U-Boat kellot

18 tuotetta

Loading...
  1. U-BOAT Sommerso 9007/A
    U-BOAT U-BOAT Sommerso 9007/A
    Varastossa
    2 180,00 €

18 tuotetta

U-BOAT – historiaa, innovointia ja Toscanalaista käsityötä

U-BOAT-kellojen alkuperä on sekoitus historiaa, tarkkaan valittuja materiaaleja ja Toscanalaista tyyliä. Kellot syntyivät kauan ennen kuin niiden nykyinen suunnittelija Italo Fontana oli edes syntynyt. Ensimmäisen kellon suunnitteli hänen isoisänsä Ilvo Fontana Italian laivastolle vuonna 1942. Tuossa kellossa yhdistyi tarkkaan valitut materiaalit ja suuri kellotaulu, jonka tavoitteena oli taata näkyvyys ääriolosuhteissa; sukellusveneissä. Ilvon kello ei kuitenkaan koskaan päässyt tuotantoon, ja suunnitelmat jäivät pöytälaatikkoon, kunnes ne löysi Italo vuonna 2000, ja näin syntyi ”ajan uusi ulottuvuus” ja U-BOAT-kellot.

Tarkka muotokieli ja toscanalaista käsityötä

Fontanan kelloissa on tarkka ja yksinkertainen muotokieli, joka perustuu alkuperäiseen laivastokelloon, ja suuri kellotaulu sekä kruunu rungon oikealla laidalla. Robusti ilme, joka viestii vahvuutta ja luotettavuutta. Tekniikka on sveitsiläistä ja jokainen kello viimeistellään toskanalaisella käsityöllä hieman Luccan historiallisen kaupungin ulkopuolella Gragnanon kukkuloiden läheisyydessä Fontanan itsensä toimesta. Siellä laivastokellot saavat viimeistellyn ilmeensä, ja työvaiheissa käytetään paljon italialaista käsityötä ja ensiluokkaisia materiaaleja ja työtapoja. Kellojen suunnittelija Italo Fontana osallistuu henkilökohtaisesti jokaisen kellon valmistukseen ja muotoiluun. Työtavan avulla hän varmistaa, etteivät U-BOAT-kellot eivät ole pelkkää mekaniikkaa ja metallia, vaan niiden takana on oikea ihminen ja oikeaa intohimoa kellojen valmistukseen.

Ajan uusi ulottuvuus

Ajan uusi ulottuvuus on U-BOAT-kellojen ydin. Siksi työ Luccassa ei koskaan pääty. Valikoimaa kehitetään ja Classico-malliston rinnalle on syntynyt sellaisia uusia innovaatiota kuin U-BOAT Darkmoon ja U-BOAT Capsolo, joissa yhdistetään uusia tekniikoita ja luodaan täysin uudenlaisia kelloja. Italo Fontanan kelloissa leikitellään materiaaleilla, haetaan inspiraatiota maailmalta, veden alta, avaruudesta, ja kellojen valmistuksessa käytetään pronssia, erilaisia teräksen pintakäsittelytekniikoita ja jopa volframia. Innovatiivisiin materiaaleihin yhdistetään toscanalainen käsityö ja artesaaniperinne, ja Italon oma kädenjälki, jolla viimeistellään ainutlaatuinen ja aito U-BOAT ilme.


2022 Keskisen Kello Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.