Lumoava on kuopiolainen korubrändi, joka tekee ainutlaatuisia design-koruja kierrätetystä hopeasta ja kullasta elämän merkityksellisiin hetkiin. Vuonna 2008 perustettu brändi on noussut vain muutamassa vuodessa kotimaisen korumuotoilun suosikiksi, jonka koruista on monelle meistä tullut osaa niin arkea kuin juhlaakin. Mikä tekee Lumoava-koruista niin erityisiä? Tässä artikkelissa annamme Lumoavan porukan esittäytyä.


Hei! Voisitteko kertoa meille hieman lisää Lumoavasta?

Valmistamme korumme käsityönä Kuopiossa, maailman pohjoisimmassa korutehtaassa, jossa kierrätetty jalometalli saa uuden muodon ja elämän. Suunnittelijamme inspiroituvat niin arjen pienistä hetkistä kuin elämän suurista tunteista. Heidän luomansa mallit muuttuvat todeksi kultaseppiemme käsissä. Meiltä löydät laajan valikoiman hopea- ja kultakoruja naisille, miehille ja lapsille, monipuolisen malliston kihla- ja vihkisormuksia sekä laadukkaita kotituotteita. Tuotteemme ovat kestävä ja eettinen valinta ja jokaisella koruostoksella tuet suomalaista työtä.

Uskomme, että yhdessä pystymme luomaan parempaa tulevaisuutta. Meille on sydämen asia luoda kestävää muotoilua ja ajattomia klassikoita, jotka herättävät meidät tuntemaan vuodesta toiseen. Haluamme olla lähellä ja läsnä suomalaisten elämässä – osana suuria ja pieniä merkityksellisiä hetkiä, muistoja ja tunteita. Korumme koskettavat, koristavat ja lumoavat ihollasi, sydämessäsi ja kanssasi.

Nainen ja Lumoava koru

Mikä tekee Lumoava-koruista erityisiä?

Laaja korumallistomme syntyy kymmenen muotoilijamme persoonallisista näkemyksistä ja tavasta nähdä ympäröivän maailmamme sekä tunteiden ainutlaatuisuus. Suunnittelun vapaus synnyttää vaikuttavan kokonaisuuden muotoja, tunteita, tekstuureja ja kauneutta - merkityksellisiä koruja, joista tulee yhtä kantajansa kanssa. Valikoimastamme löydätkin siis laajasti ainutlaatuisia naisten, miesten ja lasten koruja kaikkiin elämäsi hetkiin – lahjaksi tai itsellesi.

Missä ja miten Lumoava-korut valmistetaan?

Valmistamme design-korumme käsityönä maailman pohjoisimmassa korutehtaassa kierrätetystä hopeasta ja kullasta. Korumme syntyvät uraauurtavista toimintatavoistamme – innovatiivisuuden ja jatkuvan kehittymisen kulttuuri yhdistettynä pitkän linjan koruosaamiseen ja uusimpiin teknologioihin mahdollistaa laadukkaan korumallistomme, joka ihastuttaa vuodesta toiseen. Esimerkiksi Kaikkeus-korumme valmistetaan hyödyntäen kultaseppiemme kädentaitoa ja 3D-tulostusta.

Heikki Hartikainen

Voisitteko kertoa meille hieman korujen suunnittelutyöstä. Mistä koruideat saavat alkunsa?

Meille on sydämen asia luoda kestävää muotoilua ja ajattomia klassikoita, jotka herättävät meidät tuntemaan vuodesta toiseen. Inspiroidumme niin arjen pienistä hetkistä kuin elämän suurista tunteista. Ainutlaatuinen luontomme on myös jatkuva inspiraation lähde suunnittelijoillemme. Inspiraatiosta syntyneestä ajatuksesta alkaa luonnosten teko. Osa muotoilijoistamme piirtää luonnokset paperille käsin ja osa tekee valmiiksi mallinnettuja digitaalisia versioita. Joskus ensimmäistä ideaa hiotaan yhdessä eteenpäin, kunnes se on valmis toteutettavaksi.

Onko teillä omia suosikkeja Lumoavan valikoimassa?

Kaikki korumme ovat meille rakkaita, mutta muutamia korusarjojamme voisimme nostaa esiin. Muotoilijamme Heikki Hartikaisen suunnitteleman Hali-korusarjan sydänkorut ovat yksiä rakastetuimmista koruistamme. Halin ollessa valmistumassa vuonna 2014 myös Uusi Lastensairaala -hanke oli ajankohtainen ja halusimme lähteä tukemaan uutta sairaalaa Halin kautta. Jokaisesta myydystä Hali-korusta lahjoitettiinkin viisi euroa hankkeelle, ja lopulliseksi keräyssummaksi muodostui huikeat 108 720 euroa. Me lumoavalaiset olemme äitejä, isiä, mummoja, ukkeja, siskoja, veljiä, tätejä, setiä ja kummeja. Kannamme aidosti huolta pienistä rakkaistamme ja halu osallistua auttamiseen on suuri ja yhteinen. Taitomme on tehdä käsin kaunista ja sen taidon avulla voimme kantaa kortemme kekoon. Tästä syystä meille oli helppo päätös lähteä mukaan tukemaan Uusi Lastensairaala -hanketta.

Jos taas etsit joululahjaa, niin haluaisimme vinkata uutuskorusarjoistamme: muotoilijamme Heikki Hartikaisen Lumoava Linnunrata on ajattoman tyylikäs lahja, Päivi Keski-Pompun pelkistetty Lumoava Aava on ihana lahja hillitymmän tyylin ystäville ja Katri Niskanen Lumoava Unique on ainutlaatuinen lahja näyttävistä koruista pitäville.

Lahjarasia ja hopeakoru

Mitä vinkkejä antaisitte henkilölle, joka on valitsemassa korua lahjaksi?

Ensimmäisenä haluamme sanoa, että olet tehnyt todella hyvän lahjavalinnan, koska koru on henkilökohtainen lahja ja siksi aivan ihana – ajatuksella valittu korulahja kertoo rakkaudesta ja välittämisestä. Korulahjan hankintaan antaisimme vinkiksi sen, että mieti, mitä haluat lahjallasi kertoa. Esimerkiksi herkät sydänkorumme Hali, Bella ja Rakkain sopivat lahjaksi omalle puolisolle ja niillä kerrot rakkaudestasi. Soturi-koruillamme voit ilahduttaa oman elämäsi soturia ja kertoa hänelle, kuinka tärkeä hän sinulle on. Unique-korujemme avulla kerrot, kuinka ainutlaatuinen lahjansaaja sinulle on.

Jokaisella korullamme on tarina taustallaan ja myös siitä voit hakea inspiraatiota siihen, mikä koruistamme sopisi lahjansaajalle. Esimerkiksi Silmu-korumme kertoo kasvusta ja yhteen kietoutumisesta ja siksi se sopiikin täydellisesti lahjaksi omalle kumppanille tai läheiselle ystävälle. Jos haluat tehdä korulahjastasi entistäkin merkityksellisemmän, kaiverruta siihen pieni viesti lahjansaajalle.

Onko teillä jouluterveisiä lukijoillemme?

Haluamme toivottaa kaikille oikein lumoavaa joulua. Kerrotaan rakkaillemme, kuinka tärkeitä he meille ovat!


Tutustu Lumoava-valikoimaamme

Vieraile upeassa Lumoava -koruvalikoimassamme ja löydä korut elämäsi pieniin ja suurin hetkiin itsellesi tai lahjaksi. Lumoavan koruille on myönnetty Avainlippu- ja Design from Finland -tunnukset.