Rippilahjan valinta on ainutlaatuinen tilaisuus muistaa ripille päässyttä nuorta jollain merkityksellisellä ja pysyvällä. Rippiristin valinnasta puhuimme jo kattavasti rippiristi blogissamme, jonka pääset lukemaan täältä.

Tässä oppaassa keskitytään esittelemään muita rippilahjaideoita, jotka säilyttävät arvonsa ja merkityksensä vuosien saatossa. Kun aletaan pohtimaan, mitä voisi antaa rippilahjaksi, on tärkeää miettiä lahjan pitkäikäisyyttä ja henkilökohtaista arvoa. Ajatonta designia noudatteleva kello tai koru kestä aikaa, sekä kasvattaa merkitystään vuosi vuodelta.

Toisin kuin rippilahjaksi saatu raha, joka saattaa valitettavan nopeasti ja huomaamatta kadota pienten ostosten myötä jättämättä pysyvää muistoa, fiksusti valittu koru tai kello on jokapäiväinen muistutus nuorelle tästä erityisestä hetkestä elämässä.

Lahjakortti on myös aina varma ja suosittu lahjaidea. Lahjakortti mahdollistaa saajan valita itselleen varmasti mieluisan tuotteen, mikä antaa hänelle paljon vapautta valita ja varmistaa, että lahja on varmasti jotain, jota he todella arvostavat ja joka tulee siten myös muistuttamaan vuosikaudet lahjan antajasta lämmöllä.

Mikä olisi hyvä rippilahja pojalle?

Lahjan valinnassa on hyvä keskittyä sellaisiin tuotteisiin, jotka kestävät aikaa ja tulevat palvelemaan lahjansaajaa vuosia eteenpäin. Rippijuhlat ovat osa niin kutsuttua perinteistä suomalaista aikuistumisriittiä ja monesti onkin tapana antaa pojalle hänen ensimmäinen rannekello tai esimerkiksi kalvosinnapit lahjaksi ja symbolisena eleenä juhlistaakseen hänen aikuistumistaan.

Kalvosinnapit tai kellot ovat myös siinä mielessä erinomaisia valintoja, että ne tulevat varmasti löytämään käyttöä erilaisissa juhlatilaisuuksissa, tai rannekellon tilanteessa ihan jokapäiväisessä arjessa. Ajattoman tyylikäs ja simppeli rannekello lisää tyylikkyyttä ja eleganssia nuoren miehen pukeutumiseen, joka myös kasvattaa merkittävästi tunnearvoaan vuosien saatossa.

Kello ranteessa tai kalvosinnapit kauluspaidan hihassa ovat konkreettisia, ajattomia muistomerkkejä nuoren erityisestä päivästä, ja ne palvelevat häntä vielä pitkään elämässä. Pojalle rippilahja muodostuu tärkeäksi osaksi hänen aikuistumisensa ensiaskeleita.

Tässä muutamia ajattoman tyylikkäitä kelloja:

Tässä muutamia ideoita kalvosinnapeista:

Mikä olisi hyvä rippilahja tytölle?

Lahjaksi ajattomat korut

Ripille pääsy on nuorille yksi niistä ensimmäisistä isommista merkkipaaluista elämässä, joita juhlistetaan näyttävin menoin. Rippilahjat ovat myös sellaisia jotka oikein valittuna tulevat muistuttamaan lahjansaajaa vuosia eteenpäin tästä kauniista päivästä. Huolella valittu ja tyylikäs koru tarjoaa nuorelle naiselle kauniin ja kestävän muiston, joka voi toimia myös tyylikkäänä perustana hänen kasvavalle korukokoelmalle. Ajattomat designit, kuten yksinkertaiset ja monikäyttöiset korumallit, soveltuvat erinomaisesti arki- ja juhlakäyttöön, kasvattaen niiden tunnearvoa ja merkitystä vuosien saatossa.

Hyvä rippilahja tytölle voi sisältää esimerkiksi tyylikkään hopeaketjun, simppelit korvakorut tai vaikka klassisen helminauhan, jotka ovat sekä tyylikkäitä että aivan yhtä ajankohtaisia vuodesta toiseen. Koruissa kannattaa pysyttäytyä simppeleissä ja siten monikäyttöisissä tyyleissä, nuorten maun ja tyylitajun kehittyessä vielä vuosien saatossa. Simppelit korut ovat aina yhtä toimivia ja ne myös tyylikkäästi korostavat nuoren naisen luonnollista kauneutta, sekä myös edustavat hänen aikuistumistaan ja itsenäistymistään.

Tässä muutamia lahja ehdotuksia ajattomista korvakoruista:

Muutama ehdotus lahjaideaksi viimevuosina suosituista riipuksista ja kaulakoruista

FAQ

Paljonko rahaa rippilahjaksi?

Rippilahjan rahamäärä voi vaihdella perheen tapojen ja taloudellisen tilanteen mukaan. Tyypillisesti summa voi olla jotain 20 ja 100 euron välillä, riippuen kuinka läheinen ja millainen suhde on lahjansaajaan.

Mitä isovanhemmat antavat rippilahjaksi?

Isovanhemmille rippilahja on erinomainen tilaisuus antaa jotakin henkilökohtaista, joka kantaa mukanaan sukupolvien viisautta ja rakkautta. Tämä voi olla vaikkapa käsinkirjoitettu kirje tulevaisuuden toiveineen, perheen perintökalleus tai henkilökohtaisesti valittu koru, joka muistuttaa nuorta juuristaan ja isovanhempien rakkaudesta.
Jos tarvitset lisää inspiraatiota lahjan valinnassa, kannattaa selata meidän suosittuja kategorioita: