Urheilukello kollaasi


Miten tunnistaa itselleen paras urheilukello? Hyvä urheilukello tukee harjoittelua itse treenaajan ja lajikohtaisten tarpeiden mukaisesti. Keräsimme tähän artikkeliin parhaat vinkkimme, joiden avulla laajasta valikoimasta on helppo löytää juuri sinulle paras urheilukello.

Urheilukelloja löytyy nykyään joka lähtöön. Toiselle saattaa sopia älykelloa muistuttava tekninen multisport-kello, kun taas toisella on haussa mahdollisimman yksinkertainen perustoiminnot kattava malli. Se mikä urheilukello on paras kenellekin riippuu hyvin pitkälti urheilukellon ostajan treenitottumuksista. Lajista riippumatta kellon kanssa treenaminen tuo harjoitteluun uutta päämäärätietoisuutta ja motivaatiota. Treenaamisesta tulee hauskempaa, kun tietää missä mennään.

Mutta miten lähteä valinnan teossa liikkeelle? Kenties kaikista tärkein kysymys on mihin lajiin tulet kelloa pääsääntöisesti käyttämään.Tästä artikkelista löydät lajikohtaiset urheilukello-suosikkimme, jotka olemme poimineet sinulle laajasta urheilukellovalikoimastamme. Lue koko juttu tai valitse lempilajisi sisällysluettelosta.


Sisällysluettelo


Paras urheilukello juoksuun

Juoksijalle hyvä urheilukello pitää lenkkeilijän kartalla, laskee lenkin pituuden sekä vauhdin ja kestää akkunsa puolesta pidemmänkin juoksun. Nämä mallit tuovat uutta puhtia juoksutreeneihin:


Polar Vantage V | Päämäärätietoiselle juoksijalle

Polar Vantage V Black ja Polar Vantage V Orange

1. Polar Vantage V Black ja 2. Polar Vantage V Orange

Tämä kello sopii myös kokeneemman juoksijan systemaattisempiin treeneihin ja mahdollistaa hyvin tarkan datan seurannan. Kellosta pitää heti ensimmäisenä maininta toiminto, mikä on monen juoksijan suosikki! Polar Vantage V nimittäin mittaa juoksutehon suoraan ranteesta, mikä on suhteellisen harvinainen toiminto urheilukello-markkinoilla.

Mutta mitä hyötyä juoksutehon mittaamisesta sitten on? Juoksuteho mittaa juoksusi aikana niin kutsuttua ulkoista kuormitusta. Toiminto pystyy reagoimaan intensiteetissä tapahtuviin muutoksiin paljon nopeammin kuin syke, jonka ansiosta tämä mittayksikkö on erityisen hyödyllinen intervalli- ja mäki-treenaajan pariksi. Juoksuteho lasketaan GPS:n ja ilmanpainemittarin keräämien tietojen pohjalta hyödyntäen Polarin patentoitua algoritmiä.

Polar Vantage V -kellon avulla pääset käsiksi hyvinkin ykstiyiskohtaisiin juoksutietoihin ilman erillistä sykevyötä. Kellossa on sisäänrakennettu GPS ja pitkäkestoinen akku josta riittää virtaa jopa 35 tuntia, tarkalla GPS-seurannalla ja sykemittauksella. Valitse suosikkisi värisi Polar Vantage -kategoriastamme.


Polar Grit X | Maastojuoksijan valinta!

Polar Grit X black ja Polar Grit X green

1. Polar Grit X Black ja 2. Polar Grit X Green

Juoksetko mieluiten ulkona luonnossa? Silloin Polar Grit X -kello saattaa olla paras urheilukello sinulle. Kellosta löytyvä Hill Splitter™ -ominaisuus antaa tarkan analyysin juoksusi ylä- ja alamäkiosuuksista ja älykäs tankkausavustaja pitää huolta siitä että osaat tankata niin että energiat pysyvät yllä pidemmiläkin matkoilla. Tässä mallissa lenkin pituus ei ainakaan jää urheilukellon akusta kiinni. Kello tarjoaa nimittäin vähintään 40 tuntia treeniaikaa! Sisäänrakennettu GPS-toiminto taas pitää lenkkeilijän tukevasti kartalla.

Vaikka Polar Grit X esitelläänkin usein ‘’seikkailijan kellona’’, ei sinun tarvitse olla extreme-lajien parissa viihtyvä himotreenaaja, jotta tämä kello sopisi sinulle! Kello tarjoaa kattavan setin laadukkaita toimintoja, jotka tukevat sinua paitsi seikkailuillasi myös ihan tavallisessa arkiliikunnassa. Löydät Polar Grit X -kategoriastamme kaikki saatavilla olevat mallit ja kellon tuotesivulla pääset tutustumaan vielä tarkemmin kellon ominaisuuksiin.


Suunto 9 | Pitkäkestoinen juoksukaveri

Suunto 9 White ja Suunto 9 Black

1. Suunto 9 White ja 2. Suunto 9 Black

Tämän kellon akku kestää jopa 120 tuntia GPS-tilassa! 120-tuntinen juoksulenkki ei ehkä ole tavoitelistasi kärjessä, mutta ominaisuudesta on silti paljon hyötyä. Suunto 9 on kello, johon voi luottaa myös niillä pidemmillä retkillä joilla akkua ei ehkä pääse lataamaan lainkaan. Kello on siis oiva treenipari heille jotka juoksun lisäksi harrastavat esimerkiksi astetta pidempiä vaellusretkiä.

Kellon FusedTrack™ -algoritmin avulla Suunto 9 tarjoaa erittäin tarkat reitti- ja matkatiedot jotka lasketaan sekä liike- että GPS-anturin avulla. Koska toiminto ei ole riippuvainen ainoastaan GPS-anturin keräämistä tiedoista, mahdollistaa FusedTrack™ luotettavien tietojen lisäksi myös huomattavasti pidemmän akun keston. Löydä uusi suosikkisi Suunto 9 -valikoimastamme ja lue lisää kellon ominaisuuksista.


Paras urheilukello salille

Näistä urheilukelloista on apua lihaskuntoa kasvattaessa niin kehonpainotreeneissä kuin painonnostossakin. Salitreenaajan urheilukello tukee treenejä kuin henkilökohtainen valmentaja opastaen sinua esimerkiksi liikkeissä ja laskien puolestasi toistoja. Löydä uutta motivaatiota, ja opi miten saavutat tavoitteesi mahdollisimman optimaalisesti.


Garmin Vivoactive 4 | Kello jolla on aina treeni-ideoita

Garmin Vivoactive 4S White ja Garmin Vivoactive 4S Rose

1. Garmin Vivoactive 4S White ja 2. Garmin Vivoactive 4S Rose

Garmin Vivoactive 4S -kello tarjoaa treenien tueksi animoituja harjoituksia, joita on helppo seurata suoraan kellon näytöltä. Näin sinun ei tarvitse salilla miettiä miten ja mitä sitä seuraavaksi tekisi. Seuraa kellon valmiita animaatioita tai luo omat sarjasi Garmin Connect -sovelluksella. Yhdistämällä kellon langattomiin Bluetooth-kuulllokkeihisi voit treenata lempimusiikkisi tahdissa. Kuuntele kellolta esimerkiksi omia Spotify-listojasi tai lataa kellolle jopa 500 biisin musiikkikirjasto! Valitse suosikkivärisi meidän kattavasta Vivoactive valikoimasta ja tutustu samalla myös muihin Vivoactive-kelloihin.


Garmin Venu | Hifistelijän premium-vaihtoehto

Garmin Venu Black and Slate ja Garmin Venu Light Sand

1. Garmin Venu Black and Slate ja 2. Garmin Venu Light Sand

Garmin Venusta löydät pitkälti samat toiminnot kuin Garmin Vivoactive 4-kellosta. Tästä kellosta löydät mm. animoidut treeniohjelmat, toistoja ja palautumisaikoja seuraavan voimaharjoittelumoodin sekä musiikintoisto-ominaisuuden. Tyylikkään kellon erkioisuutena on sen ultra-kirkas AMOLED-näyttö, joka tuo lisää käyttömukavuutta esimerkiksi videoiden seuraamiseen. Kaunis Garmin Venu on kello, jota kelpaa käyttää myös salin ulkopuolella!


Polar Ignite | Edullinen GPS-kello

Polar Ignite White ja Polar Ignite Pink Rose

1. Polar Ignite White ja 2. Polar Ignite Pink Rose

Polar Ignite on yksi valikoimamme edullisimmista sisäänrakennetulla GPS-toiminnolla varustetuista urheilukelloista. Tämä kello on suunniteltu tukemaan kuntoliikuntaa. Kellon älykäs FitSpark™ -ominaisuus räätälöi sinulle henkilökohtaisen kunto-ohjelman, jota seuraamalla olet konkreettisesti matkalla kohti seuraavaa tavoitettasi. Toiminto ohjeistaa sinua treenin jokaisessa vaiheessa, sinun tarvitsee vain seurata ohjeita. Tämä helppokäyttöinen kello sopii paitsi kokeneelle treenaajalle, myös oikein hyvin ensimmäiseksi urheilukelloksi. Tutustu Polar Ignite -malliston laajaan värivalikoimaan ja löydä oma suosikkisi.


Polar Unite | Täydellinen valinta aloittelevalle kuntoilijalle

Polar Unite White ja Polar Unite Black

1. Polar Unite White ja 2. Polar Unite Black

Polar Unite on tämän artikkelin julkaisuhetkellä Polarin uusin urheilukello. Unitesta tulee monella mieleen Ignite, mutta muutama ero on syytä ottaa huomioon. Polar Unitessa ei ole sisäänrakennettua GPS-toimintoa toisin kuin Polar Ignitessä. Jättämällä GPS:n pois, kellon akunkestosta on saatu pidempi. Saat kuitenkin GPS-toiminnon myös käyttöösi Unite-kellossa, kun yhdistät kellon puhelimeen. Myös Unitesta löytyy Polarin kehuttu FitSpark-toiminto. Henkilökohtaista treeniohjelmaasi seuraamalla tiedät että treenisi vastaavat palautumis- ja valmiustasoasi. Unitesta on pakko myös mainita sen äärimmäinen keveys. Tätä kelloa tuskin huomaa ranteella! Löydät verkkokaupastamme monta tyylikästä Polar Unite -mallia, joista valita suosikkisi.


Paras urheilukello uintiin

Suurin osa urheilukelloista kestää vettä, ja soveltuvatkin tämän ansiosta myös hyvin uimatreeneihin, etenkin jos kello on yhdistetty veden allakin sykettä tarkasti seuraavaan sykevyöhön. Mm. Polar Ignite ja Polarin Vantaget tarjoavat kattavat uintimetriikat aina vedoista, tekniikkaan ja matkaan. Mikäli uiminen on ykkös-lajisi suosittelemme myös tutustumaan Garmin Swim 2 uintikelloon!


Garmin Swim 2 | Uimarin ykkösvalinta

Garmin Swim 2 vaaleanharmaa ja Garmin Swim 2 graniitinharmaa

1. Garmin Swim 2 vaaleanharmaa ja 2. Garmin Swim 2 graniitinharmaa

Tämä kello on suunniteltu vastaamaan nimenomaan uimarin tarpeita. Kellon Elevate-rannesykemittaus toimii myös veden alla ilman erillistä sykevyötä. Treenatessasi tämä kello ranteessa pystyt helposti seuraamaan uintisi etäisyyttä, tahtia, SWOLF-tehokkuutta ja vetojen määrää. Kellon kirkkaalta Chroma Display -näytöltä on helppo seurata treenejä niin veden alla kuin kirkkaassa auringon paiseessakin. Vaikka kello on suunniteltu vesikäyttöön, tukee tämä malli myös kokonaisvaltaista hyvinvointiasi. Kellon avulla voit mm. myös laskea askeleesi, valvoa palautumista ja seurata unta. Tutustu Garmin Swim -kelloon tarkemmin täällä.


Paras urheilukello pyöräilyyn

Urheilukello voi myös auttaa sinua kehittymään pyörälijänä. Löydä kellon avulla alueesi parhaat pyöräilyreitit, suunnittele harjoillelusi ja anaysoi tehotasoasi.


Suunto Spartan Sport Wrist HR | Pyöräilijälle sopiva GPS-kello

Suunto Spartan Sport Wrist All Black ja Suunto Spartan Sport Wrist Copper Special edition

1. Suunto Spartan Sport Wrist All Black ja 2. Suunto Spartan Sport Wrist Copper Special edition

GPS:llä varustettu Suunto Spartan Sport Wrist HR sopii hyvin pyöräilyyn. Seuraa kellolta esimerkiksi pyöräilynopeuttasi ja reaaliaikaista keskinopeuttasi. Kello tarjoaa pyöräilijöille myös monta esiladattua urheilutilaa kuten mm. intervalliharjoittelu, kilpailu, pitkän matkan ajo ja sisätilaharjoittelu. Mikäli haluat päästä käsiksi vieläkin takrempaan pyöräilydataan, kannattaa kellon pariksi hankkia pyörääsi kiinnitettävä Suunto Bike sensor. Tämä lisäosa mittaa pyöräilylenkkisi nopeutta, matkaa ja kadenssiä ilman GPS:ää niin sisäharjoittelussa kuin maastoajollakin. Sensori on yhdistettävissä myös muihin Suunnon kelloihin kuten Suunto 9 Baro -kelloon ja Suunto 3 Fitness -kelloon.


Polar Grit X | Maastopyörläilijän urheilukello

Polar Grit X White

Kuvassa Polar Grit X White

Tässä kellossa riittää puhtia pitkällekin pyörälenkille. Polar Grit X kellossa on erinomainen akku, josta riittää virtaa jopa 100 tuntia kellon kätevien virransäästötilojen ansiosta. Kellon innovatiivisen Hill Splitter -toiminnon avulla saat tarkat tiedot reittisi ylä- ja alamäkiosuuksista. Tämä kello osaa suhteuttaa suorituksesi tulokset treenimaastosi mukaisiksi. Löydät valikoimastamme kaikki saatavilla olevat Polar Grit X -mallit.


Paras urheilukello hiihtoon ja talviurheiluun

Mikäli harrastat mielelläsi talviurheilulajeja, kannattaa urheilukelloksi valita kylmemmissäkin sääolosuhteissa pärjäävä laite. Hiihtäjän tai laskettelijan urheilukellosta olisi hyvä löytyä myös fyysiset painikkeet, kellon ohjaamista varten. Kosketusnäytön hallinta on huomattavasti hankalampaa sormikkaat kädessä!


Polar Vantage M ja Polar Vantage V | Hiihtäjän urheilukello

Polar Vantage M Blue ja Polar Vantage V White

1. Polar Vantage M Blue ja 2. Polar Vantage V White

Tee hiihtoharjoittelustasi määrätietoisempaa. Polarin Vantage GPS -multisportkellot sopivat erinomaisesti myös hiihtäjän ranteeseen. Vaikka kummastakin mallista löytyy myös rannesykemittaus, on hiihtäjän syytä muistaa että käytännössä kellosta on enemmän hyötyä kun sen pukee hihan päälle. Mikäli haluat seurata suoritustasi hiihtolenkkisi aikana kannattaa kellon pariksi siis hakkia joko Polar H10 tai Polar OH1 sykesensori. Vantage-kellot tukevat yli 130 urheilulajia joiden joukosta löydät omat urheiluprofiilit mm. perinteiselle hiihdolle ja vapaan tyylin hiihdolle. Vantage-kello ranteessa pysyt aina kärryillä hiihtotreenisi vaikutuksesta ja tehokkuudesta! Kellot kestävät myös pakkasta aina -10C asti.


Garmin Fenix 6 | Pakkasen kestävä urheilukello

Garmin Fenix 6 Sapphire Carbon Gray

Kuvassa Garmin Fenix 6 Sapphire Carbon Gray

Garminin Fenix 6 -sarja edustaa urheilukellojen A-luokkaa. Nämä kellot pärjäävät myös kovemmalla pakkasella! Kelloa voi käyttää jopa -20C lämpötilassa, mikä on iso plussa talviurheilijalle. Garmin Fenix 6 -kello tarjoaa hyvin laajan valikoiman toinen toistaan mielenkiintoisempia ominaisuuksia joihin voit tutustua tarkemmin täällä. Tämä urheilukello on hyvä valinta myös laskettelijalle. Kello mm. erittelee sinulle vapaalaskun tiedot ja erottaa rinteessä nousut ja laskut toisistaan. Näin voit olla varma siitä, ettei hiihtohississä vietetty etappi näy harjoittelusi tuloksissa.


Lue myös nämä - lisää artikkeleita

Kaipaatko lisää luettavaa? Kiva!

Blogistamme löytyy useampi artikkeli urheilukelloista. Täällä voit tutustua kanssamme tarkemmin Polar Grit X -kelloon, ja mikäli Polar Igniten ja Polar Uniten erot ihmetyttävät suosittelemme lukemaan tämän jutun. Tutustu myös kattavaan fitness kellon ostajan oppaaseemme!