Paras urheilukello

Miten tunnistaa itselleen paras urheilukello? Hyvä urheilukello tukee harjoittelua itse treenaajan ja lajikohtaisten tarpeiden mukaisesti. Keräsimme tähän artikkeliin parhaat vinkkimme, joiden avulla laajasta valikoimasta on helppo löytää juuri sinulle paras urheilukello.

Urheilukelloja löytyy nykyään joka lähtöön. Toiselle saattaa sopia älykelloa muistuttava tekninen multisport-kello, kun taas toisella on haussa mahdollisimman yksinkertainen perustoiminnot kattava malli. Se mikä urheilukello on paras kenellekin riippuu hyvin pitkälti urheilukellon ostajan treenitottumuksista. Lajista riippumatta kellon kanssa treenaminen tuo harjoitteluun uutta päämäärätietoisuutta ja motivaatiota. Treenaamisesta tulee hauskempaa, kun tietää missä mennään.

Mistä kannattaa lähteä liikkeelle kun etsit juuri sinulle parasta urheilukelloa? Kenties kaikista tärkein kysymys on mihin lajiin tulet kelloa pääsääntöisesti käyttämään.Tästä artikkelista löydät lajikohtaiset urheilukello-suosikkimme, jotka olemme poimineet sinulle laajasta urheilukellovalikoimastamme. Lue koko juttu tai valitse lempilajisi sisällysluettelosta.


Sisällysluettelo


Paras urheilukello juoksuun

Paras urheilukello juoksuun

Juoksijalle hyvä urheilukello pitää lenkkeilijän kartalla, laskee lenkin pituuden sekä vauhdin ja kestää akkunsa puolesta pidemmänkin juoksun. Nämä mallit tuovat uutta puhtia juoksutreeneihin:


Suunto 9 Peak | Päämäärätietoiselle juoksijalleSuunto 9 Peak on suunniteltu nimenomaan juoksemista varten, sillä se on ohut ja kevyt. Tämä tekee siitä huomaamattoman, mutta äärimmäisen hyödyllisen kumppanin lenkkipoluilla. Kello on myös ominaisuuksiltaan täydellinen juoksuun – kellosta löytyy kaikki tarvittavat ominaisuudet, eikä mitään turhaa. Käyttökokemus on tehty mahdollisimman helpoksi ja selkeäksi, jotta käyttäjä voi keskittyä lempipuuhaansa - juoksemiseen. Tämä urheilukello seuraa urheilusuoritustasi kokonaisvaltaisesti ensiaskeleista maaliviivalle saakka mitaten esimerkiksi aikaasi, vauhtiasi ja matkan pituuttasi. Suunto 9 Peak -kellosta löytyy myös hyödyllinen Ghost-runner –ominaisuus. Motivoiva juoksukirittäjä löytyy siis suoraan ranteestasi.


Polar Grit X ja Grit X Pro | Maastojuoksijan valinta!Juoksetko mieluiten ulkona luonnossa? Silloin Polar Grit X -kello saattaa olla paras urheilukello sinulle. Kellosta löytyvä Hill Splitter™ -ominaisuus antaa tarkan analyysin juoksusi ylä- ja alamäkiosuuksista ja älykäs tankkausavustaja pitää huolta siitä että osaat tankata niin että energiat pysyvät yllä pidemmiläkin matkoilla. Tässä mallissa lenkin pituus ei ainakaan jää urheilukellon akusta kiinni. Kello tarjoaa nimittäin vähintään 40 tuntia treeniaikaa! Sisäänrakennettu GPS-toiminto taas pitää lenkkeilijän tukevasti kartalla.

Vaikka Polar Grit X esitelläänkin usein ‘’seikkailijan kellona’’, ei sinun tarvitse olla extreme-lajien parissa viihtyvä himotreenaaja, jotta tämä kello sopisi sinulle! Kello tarjoaa kattavan setin laadukkaita toimintoja, jotka tukevat sinua paitsi seikkailuillasi myös ihan tavallisessa arkiliikunnassa. Löydät Polar Grit X -kategoriastamme kaikki saatavilla olevat mallit ja kellon tuotesivulla pääset tutustumaan vielä tarkemmin kellon ominaisuuksiin.

Jos viihdyt hyvin haastavilla lenkkipoluilla, on järkevää suojata kellon näyttö näytönsuojalasilla. Pienellä investoinnilla pidennät kellosi käyttöikää ja suojaat kelloasi naarmuilta ja kolhuilta. Löydät laajan valikoiman näytönsuojalaseja täältä. Sinun on myös hyvä tietää, että Polar Grit X -urheilukello on helposti personoitavissa uudella rannekkeella. Polar Grit X -kelloon sopii 22 mm leveä standardiranneke pikalukituksella. Katso kaikki rannekevaihtoehdot täältä.
Paras urheilukello salille

Paras urheilukello salille

Näistä urheilukelloista on apua lihaskuntoa kasvattaessa niin kehonpainotreeneissä kuin painonnostossakin. Salitreenaajan urheilukello tukee treenejä kuin henkilökohtainen valmentaja opastaen sinua esimerkiksi liikkeissä ja laskien puolestasi toistoja. Löydä uutta motivaatiota, ja opi miten saavutat tavoitteesi mahdollisimman optimaalisesti.


Garmin vívoactive® 5 | Valmentaja ranteessaUseimmat meistä turvautuvat urheilukellon erikoisominaisuuksiin ehkä vain muutaman kerran viikossa, kun taas kellon älyominaisuudet ovat apunamme päivittäisissä askareissamme jatkuvasti. vívoactive® 5 -malliston viehätys piilee juuri tässä monipuolisuudessa: kello tarjoaa huipputason urheilu- ja aktiivisuuden seurantatoimintoja, samalla sisältäen älykellon monipuoliset, arkielämää avustavat ominaisuudet.

Garmin vívoactive® 5 toimii ikään kuin valmentaja – harjoittele tarkoituksenmukaisesti ja tehokkaasti yli 30 urheilusovelluksen, harjoitusten ja Garmin-valmentajan avulla. Monipuoliset hyvinvointia tukevat ominaisuudet kuten HIIT-treenisovellus ja -harjoitukset, harjoitushyöty, palautumisaika ja sykevälivaihtelu tekevät kellosta täydellisen kumppanin salille.


Polar Ignite | Edullinen GPS-kelloPolar Ignite on yksi valikoimamme edullisimmista sisäänrakennetulla GPS-toiminnolla varustetuista urheilukelloista. Tämä kello on suunniteltu tukemaan kuntoliikuntaa. Kellon älykäs FitSpark™ -ominaisuus räätälöi sinulle henkilökohtaisen kunto-ohjelman, jota seuraamalla olet konkreettisesti matkalla kohti seuraavaa tavoitettasi. Toiminto ohjeistaa sinua treenin jokaisessa vaiheessa, sinun tarvitsee vain seurata ohjeita. Tämä helppokäyttöinen kello sopii paitsi kokeneelle treenaajalle, myös oikein hyvin ensimmäiseksi urheilukelloksi. Tutustu Polar Ignite -malliston laajaan värivalikoimaan ja löydä oma suosikkisi.


Polar Unite | Täydellinen valinta aloittelevalle kuntoilijalleUnitesta tulee monella mieleen Ignite, mutta muutama ero on syytä ottaa huomioon. Polar Unitessa ei ole sisäänrakennettua GPS-toimintoa toisin kuin Polar Ignitessä. Jättämällä GPS:n pois, kellon akunkestosta on saatu pidempi. Saat kuitenkin GPS-toiminnon myös käyttöösi Unite-kellossa, kun yhdistät kellon puhelimeen. Myös Unitesta löytyy Polarin kehuttu FitSpark-toiminto. Henkilökohtaista treeniohjelmaasi seuraamalla tiedät että treenisi vastaavat palautumis- ja valmiustasoasi. Unitesta on pakko myös mainita sen äärimmäinen keveys. Tätä kelloa tuskin huomaa ranteella! Löydät verkkokaupastamme monta tyylikästä Polar Unite -mallia, joista valita suosikkisi.
Paras urheilukello uintiin

Paras urheilukello uintiin

Suurin osa urheilukelloista kestää vettä, ja soveltuvatkin tämän ansiosta myös hyvin uimatreeneihin, etenkin jos kello on yhdistetty veden allakin sykettä tarkasti seuraavaan sykevyöhön. Monet kellot tarjoavat kattavat uintimetriikat aina vedoista, tekniikkaan ja matkaan. Mikäli uiminen on ykkös-lajisi suosittelemme panostamaan juuri lajiisi soveltuvaan urheilukelloon.


Polar Vantage V3 | Uintiin ja triathloniinUusi Polar Vantage V3 -urheilukello on suunniteltu auttamaan sinua saavuttamaan tavoitteesi jokaisella elämäsi osa-alueella. Monipuoliset biomittausominaisuudet, kirkas AMOLED-kosketusnäyttö, kaksitaajuus GPS, offline-kartat ja markkinoiden kattavin treeni- ja palautumistyökalujen valikoima tekevät Vantage V3:sta kaikkien aikojen tehokkaimman Polar-kellon.

Kello mittaa automaattisesti sykettä ranteestasi uudella Polar Precision Prime -fuusiotekniikkaa hyödyntävällä sensorilla, joka mittaa sykettäsi helposti ja mukavasti uinnin aikana. Vaikka vesi voi estää ranteesta tehtävää sykkeenmittausta toimimasta optimaalisesti, Polar Precision Prime on riittävän tarkka keskisykkeen ja sykealueiden seurantaan uintitreeneissä. Saat myös paikkansapitävät tiedot kalorinkulutuksesta, treenikuormituksesta ja sykealueisiin perustuvan palautteen treenin vaikutuksesta.

Varmista mahdollisimman tarkat syketiedot pitämällä kelloa uinnin aikana ranteessa vielä tiukemmalla kuin muissa lajeissa.


Suunto Race | KilpaurheiluunYksi vuoden 2023 huippu-uutuuksista on Suunto Race -urheilukello, joka on suunniteltu etenkin tavoitteellisille urheilijoille. Suunto Race tarjoaa käyttäjälleen tarkkaa dataa suorituksen aikana ja arvio palautumisen tarkasti suorituksen jälkeen. Suunto Race opastaa sinua tasapainottamaan harjoittelun ja palautumisen, jotta voit saavuttaa maksimaalisen tehon treeneistäsi. Suunto Race on varustettu kirkkaalla ja suurella AMOLED-näytöllä, jota ympäröi digitaalinen kruunupainike. Tämän avulla voit seurata tilastoja nopeasti ja tarkasti liikkeellä oltaessa.

Varsinkin merkittävän suorituksen aikana on tärkeää, että kellon akku riittää maaliin asti. Suunto Racelle annetaan akunkestoa arkikäytössä 10 päivää ja urheillessa kaikkien GPS-signaalien kanssa 40 tuntia. Akunkesto on erinomaista luokkaa AMOLED-näytöllä varustetulle kellolle.

Yli 95 eri urheilutilaa omaava Suunto Race sopii täydellisesti ulkoiluun: seuraa huipputehoasi pyöräilyn aikana, automaattista intervallintunnistusta uidessa tai seuraa reittiäsi polkujuoksussa. Lisäksi kello opastaa sinua reitin varrella, joten voit keskittyä kilpailuun tai harjoitteluun pelkäämättä eksymistä. Maksuttomat offline kartat ovat käytössäsi ja voit suunnitella reittisi valmiiksi kelloon ennen seuraavaa seikkailuasi.


Garmin Swim 2 | Erinomainen valinta uintiinTämä kello on suunniteltu vastaamaan nimenomaan uimarin tarpeita. Kellon Elevate-rannesykemittaus toimii myös veden alla ilman erillistä sykevyötä. Treenatessasi tämä kello ranteessa pystyt helposti seuraamaan uintisi etäisyyttä, tahtia, SWOLF-tehokkuutta ja vetojen määrää. Kellon kirkkaalta Chroma Display -näytöltä on helppo seurata treenejä niin veden alla kuin kirkkaassa auringon paiseessakin. Vaikka kello on suunniteltu vesikäyttöön, tukee tämä malli myös kokonaisvaltaista hyvinvointiasi. Kellon avulla voit mm. myös laskea askeleesi, valvoa palautumista ja seurata unta. Tutustu Garmin Swim -kelloon tarkemmin täällä.
Paras urheilukello pyöräilyyn

Paras urheilukello pyöräilyyn

Urheilukello voi myös auttaa sinua kehittymään pyörälijänä. Löydä kellon avulla alueesi parhaat pyöräilyreitit, suunnittele harjoillelusi ja anaysoi tehotasoasi.


Suunto 9 Peak Pro | Pyöräilijälle sopiva multisport GPS-kelloSuunto 9 Peak Pro on tehokas multisport-urheilukello, pitkällä akunkestolla ja kestävyys alan tiukimpien standardien mukaan testattu. Suunto 9 Peak Pro -urheilukellolla voit seurata pyöräilytehoasi erilaisten mittareiden avulla. Tehomittari mittaa tietyn lajin suorittamiseen tarvittavan fyysisen ponnistuksen määrää. Tehomittarin pääasiallinen etu on sen tarkkuudessa – tehomittari paljastaa tarkalleen, miten kovaa ponnistelet ja paljonko tehoa tuotat. Wattimääriä analysoimalla on myös helppo nähdä edistyminen. Suunto 9 Peak Pro -kellossa on käytettävissä viisi oletustehoaluetta, ja lisäksi voit määritellä omasi. Tehoalueet ovat käytettävissä kaikissa pyöräilyn, sisäpyöräilyn ja maastopyöräilyn oletusurheilutiloissa. Tämä antaa mukavan katsauksen millaisella teholla pyörälenkki on toteutettu.

Suunto Bike Sensor on ehdoton lisä Suunto-laitteeseesi mikäli harrastat pyöräilyä. Suunto Bike Sensor mittaa kuljettua matkaa, nopeutta ja kampikierroksia. Laite käyttää Bluetooth smart ja ANT+ tekniikoita, joten se on yhteensopiva näitä tekniikoita käyttävien urheilukellojen ja mobiilisovellusten kanssa. Tutustu Suunto Bike Sensoriin tästä.


Muutama suosittu urheilukello pyöräilyyn

Paras urheilukello golfiin


Golfkellon täytyy olla teknisesti huippuluokkaa ja samaan aikaan näyttää tyylikkäältä. Mutta mihin ominaisuuksiin kellossa on syytä kiinnittää huomiota? Hyvä golfkello tarjoaa laadukasta ja yksityiskohtaista tietoa golfsuorituksesta, -kentästä ja ympäristöstä. Näitä voivat olla esimerkiksi lyöntisi pituus, lukumäärä ja kulkemasi matka. Monet äly- ja urheilukellot tarjoavat käyttäjälleen kymmeniä tuhansia esiladattuja goflkenttiä, sekä muita upeita lajiin sopivia ominaisuuksia. Suosituimmat golfkellot ovat usein Garminin laajasta valikoimasta. Garmin golfkelloissa yhdistyy tyylikkyys ja huippuluokan ominaisuudet – esimerkiksi Garmin MARQ Gen 2 Golfer -kellosta löydät virtuaalicaddien, joka huomioi tuulen suunnan ja nopeuden ja ehdottaa mailaa sen perusteella, miten pitkiä lyöntejä saat tavallisesti kullakin mailalla. Katso alta muutama suosittu golfkello:

Paras urheilukello hiihtoon ja talviurheiluun


Mikäli harrastat mielelläsi talviurheilulajeja, kannattaa urheilukelloksi valita kylmemmissäkin sääolosuhteissa pärjäävä laite. Hiihtäjän tai laskettelijan urheilukellosta olisi hyvä löytyä myös fyysiset painikkeet, kellon ohjaamista varten. Kosketusnäytön hallinta on huomattavasti hankalampaa sormikkaat kädessä!


Polar Vantage V3 | Hiihtäjän urheilukelloTee hiihtoharjoittelustasi määrätietoisempaa! Polarin Vantage GPS -multisportkellot sopivat erinomaisesti myös hiihtäjän ranteeseen. Vaikka mallista löytyy myös rannesykemittaus, on hiihtäjän syytä muistaa että käytännössä kellosta on enemmän hyötyä kun sen pukee hihan päälle. Mikäli haluat seurata suoritustasi hiihtolenkkisi aikana kannattaa kellon pariksi siis hakkia Polar H10 sykesensori. Vantage-kellot tukevat yli 130 urheilulajia joiden joukosta löydät omat urheiluprofiilit mm. perinteiselle hiihdolle ja vapaan tyylin hiihdolle. Vantage-kello ranteessa pysyt aina kärryillä hiihtotreenisi vaikutuksesta ja tehokkuudesta! Kellot kestävät myös pakkasta aina -10C asti.


Garmin Fenix 7 | Pakkasen kestävä urheilukelloGarminin Fenix 7 -sarja edustaa urheilukellojen A-luokkaa. Nämä kellot pärjäävät myös kovemmalla pakkasella! Kelloa voi käyttää jopa -20C lämpötilassa, mikä on iso plussa talviurheilijalle. Garmin Fenix 7 -kello tarjoaa hyvin laajan valikoiman toinen toistaan mielenkiintoisempia ominaisuuksia joihin voit tutustua tarkemmin täällä. Tämä urheilukello on hyvä valinta myös laskettelijalle. Kello mm. erittelee sinulle vapaalaskun tiedot ja erottaa rinteessä nousut ja laskut toisistaan. Näin voit olla varma siitä, ettei hiihtohississä vietetty etappi näy harjoittelusi tuloksissa. Kellolla voi tarkastella monenlaisia Garmin karttatietoja, kuten topografisia käyriä, lähellä olevia kohdepisteitä sekä laskettelukeskuskarttoja.
Paras urheilukello vaeltamiseen ja seikkailuun

Paras urheilukello vaeltamiseen

Jos viihdyt hyvin ulkona ja vaeltaminen on mielekäs laji, suosittelemme panostamaan laadukkaaseen GPS-kelloon hyvällä akunkestolla ja mahdollisesti aurinkolatauksella. Vaellukseen on hyvä valita urheilukello, jossa yhdistyy kestävät materiaalit ja monipuoliset ominaisuudet.


Suunto Vertical | Seikkailijan valintaSuunto Vertical tarjoaa kaiken, mitä uskaliaimmatkin tutkimusmatkailijat tarvitsevat. Tämän kellon markkinoiden paras akunkesto ja tarkkuus tekevät siitä täydellisen kumppanin korkeimpien huippujen valloittamiseen ja haastavien maastojen tutkimiseen. Näin voit keskittyä nauttimaan seikkailustasi ja luottaa siihen, että kello pitää sinut turvassa ja kartalla.
Lue myös nämä - lisää artikkeleita

Kaipaatko lisää luettavaa? Kiva!

Blogistamme löytyy useampi artikkeli urheilukelloista. Täällä voit tutustua kanssamme tarkemmin Polar Grit X -kelloon, ja mikäli Polar Igniten ja Polar Uniten erot ihmetyttävät suosittelemme lukemaan tämän jutun. Tutustu myös kattavaan fitness kellon ostajan oppaaseemme!