Veroton ostaminen

Arvonlisäveroton myynti EU:n ulkopuolella asuville asiakkaille

Tarjoamme mahdollisuuden EU:n ulkopuolella asuville asiakkaillemme ostaa tuotteitamme arvonlisäverottomasti. Arvonlisäveroton ostaminen koskee Suomessa vierailevia matkailijoita ja ulkomailla pääsääntöisesti asuvia suomalaisia. Usein myös rauhanturvaajat ovat oikeutettuja verottomiin ostoihin.

Verottoman matkailijamyynnin edellytyksenä on, että tavara myydään EU:n ja Norjan ulkopuolella asuvalle matkailijalle. Matkailijan kotipaikka on ehtojen mukainen, jos tämä ei asu tai oleskele pysyvästi tai jatkuvasti EU-maassa tai Norjassa. Jatkuvaksi ymmärretään yleensä vähintään kuuden kuukauden asuminen tai oleskelu.

Myös suomalaiset, jotka ovat asuneet pysyvästi tai vähintään kuusi kuukautta EU:n ja Norjan ulkopuolella, ovat oikeutettuja arvonlisäverottomiin ostoksiin. Tällöin verottomat ostokset voidaan ostaa jo kaksi viikkoa ennen ulkomaille muuttoa. Ostajan on esitettävä myyjälle ostohetkellä työ- tai oleskelulupa todisteeksi. Ostosten tekeminen onnistuu myös lomamatkoilla Suomessa.

Ostosten yhteissumman alaraja on 150 euroa. Tuotteet tulee viedä EU alueen ulkopuolelle käyttämättömänä ja sinetöitynä ostokuukautta seuraavien kolmen kuukauden sisällä. Jos kaipaat lisätietoa, niin kaikki tarpeellinen tieto löytyy Vero.fi -sivuilta.


Ohjeet arvonlisäverottomiin ostoihin rauhanturvaajille ja matkailijoille

Lähetä seuraavat tiedot sähköpostilla osoitteeseen asiakaspalvelu@keskisenkello.fi:

  • Haluamasi tuotteen nimi
  • Kopio passistasi sekä työ- tai oleskeluluvastasi. Mikäli olet rauhanturvaaja, tarvitsemme kopion palvelustodistuksestasi.
  • Muistathan myös ilmoittaa osoitteesi ulkomailla sekä tilinumerosi.

Tämän jälkeen käsittelemme tilauksesi mahdollisimman nopeasti, ja kerromme kuinka voit maksaa tilauksen. Kun vastaanotamme maksun, sinetöimme tilaamasi tuotteet ja toimitamme ne haluamaasi osoitteeseen Suomen sisällä. Poistuessasi EU-alueelta tulli tarkastaa sinetöidyt tavarat ja leimaa kuitin. Sinun tulee toimittaa tullin leimalla varustettu kuitti meille postitse, minkä jälkeen voimme palauttaa arvonlisäveron tilillenne.

Osoitteemme on:
Keskisen Kello Oy
Onnentie 7
63610 Tuuri


Arvonlisäveroton myynti Ahvenanmaalla asuville

Ahvenanmaalaiset ovat oikeutettuja tilaamaan meiltä ilman arvonlisäveroa. Verkkokauppamme kassa laskee automaattisesti verottoman hinnan osoitteen perusteella. Ahvenanmaan posti veloittaa arvonlisäveron kun noudat lähetyksen. Valitettavasti Klarnan maksutapoja ei voi käyttää tilattaessa Ahvenanmaalle.

Pieni hetki