Polarin valikoimassa yksi pitkäaikaisista suosikeistamme saa paljon odotetun kasvojenkohotuksen Polarin julkistaessa Polar Grit X2 Pro -kellon kolmessa tyylikkäässä värityksessä.

Uusi Polar Grit X2 Pro säilyttää monia aikaisemmasta mallista hyväksi havaittuja elementtejä, mutta esittelee samalla useita merkittäviä päivityksiä, jotka parantavat kellon käyttökokemusta ja toiminnallisuutta. Erityisesti käyttäjiä ilahduttavat sen uusi, erittäin tarkka ja kirkas AMOLED-näyttö, vankka teräskuori sekä päivitetty prosessori. Nämä päivitykset tekevät Grit X2 Pro:sta entistä houkuttelevamman valinnan aktiivisille ja seikkailunhaluisille käyttäjille.

Polar Grit X2 Pro Urheilukello

Grit X2 Pro -kellon kolme uutta väritystä

Uuden Grit X2 Pro julkaisussa kellosta esiteltiin kolme eri väri variaatiota; musta Nigh Black, harmaa Stone Gray ja harmaa Titan. Mustan ja teräksen värisen kellon kuoret ovat valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja harmaan titaanin luonnollisesti kevyestä ja kestävästä titaanista.

Kellon kuori materiaali vaikuttaa aavistuksen kellon hintaan, sillä teräs mallien ovh hinta on 749€ ja titaanisen 869€.


Polar Grit X2 Pro on seikkailijalle soveltuva urheilukello

Toisin kuin Vantage V3, joka suunnattiin yleiseen urheilu- ja multisport käyttöön, Grit X2 Pro on erityisesti luotu seikkailijoille ja niille, joille kellon kestävyys on ensisijaisen tärkeää. Tämä näkyy selvästi valituissa materiaaleissa: siinä missä Vantage V3:ssa käytettiin Gorilla Glassia suojaamassa näyttöä, Grit X2 Pro:ssa on päätetty käyttää entistäkin kestävämpää safiirilasia. Lisäksi, kun Vantage V3 mallissa suosittiin kevyttä alumiinia, Polar X2 Pro:ssa on valittu materiaaliksi kestävä ja jykevä ruostumaton teräs. Onkin hyvin helppo havaita, että kestävyys on Grit X2 Pron suunnittelussa asetettu etusijalle keveyden ja eleganttiuden sijaan. Kellon vedenpitävyys on myös korotettu Vantage V3 kellosta löytyvästä 50 metristä, jopa 100 metriin, mikä takaa luotettavuuden kaikenlaisissa sääolosuhteissa.

Polar Grit X2 Pro Urheilukello

Grit X2 -kellon odotetuin ominaisuus: AMOLED-näyttö

Grit X2 Pron varmasti odotetuin ominaisuus on sen tarkka ja kirkas 1,39 tuuman AMOLED-kosketusnäyttö. Näyttö on selvästi suurempi ja kirkkaampi kuin aikaisemman Grit X Pro -mallin 1,2 tuuman MIP-näyttö, mikä parantaa merkittävästi uuden Grit X2 Pro -kellon käyttökokemusta. Näytön koko on kasvanut aikaisempaan malliin verrattuna yli 15 prosenttia, mikä on huomattava parannus tällaisen kokoluokan laitteessa. Lisäksi siirtyminen AMOLED-tekniikkaan on mahdollistanut moninkertaisesti korkeamman näytönkirkkauden, joka tekee kellon luettavuudesta auringonpaisteessa paljon helpompaa. Kun nämä päivitykset yhdistetään kellosta löytyvään uuteen, varsin tehokkaaseen prosessoriin, on helppo ymmärtää, miten käyttökokemus Grit X2 Pro -kellolla on parantunut aikaistakin sujuvammaksi ja miellyttävämmäksi.

Titaaninen väreinenPolar Grit X2 Pro Urheilukello

Grit X2 Pro -seikkailukellon tärkeä piirre: pitkä akunkesto

Polar on Grit X2 Pro -kellon suunnittelussa selvästi ottanut huomioon uuden näyttöteknologian kasvaneen virrankulutuksen, sillä vaikka uusi X2 Pro -malli on varustettu päivitetyillä komponenteilla ja tehokkaammalla prosessorilla on akunkesto silti onnistuttu pitämään erinomaisena. Urheilutilassa kellolle on luvattu jopa 43 tuntia akunkestoa, ja virransäästötilassa käyttöaikaa voi pidentää jopa 140 tuntiin. Älykellotilassa akku kestää kymmenen päivää, mikä tekee Grit X2 Prosta erittäin luotettavan kumppanin myös pitkäkestoisille seikkailuille.


Grit X2 Pro kattava äly- ja urheilukello

Polar Grit X2 Pro on suunniteltu paitsi seikkailuihin ja urheilusuorituksiin, myös arjen haasteisiin. Kello tarjoaa käyttäjilleen lukuisia käytännöllisiä ominaisuuksia päivittäiseen käyttöön, kuten sääennusteet, muistutukset ja puhelimen viestien synkronoinnin. Nämä toiminnot tekevät Grit X2 Prosta monipuolisen laitteen, joka palvelee käyttäjäänsä kaikissa elämän tilanteissa.


Teräksen värinen Polar Grit X2 Pro Urheilukello

Kellosta löytyy erittäin laajat urheilun, levon ja hyvinvoinnin mittarit

Kellon sisältämät Polar Elixir -biomittaukseen keskittyneet sensorit tarjoavat käyttäjälle syvällistä ja monipuolista tietoa hänen kehonsa toiminnasta, palautumisesta ja suorituskyvystä. Polarin edistyksellinen sensoriteknologia, kuten tarkennettu optinen sykkeenmittaus ja pulssioksimetriteknologia veren happisaturaation tarkkailuun, ovat alan huipputasoa. Nämä teknologiat mahdollistavat käyttäjälle aikaista yksityiskohtaisemman ymmärryksen hänen kehon fyysisestä tilasta, joka on arvokasta niin urheilusuoritusten optimoinnissa kuin kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissakin.


Polar Grit X2 Pro; henkilökohtainen valmentaja suoraan ranteessa

Polar Grit X2 Pro ei ole vain älykello, vaan se toimii kuin henkilökohtainen valmentaja käyttäjänsä ranteessa. Kellot tarjoavat käyttäjilleen erittäin kokonaisvaltaisen työkalusetin urheilun, palautumisen ja unen seurantaan, joka on yksi markkinoiden kattavimpia. Kelloista löytyy esimerkiksi suorituskykytestit, FuelWise™, ranteesta mitatun juoksuvoiman, Recovery Pro™, ortostaattisen testin, Nightly Recharge™, Sleep Plus Stages™ ja SleepWise™.

Musta Polar Grit X2 Pro Urheilukello

Erilaiset suorituskyky- ja palautumistestit, kuten Fitness Test™, Running Test™ ja Walking Test™, auttavat käyttäjää tunnistamaan hänen kuntoilunsa tason ja välttämään yli- tai aliharjoittelun. Näiden testien avulla käyttäjä voi minimoida loukkaantumisriskin ja optimoida palautumisensa. FitSpark® tarjoaa päivittäin personoituja harjoitusehdotuksia käyttäjän nykyisen fyysisen kunnon ja valmiuden perusteella. FuelWise™ toimii älykkäänä tankkausavustajana, muistuttaen oikea-aikaisesti hiilihydraattien ja nesteiden nauttimisesta.

Polar Grit X2 Pro on erinoaminen esimerkki nykypäivän yhdestä edistyksellisimmistä urheilukelloista, ja siitä kuinka nämä kellot sisältävät uskomattoman määrän vuosikymmenien aikana kerättyyn urheilutieteeseen, johon käyttäjät pääsevät käsiksi suoraan ranteestaan.


Polar Grit X2 Pro on kokonaisvaltainen urheilun, aktiivisuuden ja unen seurannan apuri

Kellon uudistetut uintimittarit ja kellon ympärivuorokautinen aktiviteettiseuranta, yli 150 urheiluprofiilia ja mukautettavat harjoitusnäkymät tekevät Grit X2 Prosta erinomaisen seuralaisen kaikenlaiseen urheiluun ja päivittäiseen aktiivisuuden seurantaan. Polar Grit X2 on kehitetty persoonalliseksi tueksi sen käyttäjälle saavuttamaan hänen omat urheilulliset ja hyvinvoinnilliset tavoitteet. Kellot tarjoavat suuren määrän kattavaa tietoa ja ohjausta, joka auttaa käyttäjää seuraamaan suorituksiaan, palautumistaan ja mikä tärkeintä; hänen untaan.


Teräksen värinen Polar Grit X2 Pro Urheilukello

Grit X2 on kokenut päivitystä niin sisältä kuin ulkoakin

Kellosta löytyy yksi merkittävä ulkoinen muutos aikaisempaan versioon verratessa, nimittäin kellon runkoon on lisätty teräksinen kuori. Uusi materiaali antaa kellolle välittömästi kädessä tuntuvat jämäkän ja kestävän tuntuman, mikä sopiikin erinomaisesti tämän kaltaiselle seikkailuorientoituneille urheilukellolle. Teräksen käyttö kellon kuoressa tuo sille kestävyyden lisäksi myös vivahteen premium kelloista tuttua eleganssia ja ulkonäköä. Grit X2 saakin runko päivityksensä myötä arvokkaamman yleisilmeen, joka istuu punttisalin ja lenkkipolun rinnalla hyvin myös konttorille ja muihin arjen tilaisuuksiin.

Kellossa tapahtunut päivitys rungon materiaaleissa ei ole merkittävästi muuttanut kellon yleistä kokoluokkaa. Kellon mitat ovat säilyneet lähes ennallaan, kellon halkaisijan kasvaessa aikaisemmasta 47 millimetristä nykyiseen 48,6 millimetriin. Kellojen paino on myös onnistuttu pitämään samana aikaisempaan versioon peilatessa, teräs version ollessa vain 79 grammaa ja aavistuksen kevyemmän titaani version ollessa 64 grammaa.

Vaikka rungon koko on hieman kasvanut, kello istuu silti edelleen erittäin mukavasti ranteeseen. Mallin kompakti muotoilu varmistaa, että kello pysyy tiukasti paikoillaan ilman, että se aiheuttaisi epämukavuutta tai haittaisi ranteen tai käden liikkuvuutta suorituksen aikana.

Musta Polar Grit X2 Pro Urheilukello

Kellon silikoniranneke säilyttää pääpiirteissään saman teksturoidun viimeistelyn sekä yleisen muotokielen kuin aikaisemmassa Grit X Pro -mallissa, mutta siihen on lisätty pieniä parannuksia käyttömukavuuden lisäämiseksi. Rannekkeen tyveen on nimittäin lisätty pienet juomutukset, jotka parantavat sen joustavuutta, mikä lisää koko kellon käyttömukavuutta. Tämä pieni mutta merkityksellinen päivitys parantaa kellojen käyttömukavuutta entisestään. Polar onkin tunnettu heidän mukavista rannekkeistaan, jotka on varsin helppo pitää puhtaina. Rannekkeiden puhtaanapito onkin hyvin olennainen ominaisuus aktiivisesti käytettäville urheilukelloille, jotka joutuvat kohtaamaan pölyä, likaa ja hikeä niiden päivittäisessä arjessa.

Titaanisen Polar Grit X2 Pro Urheilukellon nahkaranneke

Titaanirunkoinen Grit X2 Pro toimitetaan kahdella rannekkeella; tyylikkäällä ruskealla nahkarannekkeella sekä mustalla silikonirannekkeella.


Polar Grit X2 Pro lisätarvikevinkit

Vaikka Grit X2 onkin tehty erittäin lujaksi ja kestäväksi, on silti järkevää käyttää näytönsuojalasia urheilu- ja älykelloissa. Myös tietyissä lajeissa urheilukellon käyttö voi osoittautua haasteelliseksi, jolloin rinnalla käytettävän sykevyön käyttö voi olla parempi vaihtoehto. Myös vararannekkeet ovat hyvä idea, niiden lisätessä paljon joustavuutta kellon ulkonäköön, ja siten sen käyttötilanteisiin.


Kaipaatko lisää vinkkejä urheilukellon valintaan?

Uusi Polar Grit X2 Pro on erinomainen valinta hänelle, joka kaipaa kokonaisvaltaista urheilukelloa, jonka kanssa ei tarvitse pelätä pieniä kolhuja ja naarmuja. Mikäli kaipaat kuitenkin jotain aavistuksen virtaviivaseimpaa ja hillitympää voisi Polar Vantage V3 olla vaihtoehtona sinulle parempi. Tutustu Vantage V3 -malliin blogissamme.

Jos kaipaat lisää vinkkejä ja ideoita urheilukellon ostoon, suosittelemme tutustumaan meidän kattavaan urheilukellon osto-oppaaseen!
FAQ

Miten käynnistää Polar Grit X2 Pro?

Kellon käynnistyy tapahtuu painamalla kellon oikeasta kyljestä löytyvää punaista, eli keskimmäistä nappia. Näytölle ilmestyy hetkellisesti Polar logo, tämän jälkeen näyttö sammuu hetkeksi, jonka jälkeen kello käynnistyy.


Miten sammuttaa Polar Grit X2 Pro?

Kellon sammutus tapahtuu etsimällä Asetukset valikosta kohta “Tietoja kellostasi” josta löydät vaihtoehdot joko käynnistää laite uudelleen tai kokonaan sammuttaa laite.


Miten synkronoida Polar Grit X2 Pro -urheilukello puhelimen kanssa?

Kellon saa synkronoitua puhelimen kanssa avaamalla ensiksi puhelimesta Polar Flow aplikaation ja tämän jälkeen painamalla kellon vasemmasta kyljestä alempaa nappia 2s.


Miten päivittää Polar Grit X2 Pro?

Kellon päivitys tapahtuu puhelimesta käsin Polar Flow applikaation kautta. Päivittääksesi kellon yhdistät sen puhelimeen, jonka jälkeen Polar Flow ehdottaa sinulle uusinta kellon ohjelmistopäivitystä, mikäli sellainen on saatavilla.