Kaikki alkoi luonnoksista. Aarnilla oli kunnia päästä tutkimaan Alvar ja Aino Aallon ainutlaatuisia luonnosvihkoja ja suunnittelijaparin kädenjälkeä yhdessä palkitun muotoilijan Harri Koskisen kanssa. Tiiviissä yhteistyössä Aaltojen perillisten kanssa syntyi elegantti ja moderni Aarni X Alvar & Aino Aalto- kellomallisto, joka henkii Aaltojen filosofiaa sekä muotokieltä, asettuen osaksi suurta pohjoismaista muotoiluperinnettä.


Alvar ja Aino Aalto – Muodon mestarit

Alvar ja Aino Aalto olivat modernin arkkitehtuurin ja muotoilun pioneerejä. Heidän työnsä ja designklassikot ovat jättäneet jälkensä lukuisiin koteihin ja sydämiin ympäri maailman. Aarni puolestaan on suomalainen kelloyhtiö, joka tunnetaan sitoutumisestaan kestävään kehitykseen ja käsityötaitoon. Erilaisista taustoistaan huolimatta Aalto ja Aarni jakavat intohimon muotoiluun ja sitoutumisen laatuun.

kihlasormusten eri materiaalit

Nyt Aaltojen estetiikka ja suomalainen muotoiluperintö kulkevat ranteessa modernina klassikkona. Keskiviikkona 5.4.2023 lanseerattu mallisto koostuu 7 kellosta. Tunnetut Aaltojen muotoilun elementit, kuten pyöreäkoloinen ritiläkuviointi, Aino- lasisarjasta tutut porrastukset sekä Aaltojen lempipuu, koivu, yhdistyvät nyt moderneiksi rannekelloiksi. Jokainen kello on valmistettu samalla huolellisuudella ja sitoutumisella laatuun, josta Aalto oli tunnettu.


Aaltojen käden jäljellä

Aallolla ja Aarnilla oli myös ainutlaatuiset lähestymistavat muotoiluun, jotka täydensivät toisiaan. Aalto tunnettiin funktionaalisesta, veistoksellisesta lähestymistavastaan arkkitehtuuriin, kun taas Aarnin lähestymistapa kellojen valmistukseen perustui yksinkertaisuuteen ja toimivuuteen.


Kellomalliston on Aaltojen muotoiluun nojaten suunnitellut palkittu suomalainen muotoilija Harri Koskinen. Koskinen yhdisti Aaltojen lempimateriaalin koivun ja ikonisen muotokielen tunnistettavimmat yksityiskohdat, kuten veistoksellisen reikäkuvioinnin, puuritilät ja porrasrakenteen.Yhdessä he loivat kellomalliston, joka yhdisti molempien maailmojen parhaat puolet - minimalistisen muotoilun ja käytännöllisyyden.

kihlasormusten eri materiaalit

Aaltojen lempimateriaalista – koivusta

Puu on samaan aikaan sekä herkkää että vahvaa, aivan kuten Aaltojen muotokieli. Aallot olivat puun työstämisessä ja taivuttamisessa alansa pioneereja ja sittemmin ikoneja. Koivu oli myös Ainon ja Alvarin lempimateriaali, jonka vahvuuttaa ja pehmeyttä he ihailivat. Puun arvostuksessa sekä sen käsittelytaidon kehittäjinä Aallot olivat edellä aikaansa. Jokaisella puulla on tarinansa, ne ovat yksilöitä. Koivu kasvaa hitaasti läpi 4 vuodenajan, tehden siitä lujaa ja kestävää. Kelloissa käytetään sertifioitua, kestävästi kasvanutta suomalaista koivua. Puu tuo rannekelloon syvemmän ulottuvuuden. Se on enemmän kuin esine, se on palapohjoista metsää, pala sielunmaisemaa. Ja nyt myös pala muotoiluhistoriaa. Puhtaat linjat ja puun ainutlaatuinen käsittely antavat tälle kellolle tyylikkään ilmeen, joka tunnestusti kestää aikaa, ja vain paranee vanhetessaan. Suomalainen koivu taipuu jälleen kerran. Nyt kelloksi.

Aarni x Aalto

Villa Flora Limited Edition – Aaltojen rakkaan kesäpaikan inspiroimana

Aino ja Alvar arvostivat työn vastapainona suuresti perheen kesken vietettyä vapaa-aikaa. Aino suunnitteli vuonna 1926 Aalloille oman kesäkodin järven rantaan koivujen katveeseen. Siellä koko perhe vietti yhdessä kesiä päästen rentoutumaan luonnon helmaan uiden, soudellen ja rauhoittuen. Rakas kesäpaikka sai nimekseen Villa Flora.

Aarni x Aalto

Nyt lähes vuosisata myöhemmin pihakoivut ovat kasvaneet korkeuksiin ja pari niistä on vuosikymmenten varrella versonnut liian lähelle Villa Floraa. Nämä puut oli kaadettava, mutta niiden tarina saa arvokkaan jatkon. Aaltojen kesämaisemien koivu yhdessä ikonisen designin kanssa koristavat ainutlaatuista 1000 kappaleen Villa Flora Limited Edition kelloerää.

Aarni x Aalto -kellomallisto ennakkomyynnissä Keskisen Kellolla nyt!