliaimmatkin tutkimusmatkailijat tarvitsevat. Tämän kellon markkinoiden paras akunkesto ja tarkkuus tekevät siitä täydellisen kumppanin korkeimpien huippujen valloittamiseen ja haastavien maastojen tutkimiseen. Näin voit keskittyä nauttimaan seikkailustasi ja luottaa siihen, että kello pitää sinut turvassa ja kartalla.


Suunniteltu kestämään

Suunto Vertical yhdistää toiminnallisen suomalaisen muotoilun ja korkealaatuiset materiaalit, kuten safiirilasin, ruostumattoman teräksen ja valituissa malleissa titaanin. Suunto Vertical tarjoaa sinulle huippuluokan urheilukellon, joka on kaiken lisäksi testattu sotilas-standardien mukaisesti.


Perusmallissa runko on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Teräsrunkoisesta mallista löytyy neljä eri värivaihtoehtoa. Kelloa on saatavilla mustana, rubiininpunaisena, limenvihreänä ja hiekanvärisenä. Teräsrunkoinen Suunto Vertical on hinnaltaan 599 euroa. Saatavilla on myös titaanirunkoinen versio, josta löytyy neljä värivaihtoehtoa: hiekanvärinen, oranssi, vihreä sekä musta. Titaanirunkoinen versio kellosta on kestävyydeltään vielä parempi kuin teräksinen – tästä hyötyy etenkin vaikeassa maastossa liikkuvat käyttäjät sekä extreme-lajeja harrastavat. Hintaa titaanirunkoiselle Suunto Vertical -kellolle kertyy 799 euroa.


Kellon näyttö on kestävää safiirilasia, joten käytöstä syntyviä naarmuja ei tarvitse liiaksi pelätä. Suunto Vertical on testattu sotilas-standardien mukaisesti Yhdysvaltain armeijan käyttämällä kestävyystestillä, johon kuuluu muun muassa paineen, äärilämpötilojen, iskun ja jäädytyksen testaus. Lisäksi kello on vedenkestävä sataan metriin asti.

Suunto supertarjoukset

Tekniset tiedot:

Mitat: 49 x 49 x 13,6 mm

Paino: ruostumaton teräs (86g) ja titaaniversio (74g)

Kehän materiaali: titaani tai ruostumaton teräs

Rungon materiaali: lasikuituvahvistettu polyamidi

Rannekkeen leveys: 22 mm

Rannekkeen materiaali: silikoni

Kellolasi: safiirilasi

Näytön koko: 1.4” (280 x 280 px)

Vesitiiveys: 100 metriin asti


Varmista turvallisuus haastavissa ympäristöissä

Suunto Verticalin intuitiiviset kartat ovat erinomainen apuväline, joka tarjoaa kaiken tarvitsemasi tiedon maastosta. Karttanäkymät esittävät korkeuskäyrät, vesialueet, reitit ja muut tärkeät kiintopisteet kolmella eri tavalla, auttaen sinua hahmottamaan ympäristöäsi. Turvallisuuden takaamiseksi kaikkia navigointitoimintoja voidaan käyttää myös offline-tilassa. Et siis koskaan eksy tutkimusretkilläsi!


Korkeusmittari, ilmanpainemittari ja kompassi tarjoavat lisätietoa ympäristöstäsi ja helpottavat sen hahmottamista. Haastavissa olosuhteissa nämä ominaisuudet voivat olla elintärkeitä. Suunto Vertical pitää sinut turvassa myös sääolosuhteiden osalta: myrskyvaroitus ja reaaliaikaiset sääennusteet auttavat sinua suunnittelemaan reittisi turvallisesti.

Suunto Vertical

Markkinoiden paras akunkesto

Seikkailuhenkiset ja aktiiviset ihmiset viettävät usein paljon aikaa ulkona, kaukana sähköverkoista ja latausmahdollisuuksista. Tällöin urheilukellon pitkä akunkesto varmistaa, että laite pysyy päällä koko retken ajan ja tarjoaa tarvittavat tiedot, kuten sykkeen, GPS-sijainnin ja aktiviteettiseurannan. Suunto Vertical ranteessa sinun ei tarvitse tehdä kompromisseja akunkeston tai tarkkuuden suhteen, sillä se yhdistää molemmat parhaalla tavalla. Suunto Verticalin akunkesto on kilpailijoitaan parempi: titaaninen malli saa lisävirtaa auringosta, joten akku kestää 85 tuntia kun harjoittelun seuranta ja tarkin GPS-sijainti on päällä. Ruostumattomasta teräksestä valmistetussa mallissa vastaava aika on 60 tuntia. Päivittäistilassa teräsrunkoisen Suunto Verticalin akku kestää jopa 60 päivää, ja titaanista valmistettu auringossa latautuva malli toimii jopa yhden kokonaisen vuoden ilman latausta! Auringossa latautuminen lisää akun kestoa yli 30 %.

Toisin kuin monien kilpailijoiden tuotteissa, Suunto Verticalin pitkä akunkesto ei heikennä sen tarkkuutta. Se hakee tiedot kaikista viidestä suurimmasta satelliittijärjestelmästä kaksinkertaisen Dual Frequency -sykelähetystaajuuden avulla ja vastaanottaa signaalit nopeammin ja luotettavammin. Akunkeston vertailu on tehty harjoittelutilassa parhailla mahdollisilla tarkkuusasetuksilla.

Suunto Vertical

Valmistaudu seuraavaan seikkailuusi

Urheilijoiden unelma on viimein totta – tämä kello on suunniteltu erityisesti aktiivisen ja monipuolisen liikkujan tarpeisiin. Yli 95 erilaista urheilutilaa mahdollistavat omien suosikkilajien seurannan, olipa kyse sitten pyöräilystä, juoksusta, uinnista tai murtomaahiihdosta. Kello ei jätä sinua pulaan, vaan pysyy mukanasi kaikissa lajeissa ja auttaa kehittämään suorituskykyäsi.


Monipuolisten urheilutilojen ansiosta voit seurata harjoituksiasi entistä tarkemmin ja saada yksilöllisiä vinkkejä suoritustesi parantamiseksi. Kello räätälöi datan keräämisen juuri sinun lajiisi sopivaksi, jolloin saat hyödynnettyä kaiken irti treeneistäsi. Lisäksi kellon kestävä rakenne ja vesitiiviys varmistavat, että se pysyy mukanasi niin maalla kuin vedessäkin.


Jos kaipaat lisää ominaisuuksia, voit mukauttaa kelloasi SuuntoPlus Storen avulla. SuuntoPlus Storesta saat sovellukset kiipeilyyn, Cooperin testiin ja moniin muihin suorituksiin!


Suunto Vertical - ympäristöystävällinen valinta ääriolosuhteiden asiantuntijalta

Suunto Vertical on suomalainen huippulaadukas urheilukello, jonka valmistus tapahtuu 100-prosenttisesti uusiutuvaa energiaa käyttäen. Suomessa sijaitseva tuotantolaitos takaa korkean laadun ja ympäristöystävällisyyden, sillä Suomessa on pitkät perinteet ääriolosuhteiden asiantuntemuksesta.


Kellossa yhdistyvät luotettavuus, tarkkuus ja ympäristöystävällisyys. Suunto Verticalin hiilijalanjälki on laskettu (hiilijalanjälki 6,59 kg CO2e), ja se on täysin hiilikompensoitu. Tämä tarkoittaa, että kello on paitsi laadukas ja monipuolinen, myös kestävä valinta ympäristön kannalta.


Suunto Vertical on erinomainen esimerkki siitä, miten voimme yhdistää teknologian, suorituskyvyn ja ympäristöystävällisyyden saumattomasti. Valitsemalla tämän kellon voit olla varma, että tuet paitsi kotimaista osaamista, myös kestävää kehitystä ja luonnonvarojen säästämistä. Näin voit nauttia aktiivisesta elämäntyylistäsi hyvällä omallatunnolla.

Aarni x Aalto

Yhdistä Suunto-sovellukseen

Suunto Vertical suunniteltu käytettäväksi lajissa kuin lajissa. Puhelimeen, tablettiin ja tietokoneelle saatavilla oleva Suunto-applikaatio mahdollistaa kellon käyttämisen älylaitteen tukena. Suunto-sovelluksella suunnittelet, analysoit ja jaat urheiluharjoitustesi tiedot! Sen avulla voit myös muodostaa yhteyden muihin palveluihin, kuten Stravaan, ja saada käyttöösi lisää toimintoja. SuuntoPlus Store-kaupasta löytyy yli 200 yhteistyökumppaneiden tarjoamaa applikaatiota ja palvelua. Tärkeitä treeniominisuuksia ovat esimerkiksi suoritustaso- ja kunnonkohotustestit, mahdollisuus luoda oma treeniohjelma, palautumistila, reittien tutkiminen ja navigointi.

Suunto-sovelluksen tärkeimmät ominaisuudet

Kattava karttavalikoima: suunnittele ja analysoi reittejäsi 3D-karttojen, lämpökarttojen, tienpinnan tyypistä kertovien tietojen tai lumivyöryistä varoittavien maastokarttojen avulla.

Training zone: seuraa harjoituskuormitustasi, palautumistasi koskevia tietoja ja edistymisestäsi kertovia yhteenvetoja Training zone -tilassa ja hyödynnä Suunto Coachin AI-pohjaista opastusta.

Harjoitusten suunnittelu: luo oma treeniohjelmasi Suunto-sovelluksessa ja hyödynnä kellosi kautta saatavilla olevaa reaaliaikaista harjoitteluohjausta.

Yhdistä kumppanipalveluihin: hyödynnä yli 200 kumppanisovelluksen palvelut ja kilpaile Strava-segmenteillä tai harjoittele Training Peaks -suunnitelmien avulla.


Älä tyydy keskinkertaisuuteen, vaan valitse Suunto Vertical ja koe todelliset seikkailut luonnossa. Tämä kello on luotettava kumppanisi, joka auttaa sinua saavuttamaan unelmasi, olipa kyse sitten vuorikiipeilystä tai arkiliikunnasta. Samalla tuet suomalaista osaamista ja kestävää kehitystä – valinta, josta voit olla ylpeä.

Katso kaikki Suunto Vertical -urheilukellon värit ja ennakkotilaa omasi!