Olet vihdoinkin löytänyt hänet ja päättänyt kosia (onneksi olkoon!). Kihlasormus on kuitenkin vielä hankkimatta, ja nyt jos koskaan, et haluaisi mennä metsään tämän ostoksen kohdalla. Olemme koonneet avuksesi listan käytännön asioista, jotka kannattaa ottaa huomioon kihlasormusostoksilla.

Muista nämä 5 asiaa, kun valitset kihlasormuksen:

1. Hänen tyylinsä

Millaisia vaatteita hän suosii, ja millä tyylillä hän tykkää pukeutua? Mieti myös millaisia asuja hän käyttää arjen ulkopuolella esim. töissä ja juhlissa. Kiinnitä huomiota hänen lempikoruihin, kangasvalintoihin ja jopa niihin kenkiin mitkä hänellä on useimmiten jalassa. Mikä sormus täydentäisi juuri hänen kohdalla asua kuin asua, ja istuisi hänen tyyliin kuin sormus olisi jo aina ollut hänellä sormessa?

Tämä voi tuntua hieman ehkä jopa haastavalta, mutta voit myös pyytää apua kohteen ystäviltä tai sukulaisilta. Kun osaat hieman kuvailla hänen tyyliä sormusliikkessä, osaavat he varmasti myös auttaa sinua siellä.


2. Hänen sormuskokonsa

Tämä ehkä kuulostaa pieneltä yksityiskohdalta, mutta on lopulta hyvinkin ratkaiseva tekijä sormuksen käytännölisyyden suhteen arjessa. Et halua että sormus on liian suuri, mutta ei myöskään ole kiva antaa sormusta joka tuntuu käytössä epämukavan kiristävältä. On vaikeaa löytää oikea sormuskoko, jos sormusta ei voi sovittaa. Mutta entä jos haluat pitää kosinnan yllätyksenä?

Toki kannattaa varmistaa varmuuden vuoksi korusepän kanssa miten paljon kihlasormukseen jää säätövaraa, mutta toisaalta on hieman tylsää jos sormus joudutaan heti viemään takaisin kauppaan uudelleen säädettäväksi.

Nämä keinot menevät hieman salamyhkäilyn puolelle, mutta eikö se ole koko yllätyskosinnan olemus? Kokeile lainata kihlattusi sormusta ja vertaile sen kokoa sormusmittaan. Voit tilata ilmaisen sormusmitan tästä Voisit myös yrittää esim. mitata hänen sormen ympäryksen pienellä narun pätkällä hänen nukkuessa. Kolmas vaihtoehto on pyytää hänen jo kihlautunutta ystävää innostamaan häntä sovittamaan hänen kihlasormusta sormeensa. Ehkä joku keinoista tepsii, ja antaa edes suuntaa.


3. Hänen elämäntyylinsä

Millainen on hänen elämäntyylinsä? Kihlasormus tulee olemaan hänellä sormessa päivästä päivään ja vuodesta vuoteen. Sen pitäisi pysyä mukana hänen arkensa vauhdissa, tilanteessa kuin tilanteessa.

Yritä miettiä eri asioita mitä hän tekee päivänsä aikana. Millaisia harrastuksia hänellä on, millaista työtä hän tekee, tuleeko vai onko kuvioissa kenties jo mukana lapsia? Nämä asiat kannattaa pitää etenkin mielessä kun valitsee sormusta jossa on istutettuna yksi tai useampi jalokivi. Vaikka korkeat kruunuistutuksella istutuetut suuret timantit ovat takuulla kauniita ja näyttäviä, sopisiko sellainen kuitenkaan hänen arkielämäänsä?


4. Sinun budjettisi

Varaudu siihen, että sormukset maksavat aina hieman enemmän kuin osasit odottaa. Yritä määritellä budjettisi etukäteen. On onneksi runsaasti eri tyylejä ja asioita jotka vaikuttavat sormuksen hintaan, ja löydät aivan varmasti sen joka kohtaa täydellisesti sekä toiveesi että budjettisi.


5. Sormuksen vakuutus

Kihlasormus on pieni esinne, jolla on usein paljon niin rahallista kuin tunnearvoakin. Kannattaa harkita sormuksen vakuuttamista tai ainakin checkata vakuutusyhtiösi kanssa kattaako jo olemassa olevat vakuutuksesi sormuksen mikäli tämä katoaa, varastetaan tai menisi rikki.

Nämä ovat kaikki enemmän tai vähemmän käytännönläheisiä piirteitä, mitkä tulisi pitää mielessä ennen kihlasormuksen hankkimista. Tottakai loppupeleissä kaikkein tärkeintä on kuitenkin löytää sellainen sormus, jonka uskot sopivan juuri teille. Onnea etsintään!


Kaipaatko lisää inspiraatiota?

Keskisen Kellolta löydät laajan valikoiman kihalsormuksia ja hääkoruja ilmaisella ja nopealla toimituksella. Tutustu kihlasormuksiin tästä.

Suosituimmat sormukset juuri nyt