Mikä sopisi paremmin rippilahjaksi kuin ajaton ja klassinen rippiristi? Rippiristi on perinteinen rippilahja, jonka jokainen konfirmoitu käytännössä saa. Yleensä kummi antaa lahjaksi rippiristin. Sekaannuksien välttämiseksi suosittelemmekin sopimaan yhteisesti ennen lahjan hankintaa, kuka tulee olemaan vastuussa ristin hankinnasta. Pelkän rippilahjan lisäksi ristillä tulee olemaan nuorelle kokoaan suurempi merkitys. Toisille se on uskon fyysinen symboli, toisille taas rakas koru ja asuste, joka vie muistot nuoruuden tärkeään merkkipäivään. Sen merkittävyyden vuoksi rippiristien hankintaan kannattaakin panostaa ja harkita kunnolla, minkälaisesta rippirististä nuori pitäisi.


Millainen rippiristi pojalle?

Rippiristi pojalle voi olla joko kultainen tai hopeinen. Haluttua materiaalia voi ja kannattaakin kysyä lahjansaajalta itseltään. Jos kuitenkin haluat pitää rippiristin hankinnan täytenä yllätyksenä, perinteinen hopea on varma vaihtoehto jonka kanssa ei voi mennä vikaan. Suosittu ja pidetty malli poikien rippiristiksi on esimerkiksi Lumoavan Polku-rippiristi, jota meiltä löytyy valikoimastamme useana eri vaihtoehtona.


Miten valita rippiristi tytölle?

Rippiristi tytölle kannattaa valita lahjansaajan tyylin mukaisesti. Mikäli olet etsimässä edullista rippiristiä tytölle, hopeinen on mainio vaihtoehto. Siro rippiristi on monen nuoren toive, mutta lahjansaajalta kannattaa tiedustella millaista rippiristiä juuri hän toivoisi. Mikäli tahdot antaa lahjaksi jotain hieman arvokkaampaa ja ajatonta, on kultainen rippiristi tytölle erinomainen vaihtoehto.Onko hopeinen rippiristi sopiva rippilahja?

Hopeinen rippiristi on erinomainen rippilahja! Hopea on kaunis mutta samalla edullinen rippiristeissä käytetty materiaali. Hopea tosin tummuu ajan kuluessa, mutta sen voi aina kiillottaa uudestaan. Useimmiten koruissa käytettävä hopea on niin sanottua sterling-hopeaa eli metalliseosta, johon on sekoitettu pieni määrä toista metallia. Sterling-hopeassa 92,5% seoksesta on hopeaa ja loput toista metallia. Metalliseos tehdään hopean kestävyyden ja kovuuden lisäämiseksi, sillä puhdas hopea on korukäyttöön liian pehmeää. Useimmiten seosmetallina sterling-hopeassa käytetään kuparia. Rodinoitu hopea sen sijaan tarkoittaa, että korun pinta on päällystetty ohuella kerroksella rodiumia. Rodinoitu hopeakoru ei tummu ja se on myös kirkkaamman värinen kuin rodinoimaton.


Suositut mallit — rippiristi hopea


Miten valita kultainen rippiristi?

Hopean tavoin myös kultakoruissa käytetään kultaseoksia. Seoksen ansiosta kultakorusta tulee kovempi sekä kestävämpi. Kullan karaattimäärä kertoo, kuinka paljon kultaseoksessa on puhdasta kultaa. Puhdas kulta on 24 karaatin kultaa, mutta puhtaan hopean tavoin sekään ei pehmeytensä vuoksi sovi korukäyttöön. Yleisimmät kultaseokset ovat 18 karaatin kulta (75% puhdasta kultaa) ja 14 karaatin kulta (58,5% puhdasta kultaa). Useimmiten seosmetalleina kullassa käytetään hopeaa, sinkkiä ja kuparia. Kulta on ollut kautta aikojen erittäin arvostettu ja haluttu metalli koruissa. Sen arvostuksesta kertoo myös sekin, että urheilukilpailuissa parhaiten menestyneelle annetaan usein kultamitali voiton merkiksi.


Suositut mallit — kultaiset rippiristitMiksi valkokultainen rippiristi on niin suosittu rippilahja?

Valkokultainen rippiristi on suosittu vaihtoehto sen upean värin vuoksi. Se sopii erinomaisesti niin pojille kuin tytöillekin. Valkokullassa kultaan lisätään jotakin valkaisevaa metallia, useimmiten palladiumia. Usein valkokulta saatetaan myös pintakäsitellä rodiumilla jotta koru saisi mahdollisimman kauniin kiillon ja halutun tasaisen sävyn.


Suositut mallit — valkokultainen rippiristiVuoden 2024 trendikkäimmät rippiristit

Miksi valita koristeellinen rippiristi tai vielä tarkemmin timanttinen sellainen? Timantti on tunnettu sen kauneudesta ja kestävyydestä, aivan kuten rippiristin tulisi olla. Se on symboli, joka kantaa mukanaan uskon, toivon ja rakkauden sanomaa, ja joka ilahduttaa lahjan saajaa elämän eri vaiheissa. Timantti ei koskaan menetä hohtoaan eikä tyylikkyyttään. Riippumatta siitä, kuinka ajat ja muoti muuttuvat, timanttinen rippiristi säilyy aina klassisena asusteen ja koruna, jonka voi ottaa esille uudestaan ja uudestaan. Kokoelmassamme on laaja valikoima timanttisia ja zirkonioilla koristeltuja rippiristejä. Olipa lahjan saajan maku klassinen, moderni tai jopa vintage, löydät varmasti korun, joka sopii heille täydellisesti.


Suositut mallit — lisää säihkettäTee rippirististä persoonallinen - Meiltä saat ilmaisen kaiverruksen

Mitä jos tekisit rippirististä uniikin? Rippiristin tuotesivulla voit helposti lisätä koruun kaiverruksen raksittamalla ''haluan ilmaisen kaiverruksen'' ruudun. Kun olet valinnut ilmaisen kaiverruksen pääset valitsemaan mieluisan fontin sekä kirjoittamaan kaiverrettavan tekstin tekstikenttään. Muistathan olemaan tarkka viestin oikeinkirjoituksessa sekä ottaa huomioon kentän alla ilmaistun merkkien maksimimäärän. Kaiverrus ei vaiikuta juuri lainkaan toimitusaikaan, eli mattimyöhäiset voivat myös hyödyntää palvelun rauhallisiin mielin. Ilmaisen kaiverruspalvelumme ansiosta tämä käy helposti! Aivan kaikkia malleja ei valitettavasti voi kaivertaa, mutta toteutamme kaiverrustoiveesi mielellämme kaikkiin malleihin joihin kaiverrus on mahdollista toteuttaa. Kaiverrettuja tuotteita ei voi palauttaa.


Rippiristi — usein kysytyt kysymykset

Keräsimme alle muutaman rippiristi-kysymyksen joita meiltä usein kysytään. Otathan yhteyttä mikäli et löydä vastausta omaan kysymykseesi. Autamme sinua mielellämme!


Kuka antaa rippiristin?

Rippiristin antaa tavallisesti konfirmoidun kummi. Tähän voi kuitenkin olla myös poikkeuksia, ja on hyvä sopia etukäteen kuka vastaa rippiristin hankinnasta.


Milloin rippiristi puetaan kaulaan?

Rippiristin ylleen laittamisen ajankohta ei ole niin tarkkaa kuin esimerkiksi ylioppilaslakin kanssa. Monesti nuori saa rippiristin kummiltaan jo ennen konfirmaatiopäivää, jolloin hän voi astella konfirmaatioon uusi riipus kaulassaan. Ei ole myöskään etikettivirhe antaa rippiristiä lahjaksi vasta itse juhlassa.


Miten valitsen rippiristiin ketjun?

Ellei kaksiväristä ristiriipusta erikseen ole toivottu, kannattaa rippiristin ketju valita samasta materiaalista kuin itse ristikin. Ikävien yllätysten välttämiseksi on tärkeää varmistaa ennen ostamista, että ketju on riittävän ohut mahtuakseen riipuksen renkaasta lävitse.