Tyypillisesti miesten vihkisormukset ovat malliltaan hyvin yksinkertaisia ja pelkistettyjä.

Sormukseksi valikoituu usein sileä tai suora sormus, ilman sen suurempia yksityiskohtia. Suurimmaksi valinnan kohteeksi jääkin yleisesti sormuksen materiaali, pinnan hionta ja viimeistely sekä sormuksen leveys. Sinulle saattaa olla jo selvää onko juttusi kultasormus, hopeasormus tai kenties yhä suositumpi valkokultasormus. Mutta minkä levyinen sormus sopisi juuri sinulle? Mitä sormusten leveyksiin tulee, skaala on laaja, joten valinnanvaraa riittää.

Valokuvista voi olla vaikeaa hahmottaa minkä mallisia miesten sormukset todella ovat leveytensä puolesta. Voi tuntua jopa haastavalta yrittää valita itselleen juuri se paras malli vain kuvien perusteella.

Sormuksen ostoa helpottaaksemme kokosimme tämän pienen koko-oppaan, missä vertailemme miesten sormuksissa yleisimmin käytettyjä leveyksiä ja miltä ne näyttävät käytössä.

Suosituin sormusleveys miehille?

Miesten sormusleveydet normaali

Suosituimmat miesten sormusmallit ovat kooltaan 4 mm-6 mm leveitä. Tämän levyiset sormukset ovat sopivan näyttäviä sormessa, olematta kuitenkaan vielä tiellä arjen käänteissä. Tässä kokoluokassa sormusten muodot pysyvät varsin sopusuhtaisina ja siten sormus näyttää varsin luonnolliselta sormessa.

Kapeat miesten sormukset

Miesten sormusleveydet kapeat

Moni kaipaa kuitenkin sormukseltaan huomaamattomuutta ja minimalistisuutta, jolloin katse kannattaa kääntää kapeampiin, 2 ja 3 millimetriä leveisiin sormus malleihin. Tämän kokoiset sormukset sopivat loistavasti tilanteeseen kuin tilanteeseen, niiden huomaamattoman olemuksen ansiosta. Nämä sormukset kulkevat mutkattomasti arjessa mukana, ja ovat myös hyvä valinta heille, joille sormus saattaa alussa tuntua hieman vieraammalta asusteelta.

Leveät miesten sormukset

Miesten sormusleveydet leveät

Jos haluat sormukselta kuitenkin ronskia näyttävyyttä 6mm leveät ja siitä suuremmat sormukset saattavat olla juuri sitä mitä kaipaat. Suurempi sormus toimii tyylikkäänä ja monikäyttöisenä asusteena osana useita eri tyylejä. Suuremmissa sormuksissa myös niiden väritys, yksityiskohdat ja materiaali pääsevät eri tavalla oikeuksiinsa sen ollessa näkyvämpi osa asua.

Mikä sormusleveys on oikea minulle?


Sormuksen mallin valinnassa ei ole yhtä oikeaa vastausta mikä tulisi valita. Kaikkein tärkeintä on oma mieltymys korun suhteen ja siten valinta tulee tehdä sen mukaan mikä tuntuu omasta mielestä houkuttelevimmalta ja itselleen oikealta.

Kannattaakin valita leveys joka tuntuu sinulle juuri omalta, sillä sormus on pitkäikäinen asuste joka kulkee matkassasi vuosikymmeniä.
Kaipaatko lisää vinkkejä sormuksen valintaan?

Jos kaipaat lisää vinkkejä ja ideoita sormuksen ostoon, suosittelemme tutustumaan meidän sormusvinkkeihin ja vilkaise myös meidän sormuskoon mittaus opas! Tilaa sormukset nopealla toimituksella ja ilmaisella kaiverruksella Keskisen Kellon verkkokaupasta!

Read this in english.

Läs denna artikel på svenska.