Kihla- ja vihkisormus on asuste, joka on useimmiten joka päivä käytössä. Puhumattakaan näiden korujen suunnattoman suuresta tunnearvosta. Kokosimme yhteen kolme vinkkiä, joilla pidät sormuksesi säihkyvänä vuodesta toiseen.

1. Sormuksen vakuutus:

Voi olla hyvä idea hankkia vihkisormukselle vakuutus. Tämä tuo turvaa tilanteissa mikäli sormuksesi joskus sattuisi vahingoittumaan, katoamaan tai tulisi varastetuksi. Voit varmistaa vakuutusyrityksesi kanssa, kuuluuko sormuksen vakuutus esim. jo voimassa olevan kotivakuutuksen alle, vai tuleeko sille hankkia vakuutus erikseen. Sormus on arvokas esine niin rahallisesti kuin tunnearvoltaan, joka kulkee mukana vuosia ellei jopa koko loppu elämää. Varaudu siis tilanteeseen kuin tilanteeseen ennalta.

2. Ota sormus välillä pois:

Älä pidä sormusta sormessa, jos teet jotain missä se voi vahingoittua tai kadota. Ota sormus aina pois kädestä esim. remontoidessa tai tehdessäsi muita hommia, joissa sormus saattaa ottaa osumaa. Näin vältyt ylimääräisiltä huoltokerroilta. Lisäksi tämä on hyvä sauma samalla myös pestä sormus, liottamalla sitä esim. laimeassa saippuavedessa.

3. Sormuksen huolto:

Vie sormus välillä tarkastettavaksi korusepälle. Näin varmistat esim. tarvitseeko timantin istutusmekanismi mahdollisesti huoltoa. Etenkin kruunuistutuksen sangat saattavat kulua käytössä. On hyvä välillä tarkastuttaa koru, jotta timantti varmasti pysyy paikoillaan.