Suunto Spartan Sport

6 tuotetta

6 tuotetta

Suunto Spartan Sport on tyylikäs ja hinta-laatusuhteeltaan mainio sykemittari.

Suunto Spartan Sport tuotemalliston eroavaisuudet Suunnon aikaisempiin GPS-rannetietokoneisiin ovat sen ulkonäössä ja käyttöjärjestelmässä. Spartan Sport -sykemittareissa on värillinen kosketusnäyttö, kokonaan uusittu käyttöjärjestelmä ja tyylikäs moderni design. Verrattuna Spartan Ultra -mallistoon, Sport-malliston sykemittarit ovat hieman pienempiä, koska niissä on pienempi akku ja niissä ei ole barometriä. Molemmissa on kuitenkin käytännössä samat harjoitteluominaisuudet. Lisäksi Spartan Sport -sykemittareissa on safiirilasin sijaan mineraalilasi.

Uusi pieni ja sulavalinjainen sykemittari

Suunto Spartan Sport on Suunnon seuraava lisäys uuteen Spartan-tuotesarjaan. Se on tyylikäs ja kestävä multisport GPS-rannetietokone urheilijoille. Suunnon Performance -tuotesarjaan johtaja, Sami Arhomaa, kommentoi tuotelanseerausta seuraavasti:

"Asiakakkaamme ovat pyytäneet meitä luomaan kaikilla mahdollisilla ominaisuuksilla olevan kellon, ja sovittamaan nämä ominaisuudet mahdollisimman tyylikkääseen ja pieneen ulkokuoreen. Suurin osa urheilijoista preferoi pienempää ja näkymättömämpää tuotetta pitkän akunkeston sijaan. Asiakaille on myös tärkeää tuotteen helppokäyttöisyys. Se on saatava nopeasti pois ranteesta esimerkiksi thriathlonin tiimellyksessä, kuin myös sen pitää olla sopiva arkikättöön rannekelloksi. Luonnollisesti asiakkaamme vaativat, että kello kestää kovaa käyttöä, ja ei mene rikki vaativimmissakaan olosuhteissa."

"Spartan Sport tuotesarjaa suunnitellessamme halusimme ottaa nämä asiakkaidemme palautteet huomioon, ja luoda pienimmän all-in-one multisport GPS rannetietokoneen, jonka Suunto on koskaan tehnyt. Ja Suunto Spartan Sport ei ole ainoastaan pieni ja sulavalinjainen, vaan se on todellakin suunniteltu kestämään. Siinä on vahva mineraalikristallilasi, jota reunustaa ruostumattomasta teräksestä valmistettu aikakehä. Myös kellon napit ja solki on ruostumatonta terästä. Kestävän lasikuidulla vahvistetun polyamidi-kuoren sisällä on sama kirkkaassa auringonvalossakin näkyvä värillinen kosketusnäyttö, ja sama ohjelmisto kuin kuukausi sitten julkaistuissa Spartan Ultra -laitteissa. Spartan Sport -tuotesarjan laitteissa on samat loistavat urheilulaji- ja harjoittelukohtaiset ominaisuudet juoksemiseen, polkupyöräilyyn, uimiseen ja thriathloniin, kuin Spartan Ultra -tuoteperheen laitteissa.

Suomalaista käsityötä pitkällä akunkestolla

Kuten isoveljensä Spartan Ultrat, myös Suunto Spartan Sport -sykemittarit valmistetaan käsityönä Suomessa. Näin Suunto pystyy varmistamaan loistavan laadun ja taata kestävyyden kaikissa olosuhteissa. Sport-ranneketietokoneet ovat 100 metriin vesitiiviitä, ja niiden outdoor-olosuhteisiin suunniteltu värinäyttö kestää kovaa käyttöä, ja näkyy myös suorassa auringonpaisteessa. Rungon materiaaliksi on valittu lasikuidulla vahvistettu polyamidi, joka on kevyttä mutta äärimmäisen kestävää materiaalia. Oman tyylikkään vivahteensa Spartan Sport -tuotesarjaan antaa niiden ruostumattomasta teräksestä valmistetut aikakehät.

Kaikkien Suunto Spartan Sport -rannekellojen akku kestää 10 tuntia treenatessa, kun käytössä on täydellä teholla sekunnin välein tapahtuva GPS-sijainnin päivitys. Suurimmalle osalle liikkujista riittää kuitenkin sekunnin välein tapahtuva virransäästö GPS-paikannus, jolla laitteen akun kesto pitenee treenatessa 16 tuntiin. Akkuasetukset on kustomoitavissa jokaisen liikkujan persoonallisia tarpeita vastaaviksi lajikohtaisesti. Kun käytät tuotettasi rannekellotilassa, niin akku kestää kymmenen päivää yhdellä latauksella.

Ominaisuudet seikkailuun

Suunto Spartan Sport antaa sinulle tarvittavat ominaisuudet multisport-seikkailuihisi. Voit hyödyntää reittinavigaatiota ja digitaalista kompassia selvitäksesi uudessa ympäristössä. Voit myös jättää jälkeesi "leivänmuruja" löytääksesi takaisin samaa reittiä pitkin. Näin et koskaan eksy esimerkiksi sienestäessä.

Varmasti yksi hauskimmista ja parhaimmista uusista ominaisuuksista on heatmapit eli kuumakartat Suunto Movescount-palvelussa. Löydät sieltä kuumakarttoja yli 15 eri urheilulajiin, kuten kiipeilyyn, juoksemiseen, pyöräilyyn, lasketteluun, surfaamiseen jne. Jos harjoittelet tavoitteellisesti, haluat varmasti löytää parhaat paikat harjoittelulle kaikissa kaupungeissa, sekä luonnossa niiden ulkopuolella. Haluat todennäköisesti tietää parhaat treenipaikat myös silloin kun olet lomalla tai business-matkalla. Kuumakartat kertovat sinulle missä muut urheilijat ovat liikkuneet. Voit tutkia urheilulajikohtaisia kuumakarttoja Movescount-palvelussa, ja halutessasi luoda myös omia topografisten karttojen avulla. Nämä kuumakartat ovat näppärästi ladattavissa Spartan Sport -sykemittariin, joka sitten ohjaa sinut uuden reitin läpi.

Soveltuu kaikkeen liikuntaan

Spartan-kellot soveltuvat lähestulkoon kaikkien lajien harrastajille. Sen ohjelmistoon on valmiiksi asennettu urheilutilat 80 lajille. Näin saat laitteen näytölle lajikohtaiset tiedot, jotka ovat myös muokattavissa halutessasi. Yleisimpinä urheilulajeina mainittakoon pyöräily, thriathlon, uiminen, juoksu, sekä seikkailulajeina laskettelu, murtomaahiihto ja patikointi. Oletusurheilutilojen lisäksi rannetietokoneisiin on esiasennettuna myös erilaisia lajeihin liittyviä harjoitustiloja. Esimerkiksi juoksemisen alla on intervalliharjoittelu, estejuoksu ja juoksumatto. Intervalliharjoittelutilassa näet esimerkiksi aikaisemmat intervalliaikasi ja keskisykkeesi taulukoituna "kierrosaika"-taulukkoon.

Tarkat uhreilutiedot ja harjoittelutiedot

Suunto Spartan Sport pystyy mittaamaan juoksutahtisi, nopeutesi, kulkemasi matkan ja korkeutesi äärimmäisen tarkan GPS-sirun, Suunto FusedSpeed-teknologian ja sisäänrakennetun kiihtyvyysanturin avulla. Voit parittaa sykemittarin Bluetooth-teknologian avulla juoksuvoma- ja poljinvoimasensorien, kuin myös kadenssisensorien kanssa saadaksesi juoksu- ja poljinvoimatiedot sekä kadenssitiedot suoraan laitteen näytölle. Kuten aikasemmatkin Suunnnon huippumallit, myös Spartan pitää sisällään laajan kirjon uintiominaisuuksia. Se laskee vetojen määrän, uintitahdin, SWOLF-lukeman sekä mittaa sykkeesi uidessasi. Sykkeen mittaamiseen tarvitaan Suunto Bluetooth Smart -sykevyö. Sykevyön avulla näet myös tarkan sykkeesi, kuluttamasi kalorit, palautumisajan ja huippuharjoitusvaikutuksen (peak training effect PTE), joka osoittaa harjoituskerran vaikutuksen aerobiseen maksimisuorituskykyysi. Suunto tietää, että huipputarkkuutta vaativien harjoittelijoiden lisäksi nykyään on myös paljon liikkujia, jotka pitävät vaivattomuudesta, eivätkä pidä sykevyöstä. Suunto on ottanut heidät huomioon, ja tulee esittelemään ranteesta mittaavat Spartan-tuotteet myöhemmin tänä vuonna.

Suunto Movescount ja Spartan Sport auttavat sinua seuraamaan harjoituksiesi kuormitusta, lepoa, palautumista ja kuntosi edistymistä. Näitä tietoja käyttämällä pystyt suunnittelemaan tulevia harjoituksiasi entistä paremmin. Seurataksesi edistymistäsi Suunto Spartan esimerkiksi pitää kirjaa henkilökohtaisisat parhaista tuloksistasi. Nämä parhaat tulokset voivat pohjautua kestoon, korkeuteen ja poljinvoimaan. Esimerkkeinä mainittakoon nopein 5 kilometrin juoksu tai korkein poljinvoima 20 minuutin ajalla. Suunto Spartan Sport ja Ultra -rannetietokoneet, sekä Suunto Movescount näyttävät aktiivisuutesi päivittäin, ja kategorisoi ne harjoitteluun, aktiivisuuteen, palautumiseen ja lepopäiviin. Näin sinun on helpompaa seurata ja pitää yllä tasapainoa levon ja harjoittelun välillä.

Uusia sosiaalisia ominaisuuksia

Movescountissa on nykyään myös paljon uusia sosiaalisia ominaisuuksia. Pystyt seuraamaan muiden ihmisten yhteenlaskettua parhaiden tulosten trenidä, vertailla itseäsi kanssaliikkujiin ja nähdä yhteisön treenitietoja. Voit vertailla omia vuosittaisia ja kaikkien aikojen ennätyksiäsi oman vertaisryhmäsi vastaaviin tuloksiin ja nähdä kuinka olet edistynyt muihin nähden. Konkreettisena esimerkkinä mainittakoon, että voit vertailla omaa 10 kilometrin juoksuennätystäsi vertaisryhmäsi keskiarvoon, ja näet sijoitutko parhaan 20% joukkoon. Samalla näet myös kuinka paljon nopeampaa sinun pitäisi juosta, että pääset parhaan 10% joukkoon. Saat siis aivan uudenlaista motivaatiota. Omien suoritusten analysoinnin ja seuraamisen lisäksi Movescount kertoo sinulle tietoa siitä, miten muut esimerkiksi omassa ikäryhmässäsi ovat treenanneet, ja kuinka he ovat saavuttaneet omat tavoitteensa. Jos tavoitteenasi on juosta marathon alle neljään tuntiin, niin saat varmasti hyödyllisiä vinkkejä miten muut ovat harjoitelleet tavoitteen saavuttamiseksi. Jos sinulla on esimerkiksi personal trainer, voit antaa hänelle pääsyn Movescount-tilillesi ja sen kautta treenihistoriaasi. Näin trainerisi voi helposti antaa parempia ohjeita treeniesi muuttamiseksi suoraan movescount-palveluun, ja miksei livenäkin. Lisäksi hän voi tehdä sinulle uusia harjoituksia, jotka voit ladata suoraan Suunto Spartan -laitteeseesi.

payments-logo
2020 All rights reserved.