Sormus kulkee mukanasi niin arjessa kuin juhlassakin. Mitä luultavimmin otat sen vain hyvin harvoin pois sormestasi. Milloin kuitenkin kannattaisi ottaa sormus suosiolla hetkeksi pois, jotta vältyt esim. sen mahdolliselta vaurioitumiselta ja turhalta kulumiselta? Näissä tilanteissa sormusta ei kannata pitää mukana:

Tilanteita joissa kihlasormus kannattaa ottaa pois:

  1. Kodin siivous: Ota sormus pois ennen kuin aloitat siivousurakan. Siivouksessa käytetyt kemikaalit eivät sovi yhteen jalometallien ja -kivien kanssa. Jopa hyvin mieto siivousaine, voi olla vahingollinen herkälle korukivelle.
  2. Uiminen: Harmillisen usein juuri uidessa moni vihkisormus katoaa. Meren pohjalta on mahdotonta löytää kadonnutta korua, ja vaikka uima-altaassa tämä onnistuisikin, on kloori kemikaalina aine jolle sormusta ei kannattaisi altistaa.
  3. Remontti: Remonttihommissa harvemmin tulee varottua sormusta. Ota se siis suosiolla etukäteen pois ja vältä turhat kolhut. Korukiven istutuksen väliin joutunutta laastia tai maalia on vaikea poistaa.
  4. Salitreeni: Salilla korua tulee helposti kolhinneeksi painoihin tai urheilulaitteisiin. Sormus ei myöskään tunnu näissä tilanteissa mukavalta kädessä kun hikoilet. Jätä sormus siis mielummin kotiin tai pukuhuoneeseen treenien ajaksi.